Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 1 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Budowa, budowa ......

przy dwójce małych dzieci mało czasu zostało na relaks przy komputerze, tym bardziej,że moje pociechy ciężko zagonić do łóżek.

U nas praktycznie stan surowy zakończony. Jak mąż znajdzie chwilkę to postaramy się wkleić zdjęcia. Oczywiście nie obyło się bez problemów, z wymianą ekipy włącznie. Ale jaki piękny efekt . Dom, pomimo iż nie jest jeszcze wykończony jest dokładnie taki jak sobie go wyobrażałam.

Pozdrawiam serdecznie :D

Witaj Larunia Cieszę się, że się odezwałaś. My mamy tylko jedno dziecko, ale zajmuje uwagi tyle, co trójka. My też po drodze mieliśmy kilka przygód :-? Wprowadziliśmy też kilka zmian w projekcie- innych, niż te, o których myśleliśmy na etapie projektu :wink: Chętnie obejrzę Waszego Alabastra :D Jaką kolorystykę elewacji planujecie?

witaj,

ja własnie wróciłam z dzialeczki, długo mnie nie było. pisze co zrobilismy do tej pory.

najwazniejsze udało sie nam pokryć i przygotować dom do zimy-zabiliśmy otwory na okna i drzwii deskami.

jak uda mi sie w końcu dojść jak się wkleja zdjęcia to zamieszczę kilka.

Lilan wasz domek nabiera juz pięknych kształtów, dach macie piękny:)

pozdrawiam serdecznie

Widzę, że dodaliście po oknie w pokojach balkonowych. My zrezygnowaliśmy z okien dachowych w tych pomieszczeniach. Mamy dwa okna w pokoiku córci i po jednym w łazience i w holu. Obniżyliśmy też sufit na poddaszu do 240 cm. Nie zabezpieczyliśmy jeszcze otworów na zimę, ale zamierzamy wkrótce to zrobić.

Bałam się odcieni czerwieni na czarnym dachu, ale widzę, że wygląda ładnie :D

Dodaliśmy okna w pokoikach dzieci, bez nich byłoby za ciemno - pokoje są duże :D , my podnieśliśmy ściankę kolankową o 16 cm, a kominy też uważam ,że są ładne .Bardzo długo wybieraliśmy ich kolor, ale efekt jest super, zdjęcia niestety nie oddają ich uroku, kolor jest przekłamany , one bardziej wpadają w kolor toffi niż w czerwień. :D

• 1 month później...
Czy jest ktoś z Lublina i okolic ,kto buduje Alabastra 1G !!!!My zaczynamy budowę jak tylko zrobi się ciepło,czyli w II połowie 2009.Budujemy w Garbowie II (obecnie Zagrody) na trasie Lublin - Warszawa.Jeśli ktoś chciałby pogadać na temat Alabastra 1G to zapraszam !!! Pozdrowionka pitrek

Koszt domu gotowego na przyjęcie domowników wyniósł u nas ok. 370 tyś. Zawsze jednak powtarzam, że mamy w tym bardzo duży wkład własnej pracy i jeśli wszystko robiliby fachowcy to koszty byłyby wyższe. Przed nami jeszcze wykończenie schodów i podbitka z oświetleniem- to jakieś 10 tyś.

Wydatki jakie ponieśliśmy do tej pory są większe, ale o nich nie mówię, bo to sprawa indywidualna jakie, ktoś będzie miał umeblowanie i wyposażenie domu. Ciągle dokupujemy jakieś meble, a jeszcze automat do bramy wjazdowej, a jeszcze trzeba wiosną nawieźć ziemii i posiać trawę i takich "a jeszcze" pewnie będzie wiele :wink: .

• 4 months później...
  • 3 months później...
  • 9 months później...
  • 2 weeks później...

a mnie się wydaje, że jednak tańsza :( ze smutkiem stwierdzam.

stan surowy zamknięty za 150 tys. wydaje mi się jakoś malo realny. do dachu wydamy jakieś 90 000 zł. Dach liczę 65 000. Do tego okna, drzwi brama..... Chyba ni dy ryrdy :/ no chyba, że dach bedzie tańszy, ale jak nie liczę to nie chce być mnie, a oszczędzać na dachu swoim to trochę jednak kiepsko, przecież całe życie bedzie pilnował, żeby mi się woda do porannej kawy pitej w łóżeczku, nie lała :D

• 6 months później...
Oj dziewczyny powiem Wam, że z tą tolerancją to prawda. My teraz robimy tynki, potem podłogówka i inne instalacje. A wszystkie materiały są taaakie drogie :( Jak 450 -500 tys wyda się do zamieszkania to będzie super. A tak naprawde zabawa zaczyna się kiedy wybieracie płyteczki, farby, mebelki i lampy... Masakra jednym słowem