Gość 06.02.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 napisałam A swoją drogą ma błędy konstrukcyjne. Jak słusznie zauważyla Zielonooka, są to tylko utrudnienia przy budowie, nie błędy. Jeśłi jest jeszcze ktoś zainteresowany tym projektem, przeczytajcie tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63673 ostatnie wiadomości brzmią dużo bardziej zachęcająco, niż na początku, prawda? Projekt coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 nie widzialam projektu technicznego!!! wypowiadam sie na temat tego co widze na stronie zajrzyj na tamten watek moze to tez ci jakos pomoze w likwidowaniu balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 proszę o opinie na temat tego projektu, szczególnie jak obnizyć koszty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 21.02.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Nie mogę znaleźć nic na forum na temat tego projektu. Może ktoś mi pomoże i oceni ten projekt? proszę rownież o ocenę pod wzg. finansowym, czy jest to bardzo drogi projekt? Boję się, że do tanich nie należy. http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=ALABASTER#nowhere Witam, Justa widzę że podobają się nam podobne projekty i często widzę twoje wypowiedzi na forum przy projektach na ktore zwracam uwagę. Powiem ci szczerze że mam już dosyć szukania projektów bo zawsze jest jakieś ale i dobrze by było coś w końcu wybrać. brrrr Z twoich wypowiedzi wynika że masz wjazd na działkę z północy, to tak jak ja... Przyglądam się temu projektowi i dla mnie to raczej by bylo lustrzane odbicie i garaż 2 stanowiskowy. Tylko ile to zajmie miejsca ? z tego co wiem to dobrze miec garaż 2 stanowiskowy o szerokości 6 metrow aby w miarę swobodnie się czuć. Pozatym kąt nachylenia dachu, ciekawi mnie czy można go zmienić ? Masz może jakieś informacje z pracowni na ten temat ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 21.02.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 i jeszcze jedna sprawa, wejście do garażu jest bezpośrednio z hallu a to za sobą niesie pewne problemy jak spaliny i to że garaż jest raczej nie ogrzewany. Lepiej by bylo ja by był jakiś "bufor" pomiędzy drzwiami do garażu a częścią mieszkalną np w postaci pomieszczenia gospodarczego. Sam juz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel68 26.02.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Jakim kosztem, Waszym zdaniem zamknie się budowa domu Alabaster ? Projekt na stronie :http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=ALABASTER#nowhere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 pracownia wycenia na 136 tys. za stan surowy zamknnięty, czyli podobno to 50-60% kosztow budowy.Mam nadzieję, ze mozna to jeszcze ,,odchudzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 elmariachija wlasnie mam lustrzane odbicie i bardzo chcialam garaz 2-stanowiskowy, ale ze wzgledu na (oczywiscie) kasę - a wlasciwie jej brak- muszę wybrac wersje na 1 samochod.W przyszlosci prawdopodobnie dobudujemy wiate przy garazu.Budowe podwojnego garazu pewnie bysmy jeszcze wytrzymali, ale wtedy na poddaszu powstaje duzo miejsca, a ja chce miec dom maly, te 140 m jest i tak za duzo. Strach, ze wystarczy mi kasy np. na pol domu nie daje mi spac po nocach juz teraz, wiec nie chce powiekszac i tak juz za duzego domu.poza tym, kto to bedzie sprzatał?ogrzewanie tez kosztuje.A koszty? Bedziemy probowali zmiescic sie w 250 tys. zl. Czy się uda? Zobaczymy!!!!!!!!!!Jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 01.03.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ze szkiców rzutów, które dostałem z pracowni wynika że z garażem 2 stanowiskowym szerokoś wzrasta do 16 metrów. Trochę dużo. Ten dach też tani raczej nie będzie. Kurcze co się człowiek oswoi z projektem to później wychodzą różne kwiatki, zaczynam mieć tego dosyć. Wszystkie projekty jakie biorę lub brałem pod uwagę to przy moich wymaganiach z których nie mogą zrezygnować czyli 2 stanowiskowy garaż, 1 sypialnia na dole, co najmniej 2 pomieszczenia gospodarcze i zadaszony taras powodują że mają dużą powierzchnię zabudowy i bardzo skomplikowany dach. Może po prostu zrezygnować z takich i zastanowić się nad takim jak ten http://www.projekty.murator.pl/search_results_x.html?symbol=&nazwa=Delikatny&powierzchnia=&kondygnacja=&x=42&y=5[/url].Może nie jest taki piękny, małe wymiary ale praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 elmariachino nie, nie poddawaj się, jeszcze chwila i wybierzesz. Ale ten ostatni ....... nie jest najładniejszy. I po co ci tyle pokoi?Widzę, że ja juz ten etap przechodziłam (całkiem niedawno). nie wybieraj pierwszego lepszego, bo będziesz później przez lata żałował; to dom, nie samochod, który możesz sprzedać po pol roku! Z drugiej strony, nie ma co szaleć, to ,,tylko dom". Całkowicie cie rozumiem, ja przechodziłam to samo. A co myslisz o projekcie indywidualnym? Ja tak zrobiłam, jestem w trakcie, ale nie jestem całkowicie zadowolona. pani architekt nie ma za wielkiego polotu i nie do konca slucha, co sie do niej mowi. Ale bałam sie, że juz nic nie wybiorę gotowego, a wiosna tuz-tuz i musze rozpocząc budowę jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 02.03.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Justa, Dzięki za słowa otuchy.Wybór projektu to bardzo ważna sprawa i trzeba się dobrze zastanowić zanim się na coś zdecydujemy bo można się wpakować - święta racja. Zastanawiamy się nad projektem idywidualnym ale ma to też swoje wady. Pierwsze primo to cena, wiadoma jest wyższa choć można porozumieć się z jakąś pracownią aby ten projekt stał się projektem ogólnodostępnym czyli wszedł do katalogu projektów oferowanych przez pracownię i wtedy cena bedzie niższa.Drugie primo nie jestem osobą doświadczoną w budownictwie i obawiam się że projekt indywidualny może być obarczony wadami konstrukcyjnymi, które trudno wyłapać na etapie projektu. Projekty istniejące i zrealizowane są obarczone trochę mniejszym ryzykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 ELMARIACHI Masz racje, tylko projekt gotowy. Ja wczoraj bylam u architekta, ktory przymierza sie do adaptacji Alabastra. To co zrobil, przechodzi ludzkie pojęcie! I jeszcze mowi, że ja tak chciałam! Nie mam siły opisywać wszystkiego, ale ......TYLKO PROJEKT GOTOWY! Chyba ze ktos ma wyobraźnie, bo ja jej nie mam i musze zobaczyc, zeby wiedziec, czy cos mi sie podoba, czy nie. Ale nan pewno wiem, ze nie chce na poddaszu pokoju o dlugosci 5 m i szer. 2,20 i skos po dluzszym boku. Albo wanna pod scianka 60 cm - ,,bo kto to się kąpie na stojąco w wannie"? Nie mam siły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 nikt nie pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.03.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 300 tys. po odchudzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 19.04.2006 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 jestem na etapie wyboru projektu. moim faworytem jest alabaster i piasek pustyni z krajobrazow. czytalam opinie na temat alabastera i jestem troche zmieszana, poniewaz wiele osob pisze, ze sa bledy. prosze o opinie osob, ktore wiedza cos wiecej. rowniez prosze o opinie na temat piasku pustyni. czy ktos zamierza budowac ten dom? dziekuje za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytaitomek 03.12.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 kto buduje dom Alabaster. Chciałbym zobaczyć zdjęcia z prac i wysłuchać opini co należałoby poprawic.. Proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 11.12.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Niech ktoś mnie oświeci jaką powierzchnię całkowitą na Alabaster ???? Będę wdzięczna ogromniaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybcia 15.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 projekt można znaleźć na stronie http://www.projekty.ign.com.pl , szukam osoby, która już taki domek buduje. Interesuje mnie, jakie zmiany w projekcie wprowadziła odnośnie pokoju na parterze. Bo przyznam że ta zaokrąglona ścianka nieco użytkownika będzie ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts