artbed 04.02.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Znalazłem przy ocieplaniu strychu podżartą przez robale jedną krokiew ,drzewo niestety nie było wcześniej zabezpieczane to jest już 10 letni dom, co radzicie prysnąć cały dach czymś od robala.Jeśli tak to czym Chciałem to zrobić na wiosnę przy użyciu opryskiwacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.02.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Usuń oflisy i zastosój dobrą chemię. Środki solne nie wystarczą. W moim przekonaniu najlepszy byłby tu IMPREX. Jest to środek oleisty i można go nakładać pędzlem lub wałkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artbed 04.02.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 a może jakiś środek do spryskiwacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.02.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 jeśli gdzieś dostniesz to Antox B firmy Inco Veritas, w zeszłym roku zaprzestali produkcji, ale moze gdzieś jeszcze mają.Również dobry jest Hylotox firmy Altax. Smaruje sie albo wstrzykuje, jak są otworki.Spryskiwać nie polecają, bo ma łatwopalne składniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 04.02.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Miałem także ten problem. Zastosowałem drewnosil http://www.silikonypolskie.pl/ps/produkty/pro_w/produkty_drewnosil.htm.Super sprawa, zabezpiecza a przede wszyskim niszczy już istniejące robactwo. Dwie beczki przysłali mi firmą kurierską prosto z fabryki. Starczyło na wymalowanie więźby na której jest dach o pow. 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlik07 04.02.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam! Proponuję udać się na stronę: http://www.szkielet.com.pl/ochrona.php?show=index gdzie wszystko zwiazane z robalami i ich zwalaczaniem jest podane na tacy. Pozdrawiam P.S. Mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artbed 05.02.2006 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Czy trzeba środkiem do zwalczania wysmarować wszystkie krokwie i deski czy tylko te uszkodzone?A reszte może tylko zabezpieczyć ? To jest spory dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 07.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Radziłbym wszystko, tylko to kosztuje. Ja na 2 beczki drewnosilu zapłaciłem ponad 1 tyś. zł. dwukrotne malowanie zgodnie z instrukcją, ale znajomy też używał tego środka i malował tylko raz. Nie radzę rozpylać by nie nawdychać się tego świństwa chyba, że w masce p.gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artbed 08.02.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 13.02.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 jeszcze zbadaj co to za robal. Jaeżeli kołatek to żeruje pod resztkami kory na wiosnę odleci Ale lepiej zaimpregnować, żeby znowu nie przyleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts