T-rex 04.02.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 mój post jest pewni nietypowy. Mam, a dokładniej mój kuzyn ma napisać dość durzą pracę, projekt, na temat "Ś w i a t . b e z . s ł ó w" . I nie wiem jak do tego tematu podejść, a wiadomo nie ma jak ludzie, ich pomysłowość, skojarzenia. Dlatego prosze Was o pomoc, z czym wam się taki temat kojarzy, w jakim kierunku byści poszli go realizując, na czym się skupić dzieki każdy pomysł cenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 04.02.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 może chodzi o gesty, mimikę np. małe dziecko które nie umie mówić swoim "ciałem" daje coś do zrozumienia, swoim głosem , jego tonem może chodzi o obrazy jakie widzimy np. jadąc autobusem żebrak pod kościołem - bieda , para trzymająca sie za ręce - szczęście , miłośćkobieta z wózkiem - macierzyństwo, kobieta w ciąży - nadzieja może coś związanego z przyrodą , lasem przyroda "mówi" porami roku itp może to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 mój post jest pewni nietypowy. Mam, a dokładniej mój kuzyn ma napisać dość durzą pracę, projekt, na temat "Ś w i a t . b e z . s ł ó w"... Np. komunikacja niewerbalna - temat rzeka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.02.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 mój post jest pewni nietypowy. Mam, a dokładniej mój kuzyn ma napisać dość durzą pracę, projekt, na temat "Ś w i a t . b e z . s ł ó w" . I nie wiem jak do tego tematu podejść, a wiadomo nie ma jak ludzie, ich pomysłowość, skojarzenia. Dlatego prosze Was o pomoc, z czym wam się taki temat kojarzy, w jakim kierunku byści poszli go realizując, na czym się skupić dzieki każdy pomysł cenny Mozna podejsc do tego tematu np. jakby dzis wygladal swiat bez slow - co by sie dzialo,jakbysmy sie porozumiewali, czy byloby latwo czy trudno, jakie by to stworzylo interpretacje przekazywanych informacji. A mozna pojsc innym tropem - swiat za 1000 lat komunikacja telepatyczna etc. - czyli swiat bez slow. Jak to bedzie gdy mowa tym samym slowa nie beda potrzebne? Ja bym wybrala drugi trop - jesli kuzyn ma duza wyobraznie moglaby powstac ciekawa praca - zreszta nawet nie potrzebna wyobraznia, w internecie o tym mozna poczytac pewnie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.02.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 To trochę zalezy od wieku kuzyna i rodzaju pracy (wypracowanie na j. polski, praca na godzinę wychowawczą, referat z wiedzy o kulturze itd)Gdybym to wiedziała byłoby łatwiej...Wszystkie wymienione tu tropy są słuszne...mnie zaś w pierwszej chwili temat skojarzył sie z szeroko pojętą sztuką: malarstwo, rzeźba, muzyka itp. Generalnie jednak chodzi chyba o to, że wszystko -wszelkie uczucia i informacje - mozna przekazac sobie bez słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 07.02.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Proponuję zrobić coś takiego:-u góry strony: Praca semestralna/kontrolna z przedmiotu .........,-poniżej Tytuł: "Świat bez słów",-dalsza część strony pusta,-na dole dopisek: napisał Jan kowalski klasa/semestr x.Taka Praca będzie najbardziej wymowna, choć bez słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 08.02.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ciekawe ... Ale ryzykowne Ktoś już coś takiego próbował na maturze pisemnej z języka polskiego: Temat pracy: "Ryzyko..."cośtam(juz nie pamiętam ) Pewien osobnik zostawił całą kartkę pustą a na samym końcu zdanie: "to właśnie jest ryzyko" ...oceniający nie docenili pomysłowości...niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts