kubaimycha 05.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 u mnie aneks na maksa otwarty. Dla mnie zapachy pyszności w całym domu to własnie fajna sprawa-flaków i bigosu nie gotuję a tak serio to otwary aneks mobilizuje do sprzątania na bieżąco. U mnie imprezy zawsze przenoszą się do kuchni więc otwarta czy zamknieta -co to za róznica. Niektórzy piszą o wizytach inkasentów i listonoszy, którzy zaglądaja w garnki-sorry ale ja takich gosci przyjmuję w waiatrołapie, z jkótrego daleko do kuchni i salonu. Nie zyczę sobie zby obce osoby przeglądały mi salon-przede wszystkim salon. Moja nowa kuchnia to jedna z rzeczy, która najbardzie mi sie podoba w nowym domu-fajnie, że bede mogła się nią "pochwalić" przed goscmi... poza tym dla mnie nie ma nic gorszego niz latanie z garami miedzy pokojami. Salon ma wydzieloną część jadalną tuz przy aneksie. Dzięki temu unikniemy kłopotliwego przemieszczania sie do innego pokoju z jadalni (po to by np tv obejrzec) Nie wyobrazam sobie innego rozwiązania przy małych dzieciach-pitrasząc w kuchni mam je cały czas na widoku-czy podczas zabawy na stole, czy oglądania tv. Lubie byc razem z rodziną i lubię mieć nie więcej niż kilka metrów do lodówki z ulubionym napojem podczas oglądania tv:) ...podpisuję sie pod tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 a ja chcę tak zrobićotwarta na salon ale siedzący w salonie nie widzą kuchninatomiast ci w kuchni widzą i TV i jadalnię mozna korzystać z kuchni i nie przeszkadzać siedzącym w salonie wentylacja jak widać + oknowidok na taras z okien tarasowych tylko jeden minus - osoby, które idą do salonu/jadalni/kominka widzą kuchnie i cały ewentualny bałaganmyslę o jakmś parawaniku od strony korytarza - a co Wy sądzicie? http://images29.fotosik.pl/157/5364e26cb7bc8994.jpg A MOZE WIDZICIE JAKIES BŁĘDY W MOJEJ KONCEPCJI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 12.02.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Podoba mi się Układ kuchnia-jadalnia-salon w "L" jest wg mnie bardzo dobry. Ale fakt, że u ciebie akurat goście korzystający z wc np będą mogli zaglądnąc w twoje nieumyte naczynia Widocznie nie ma rozwiązan doskonałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 DZIĘKI!DLATEGO MYŚLĘ O JAKIŚ PRZESUWANYCH DRZWIACH NA PROWADNICACH WŁASNIE OD STRONY KORYTARZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 12.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 nie wiem czy mogę się wpisac, bo nie zgadzam sie z tytułem... otwarta kuchnia to chyba jest najfajniejsze w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 12.02.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ...ja też nie powinnam tu zabierać głosu, bo jestem z otwartej kuchni baaaaardzo zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 12.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Obecnie w domu mam kuchnie otwartą i tak też będzie w nowym.Nie wyobrażam sobie odcięcia od reszty rodziny w czasie gotowania -i telewizje można obejrzeć siedząc w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja rónież mam nadzieję, iż przy moim rozwiązaniu będzie super będa z gośćmi i domownikami (a do tego lekko z tyłu) będa mogła oglądać tv będę patrzec na ogródek będe patrzec na kominek planuję jednak jakies przesuwne drzwi od strony korytarza tylko na czym one będą sie opierać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 12.02.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dobuduj niedużą ścienke z k-g. Na wysokości wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 13.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 tak, to jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 13.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Podobnie będzie u mnie, choc mam inny układ. Ale dobudowaliśmy właśnie kawałek ścianki i będą drziw suwane z trzema opcjami: zasłonięcie kuchni, zaśłonięcie wiatrołapu lub w pozycji neutralnej, na ścianie. W razie niespodziewanych gości od razu zasłaniam, co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 13.02.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Cos takiego:http://img246.imageshack.us/img246/2326/salon4zs5.jpg Po lewej stronie jest ta dostawiona ścianka. Dodatkowo szyna będzie ukryta, bo zasłoni ją podwieszony sufit z oświetleniem. Także będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 13.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Dwa lata temu jak byłam przed budową domu ten wątek dał mi wiele do myślenia, bałam się tej otwartej kuchni, teraz po pół roku mieszkania uważam, że jest to jedno z lepszych rozwiązań, nie znosze być zamykana w kuchni, a i o porządek też chętniej dbam, bo siłą rzeczy bardziej się na to zwraca uwagę. Miałam jeszcze postawić jakiś barek oddzielający, ale w końcu nawet tego nie zrobiłam i uważam, że tak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 13.02.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 13.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 samigom - fajnie u mnie będzie nieco trudniej ged przy mojej powierzchni salonowo-jadalniano-kuchennej - 36 m2 nie mam co kombinowac z zamykaniem całkiem kuchni, bo będą same klitki jak patrzę na Twój projekt to myślę, że u mnie nabawiłbyś się klaustrofobii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 13.02.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby. zazdroszczę upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.02.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby. a wracając do tematu - mam otwartą kuchnię i nie jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 13.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby. ...że też ja na to nie wpadłam, żeby gab. stom. otworzyć na salony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 13.02.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 a wracając do tematu - mam otwartą kuchnię i nie jestem zadowolona dlaczego elutek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts