Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - otwarta, półotwarta czy zamknięta? Dyskusja

tom soyer

Recommended Posts

u mnie aneks na maksa otwarty. Dla mnie zapachy pyszności w całym domu to własnie fajna sprawa-flaków i bigosu nie gotuję:) a tak serio to otwary aneks mobilizuje do sprzątania na bieżąco.

U mnie imprezy zawsze przenoszą się do kuchni więc otwarta czy zamknieta -co to za róznica.

Niektórzy piszą o wizytach inkasentów i listonoszy, którzy zaglądaja w garnki-sorry ale ja takich gosci przyjmuję w waiatrołapie, z jkótrego daleko do kuchni i salonu. Nie zyczę sobie zby obce osoby przeglądały mi salon-przede wszystkim salon.

Moja nowa kuchnia to jedna z rzeczy, która najbardzie mi sie podoba w nowym domu-fajnie, że bede mogła się nią "pochwalić" przed goscmi...

poza tym dla mnie nie ma nic gorszego niz latanie z garami miedzy pokojami.

Salon ma wydzieloną część jadalną tuz przy aneksie. Dzięki temu unikniemy kłopotliwego przemieszczania sie do innego pokoju z jadalni (po to by np tv obejrzec) Nie wyobrazam sobie innego rozwiązania przy małych dzieciach-pitrasząc w kuchni mam je cały czas na widoku-czy podczas zabawy na stole, czy oglądania tv. Lubie byc razem z rodziną i lubię mieć nie więcej niż kilka metrów do lodówki z ulubionym napojem podczas oglądania tv:)

...podpisuję sie pod tym... :D

• Odpowiedzi 734
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja chcę tak zrobić

otwarta na salon ale siedzący w salonie nie widzą kuchni

natomiast ci w kuchni widzą i TV i jadalnię

mozna korzystać z kuchni i nie przeszkadzać siedzącym w salonie

wentylacja jak widać + okno

widok na taras z okien tarasowych

tylko jeden minus - osoby, które idą do salonu/jadalni/kominka widzą kuchnie i cały ewentualny bałagan

myslę o jakmś parawaniku od strony korytarza - a co Wy sądzicie?

http://images29.fotosik.pl/157/5364e26cb7bc8994.jpg

A MOZE WIDZICIE JAKIES BŁĘDY W MOJEJ KONCEPCJI?

ja rónież mam nadzieję, iż przy moim rozwiązaniu będzie super

będa z gośćmi i domownikami (a do tego lekko z tyłu)

będa mogła oglądać tv

będę patrzec na ogródek

będe patrzec na kominek :)

planuję jednak jakies przesuwne drzwi od strony korytarza

tylko na czym one będą sie opierać??

Dwa lata temu jak byłam przed budową domu ten wątek dał mi wiele do myślenia, bałam się tej otwartej kuchni, teraz po pół roku mieszkania uważam, że jest to jedno z lepszych rozwiązań, nie znosze być zamykana w kuchni, a i o porządek też chętniej dbam, bo siłą rzeczy bardziej się na to zwraca uwagę. Miałam jeszcze postawić jakiś barek oddzielający, ale w końcu nawet tego nie zrobiłam i uważam, że tak jest dobrze.

A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby.

A ja planuję warsztat ślusarski otwarty na salon. Chodzi o to, abym podczas spawania mógł sobie pogadać z gośćmi. Bardzo fajnie jest tak spawać ... albo szlifować... jeszcze lepiej malować, bo moi goście, a w szczególności goście mojej żony uwielbiają zapach farby.

zazdroszczę upodobań

Gość elutek

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a wracając do tematu - mam otwartą kuchnię i nie jestem zadowolona :(

...że też ja na to nie wpadłam, żeby gab. stom. otworzyć na salony... :lol: :roll: