aga789 05.02.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Witam, Mam do ogrodzenia dzałkę 1500m2 z czego jedna ściana dł 24 m ogrodzona jest przez sąsiada siatką ocynk. Następna ściana dł 5m posłuży jako brama wjazdowa z furtką Poniważ nie znam sie na budownictwie doradźcie jaki wykorzystać materiał na słupki jakiej dł w jakiej odlegóść je rozmieścić, czy siatkę przewlekać prętem czy napinać drutem. Chcę to zrobić niedrogo ,ale przyzwoicie . Może ma ktoś namiary na niedrogie oferty siatek ogrodzeniowych i bram w okolicach Włocławka, korzystne oferty wykonania ogrodzenia. Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal z Poznania 07.02.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 jeśli frontowe ogrodzenie może być stalowe to polecam sie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrekplus 07.02.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ja bym proponował ogrodzenie frontowe zrobić następująco; słupki z klinkieru i podmurówkę ;natomiast miedzy słupkami sztachetki lub przęsła metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 07.02.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 zajrzyj w allegro, w ogłoszenia lokalne: "siatki, ogrodzenia.." - znajdziesz paru i producentów, i wykonawców w swojej okolicy.jak ma być niedrogo to odradzam klinkier. Osobiście wogóle nie widzę sensu tego rozwiązania, chyba, że trzeba się wpasować w zastany pejzaż sąsiedztwa.Moje rozwiązanie, które dla mnie jest OK: część siatka 1,80 cm., słupki co 2,5 m. Brama przesuwana szer. 4 m. rama z profili, na to sztachety olchowe wys. 1,7 m, malowane drewnochronem, przykręcane wkrętami do żelaza, na górnym i dolnym profilu 2x, na srodkowym 1x.Furtki, śmietnik i 25 m. ogrodzenia w strefie przy bramie, tak samo jak brama.Zamiast wylewać podmurówkę, wkopałem gotowe obrzeża krawężnikowe - estetyczne, filigranowe, nie popękają...co do napinania siatki - przy zakupie siatki producent powinien Ci też sprzedać wszelkie akcesoria (linkę napinającą, cybanty, pręty itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts