BORG 05.02.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Jesteśmy na etapie planowania wykończenia wnętrza w domku jednorodzinnym. Chcemy sobie wykończyć obie łazienki (jedna bez okna, druga na poddaszu z dachowym oknem) płytkami do samego sufitu. Jednak...., nasz fachman nam to odradza (podobno to niemodne-wygląd masarni ) Nie wnikam czy to w modzie czy nie, chciałbym mieć jednak płytki do sufitu. Tu nasuwa mi się pytanie jak Wy planujecie lub macie wykończone łazienki. Płytki do samej góry czy jakieś inne rozwiązania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 może tak ? ": to mi się podoba drewno i kamień http://www.studiokubik.pl/images/2005_03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LEXI 22.02.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Mam płytki do samego sufitu i wcale nie mam masarni - jak tylko znajdę czas pstryknę kilka fotek zobaczysz jak to wyglada - doradził mi Pan w sklepie w którym kupowałam płytki klej dekory etc.. miły człowiek zaaranżował mi łazieneczkę i sprzedał płytki dużo taniej jak inni - to dziwne,ale są jeszcze tacy ludzie.Pozdrawiam cieplutko LEXI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXI I DIXI 22.02.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 cześć Lexia możesz (choćby na priva) podać namiary na tego Pana (na firme )gdzie kupowałeś kafelki, i koniecznie wklej zdjęcia łazienekdziekipozdrowieniaPixi i Dixi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 25.02.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Chcemy sobie wykończyć obie łazienki (jedna bez okna, druga na poddaszu z dachowym oknem) płytkami do samego sufitu. Jednak...., nasz fachman nam to odradza (podobno to niemodne-wygląd masarni ) Nie wnikam czy to w modzie czy nie, chciałbym mieć jednak płytki do sufitu. Swoją drogą to mogłoby być ciekawe - stylizacja łazienki na masarnię . Białe płytki wszędzie, szyna z hakami na mięso jako wieszaki na ręczniki, a pniaczek do rozbierania mięsa jako postument pod umywalkę. Gdzieniegdzie jeszcze jakiś blacik z blachy. Masarnia jaką pamiętam z lat 80. Moja znajoma ma podobną kuchnię, brak tylko pniaczka i haków, na podłodze ma szaro-białe płytki w karo, a ściany (nie ma płytek do sufitu), pomalowane na brudnobiały kolor. Rzecz gustu. Teraz serio. Gusty podobno nie podlegają dyskusji. Teraz jest bardzo duży wybór płytek, kolorów, wzorów, dekorów. Można to całkiem ładnie skomponować. Kiedyś nawet widziałam na zdjęciu całą białą łazienkę i bardzo mi się podobała. Efekt zrobią wykończenia, meble i dodatki. Ja mam płytki prawie do sufitu (może z 10 cm poniżej) w kolorze zielonym, biała ceramika, grzejnik, kabina prysznicowa i wcale nie czuję się jak w masarni. Mam dużo kwiatów (okno), kosmetyki, kolorowe ręczniki, trochę wikliny i bardzo mi się podoba. A w Tarnowie w Vedze projektują łazienki gratis, jeśli zakupy robisz u nich. Znajoma tak zrobiła, efekt całkiem niezły, tylko nie wiem, czy płytki też kupowała u nich (bo jednak mają trochę drogo i niezbyt duży wybór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORG 25.02.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Dzięki za Vegę, Byłem i więcej tam nie pójde Co do projektu gratis to bym polemizował, powiedzieli mi 300 zł za projekt... a przy zakupach rzędu 12-13 tys. zł dają mi tylko 7 % upustu.... trochę mało. Byle sklep wod-kan daje na dzień dobry 12-15% upustu jak się u nich tyle kupi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobe 16.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki za Vegę, Byłem i więcej tam nie pójde Co do projektu gratis to bym polemizował, powiedzieli mi 300 zł za projekt... a przy zakupach rzędu 12-13 tys. zł dają mi tylko 7 % upustu.... trochę mało. Byle sklep wod-kan daje na dzień dobry 12-15% upustu jak się u nich tyle kupi... Nie zgadzam się z przedmówcą. Sam osobiście robiłem u nich zakupy i wykazali się dużym profesjonalizmem. Nie miałem ochoty biegać po całym Tarnowie za wyposażeniem, a oni dobrali mi wszystko na miejscu. W związku z tym, że brałem wszystko u nich dostałem projekt łazienki gratis! Owszem biorą 400 zł zaliczki, ale zwracają gdy jest już wszystko załatwione. Chyba logiczne jest, że nikt w tych czasach nie daje nic gratis, a projekt jest rzeczywiście gratis jeśli robisz u nich zakupy. Co do cen nie zgodzę się zupełnie. Byłem w kilku innych firmach (Boz, Saturn) porównywałem ceny końcowe i byli najtańsi. Jeśli gdzieś była niższa cena mogłem się z nimi dogadać. A rabaty rzędu 7% to prawda, ale podejrzewam, że mają je od niższych cen wyjściowych bo mi u nich wychodziło najtaniej. Ja patrzę na ceny końcowe, a nie rabaty i promocje takie jak w hipermarketach (ale jak ktoś woli dostać 20% rabat i kupić to w wyższej cenie jak gdzie indziej to już jego sprawa ) Jednym słowem polecam Vegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 17.02.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja mam płytki do wys. ok. 220 cm, bo tak mi się podoba. Płytki do sufitu na mnie robią wrażenie przytłaczających, ale to kwestia gustu. Rób tak jak Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 17.02.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Nie jestem pewien co z tego wyjdzie, ale ciągnę płytki do samego sufitu. Ale tylko na 2 z 4 ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.02.2007 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Łazienka w gospodarstwie agroturystycznym, wykafelkowana nawet na suficie i wygląda fajnie: http://img153.imageshack.us/img153/9439/borwno1xm6.jpg http://img153.imageshack.us/img153/7723/borwno2wo6.jpg http://img153.imageshack.us/img153/4197/borwno3ir0.jpg Myślę, że wszystko zależy od doboru kafelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 18.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Moje kończą się równo z górą futryny drzwi, na tej samej wysokości kończy się też kabina prysznicowa i okno - jedna linia. To jednak trzeba uwzględnić już teraz, zeby dopilnować przy budowie, zawsze można potem pociągnąć do samego sufitu, ale to rozwiązanie średnio mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 25.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 a ja wlaśnie czekam na płytkarza, więc nie mam co pokazać, ale wymyśliłam sobie, że dam płytki tylko w miejscach newralgicznych czyli mokrych (kabiny, koło kibelków, bidetów i wanien) - wybrałam płytkę Granada a do tego dobrałam podobny kolor kremowy, bo nie chciałam żeby były ostre kontrasty. Jak będę po, to postaram się pokazać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.02.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Asiu, napisz coś więcej o remoncie i adaptacji tej stajni, proszę Co za fantastyczny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts