so.mar 09.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam grupęZ projektu wynika że ściana pomiędzy garażem a domem powinna być ocieplona 5 cm styropianu. Z fotografii na forum na razie nie zauważyłem abyście tak robili. Jednak różnica temperatur pomiędzy garażem a np. łazienką będzie spora. Tynkarz radzi mi nie tynkować stropu w garażu i tejże ściany tylko od razu ja ocieplić . Poradźcie czym się kierowaliście przy tym elemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 09.03.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Cześć, ja docieplałem i ścianę i sufit5 cm styropianu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 09.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam Cię LolekKolejny raz pomoc z Twojej strony - może dlatego że po części ,,ziomal" Dociepliłeś sufit + ścianę plus na to płyta gk???Nie było problemów z brama garażową? Czy może ekipa wycięła w miejscu na napęd dziurę w styropianie???i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 09.03.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam ponownie Na styropian poszła siatka, klej i tynk gipsowy. W końcu to garaż Fachowcy rzeźbili w styropianie. A wyszło całkiem, całkiem. "Ziomal" ? hmmm.... ja z Mazowsza... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 09.03.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 ,,Ziomal" - w opisie mam Rzeszów, ale pierwsze 20 lat swojego życia też spędziłem na Mazowszu - w małym miasteczku Lipsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 10.03.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 zestawienie podaje ~1900 sztuk porothermu 25. Możecie podzielić sie Waszymi doswiadczeniami w tym temacie? Pozdrawiam,Tświrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 11.03.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam grupę Z projektu wynika że ściana pomiędzy garażem a domem powinna być ocieplona 5 cm styropianu. Z fotografii na forum na razie nie zauważyłem abyście tak robili. Jednak różnica temperatur pomiędzy garażem a np. łazienką będzie spora. Tynkarz radzi mi nie tynkować stropu w garażu i tejże ściany tylko od razu ja ocieplić . Poradźcie czym się kierowaliście przy tym elemencie. Czesc, Ja w garazu nie tynkowalem sufitu i tam ma byc styropian. Jezeli chodzi o sciane pomiedzy domem a garazem ... to szczerze powiem ze mi to umknelo . W garazu mam dwa grzejniki, takze zawsze bedzie mozna podgrzac w najwieksze mrozy. Teraz jeszcze nie mieszkamy, mam nastawione c.o. na podtrzymanie temperatury i najcieplej jest wlasnie w pokoju nad garazem, a strop mam teriva z pustakow keramzytowych. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 12.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Wszystkich użytkowników i budujących Rodo 5 G2. Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem tego projektu. Mam nadzieję że wystartujemy z budową z końcem czerwca. Będę budował pod Zgorzelcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 20.03.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam.Mam prośbę do wszystkich wybudowanych lub budujących. Potrzebuję w miarę aktualnego kosztorysu Rodo 5 G2. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 25.04.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Forum albo umiera albo wszyscy zajęci budowaniem. Pozwolenie na budowę otrzymam w pierwszej połowie maja, a budowę rozpoczynam na początku czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 26.04.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam. Mam prośbę do wszytkich wybudowanych, którzy pozbyli się dolnego pokoju i słupa. Ja również chcę powiększyć salon. Czy ktoś może przesłać mi skan stropu Teriva wraz z zestawieniem elementów. Mój adres [email protected] z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 26.04.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 czy ktoś z Was wyceniał ostatnio okna do rodo..? jesli tak- to prosze powiedzcie- z jakimkosztem mniej-więcje trzeba sie liczyc dla pcv.. i jak cenowo wyhcodzi p2 w porównaniu z p4..?interesuje mnie orientacyjna cena za "taaaaką" ilośc okien.. wybieram się do kilku firm na wyceny- i chciałabym wstepnie wiedzieć, na ile "wywoławcza" będzie oferowana cena;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 27.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Mam prośbę do wszytkich wybudowanych, którzy pozbyli się dolnego pokoju i słupa. Ja również chcę powiększyć salon. Czy ktoś może przesłać mi skan stropu Teriva wraz z zestawieniem elementów. Mój adres [email protected] z góry dziękuję. Czesc, Postaram sie znalezc ten szkic, ale to zmiana z grupy "cieżkiego kalibru" i radze aby to bylo zrobione przez twojego kierownika budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 02.05.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 czy ktoś z Was wyceniał ostatnio okna do rodo..? jesli tak- to prosze powiedzcie- z jakimkosztem mniej-więcje trzeba sie liczyc dla pcv.. i jak cenowo wyhcodzi p2 w porównaniu z p4..? interesuje mnie orientacyjna cena za "taaaaką" ilośc okien.. wybieram się do kilku firm na wyceny- i chciałabym wstepnie wiedzieć, na ile "wywoławcza" będzie oferowana cena;) Okna Oknoplast - Platinum - białe koszt ok. 18 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 12.05.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam.Jutro odbieram PnB.Zaczynam na początku czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 12.05.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam. Jutro odbieram PnB.Zaczynam w na początku czerwca. Do Cyberbronek.Tak wiem że zmiana stropu lanego na terivę to zmiana z górnej półki. Oczywiście mój KB będzie ustalał zmiany z ekipą budowlańców na bieżąco. Prosiłem o skan stropu żeby ustalić ilości i długości belek stropowych, pustaków oraz miejsc w których należy wykonać belki poprzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 17.05.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 u nas prace posuwają się do przodu...elektryka jest, hydraulika też... dzisiaj chłopaki zaczynają kłaść tynki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velvet 17.05.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam, Pytanie do osób, które są już po tynkach lub w trakcie:Czy tynkujecie ścianki szczytowe na strychu? Mam na myśli tę część, która jest nad sufitem poddasza.Czy warto tynkować, czy to zbędny wydatek? Pozdrawiam, velvet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 19.05.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 ja nie tynkowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velvet 21.05.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 ja nie tynkowalem Dzięki, właśnie tak też zrobię. A ile powierzchni do tynkowania Ci wyszło? Moi tynkarze wczoraj liczyli i im wyszło 590m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts