Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Posłałam na priv info o namiarach, dzwońcie i przyjeżdzajcie kochani, nie ma to jak zobaczyć z bliska:)

okienka juz są, super! nie wszyscy lubią szprosy ale ja myślę że w tym projekcie są dobrym rozwiązaniem.

A mo/ze jakiś grilik zrobimy?

Pozdrawiam

Kasia

Mogę i ja dołączyć się do oglądających? Plisssssss. Jestem dopiero na etapie składania WZ :cry: :cry: :cry: a już mamy wybrany projekt :D

Witajcie!

Ale beędzie miło Was zobaczyć!

Zapraszam.

Mam dopiero mury, dach i okna, to najgorsze jeszcze przed, ale i tak się cieszę.

Jak tylko uda mi się powiesić zdjęcia na serwerze to zamieszczę tutaj, obiecuje.

Grill w spartańskich warunkach bez prądu i wody ale jakoś damy radę, prawda?

Nawiedzajcie ludzie, na priv przesłałam namiary!

Pozdrawiam

Kasia

Witajcie!

Ale beędzie miło Was zobaczyć!

Zapraszam.

Mam dopiero mury, dach i okna, to najgorsze jeszcze przed, ale i tak się cieszę.

Jak tylko uda mi się powiesić zdjęcia na serwerze to zamieszczę tutaj, obiecuje.

Grill w spartańskich warunkach bez prądu i wody ale jakoś damy radę, prawda?

Nawiedzajcie ludzie, na priv przesłałam namiary!

Pozdrawiam

Kasia

fajnie, fajnie ,.............. :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

Cześć Kuba dawno Cię tu nie było :)

Czy może ktoś nam podesłać przykład umowy z ekipą budowlaną.

Pozdrawiamy.

Asia i Kuba

Znalazłam taką umowę prześlę Ci zobaczysz sobie. Daj mi adres mailowy na priv.

Do Kasik i całej ekipy, która się umawia - żal mi d... śicka, że za daleko mam do Was :cry: bo też bym się chętnie spotkała.

Pozdrawiam

Ola

Witajcie rododendrowicze. Podczytuję Was czasami i zazdroszczę.

Marząc o domu, przeglądałam projekty, spodobał mi się rodo 5. Kiedy zapadła decyzja o kupnie działki, szukaliśmy takiej pod ten projekt. Potem chwila zwątpienia. Działka zaklepana (sprzedaż dopiero w czerwcu), a ja przejrzałam kilka setek projektów i... wróciłam znów do rododendronów.

Zanim kupimy projekt, chciałabym zobaczyć gotowy domek, ale z tego co widzę nikt w mojej okolicy nie buduje :(

Najbliżej Gorzów i Poznań. Może w wakacje jak będziemy jechać ze Szczecina na południe to gdzieś się wprosimy.

Tymczasem chodzi mi po głowie kilka zmian w projekcie...

* likwidacja dwóch dużych balkonów, zostaje tylko ten nad wykuszem.

* nad wejściem zamiast balkonu trójkątny daszek

* W pokojach na górze od strony ogrodu zwykłe okna (nie balkonowe), przesunięte chyba na środek ścian (chyba, bo nie jestem pewna, czy nie zepsuje to widoku ściany od ogrodu i czy da się zrobić ze względu na spadek dachu, jakoś tu wyobraźnia mi nie działa). I chciałabym zrobić te dwa pokoje równej wielkości (byłyby dla moich synów, a oni muszą mieć podobne, bo inaczej jest kłótnia).

* wykusz + balkonik trafiłby do sypialni, czyli do pokoju nad kuchnią - tym samym byłby on tak duży, że może można by było oddać część powierzchni do łazienki.

* no i garaż na dwa autka

Wiem, że warto mieć zadaszenie nad tarasem. Ale chodzi mi po głowie inna myśl... Widziałam w jakimś projekcie Muratora dobudowany daszek nad tarasem.

Ha! Czy po tych wszystkich zmianach to będzie jeszcze rodo?

Witam Wszystkich!

Bardzo się cieszę, że jest tak wielu miłośników tego domu. Dawno nie pisałam na forum, bo w sumie nie było o czym fundamenty wylane w październiku i długa przerwa...... Jednak sprzyjająca pogoda pozwoliła nam rozpocząć dalsze prace i 1.03.07 rozpoczęliśmy kolejny etap.

Ekipa budowlana bardzo sprawna i w poniedziałek lejemy płytę stropową!!!

Domek naprawdę ładny, a w sumie to mogłam podziwiać go wcześniej gdyż buduję jakieś 3 km od Kasik30 i oglądałam na bieżąco Rododendrona5.

Dzięki Kasiu i Gratulacje z okazji Okien!

Ja trochę zmieniam i mam nadzieję, że będzie Ok.

POstanowiłam powiększyć okna na elewacji frontowej w kuchni i kotłowni na 120/140 otwór okienny i zamiast balkonu robimy nad wejściem daszek wsparty na kolumnach.

Pozdrawiam i jeśli ktoś chce obejrzeć mojego rododendrona to zapraszam w okolice Krakowa.

Czesc wszystkim!!

NO wiec dzis z Remle bylismy u Kasi na budowie, widzielismy Rodo5-ke na zywo!!! Na poczatek WIELKIE DZIEKI DLA KASI - za czas, wskazowki, pomoc, cierpliwosc i chec pomocy innym. 8) SZACUNEK.

Co do samego domku - pieeeekny, obawialem sie ze bedzie , hmmm... jakis inny, brzydszy, bardziej "klockowaty" niz na wizualizacjach - sluchajcie dom nawet bez elewacji i wykonczeniowki prezentuje sie naprawde swietnie. Super. Po prostu bardziej utwierdzilem sie w przekonaniu ze dobrze zrobilem wybierajac ten projekt. Oczywiscie znalazlo sie kilka rzeczy, ktore po obejrzeniu u Kasi zmienilem; glownie jesli chodzi o uklad wnetrza... Cóż, co innego widziec projekt na papierze, a co innego obejrzec dom na zywo. Nie moge sie doczekac kiedy my ruszymy z budowa...

Jeszcze raz dzieki dla Kasik30 - mam nadzieje ze nasz grill (czy nawet kilka ;) ) dojdzie do skutku... :lol: :lol: :lol:

pzdr

McKlusky & Ula

Czesc wszystkim!!

NO wiec dzis z Remle bylismy u Kasi na budowie, widzielismy Rodo5-ke na zywo!!! Na poczatek WIELKIE DZIEKI DLA KASI - za czas, wskazowki, pomoc, cierpliwosc i chec pomocy innym. 8) SZACUNEK.

Co do samego domku - pieeeekny, obawialem sie ze bedzie , hmmm... jakis inny, brzydszy, bardziej "klockowaty" niz na wizualizacjach - sluchajcie dom nawet bez elewacji i wykonczeniowki prezentuje sie naprawde swietnie. Super. Po prostu bardziej utwierdzilem sie w przekonaniu ze dobrze zrobilem wybierajac ten projekt. Oczywiscie znalazlo sie kilka rzeczy, ktore po obejrzeniu u Kasi zmienilem; glownie jesli chodzi o uklad wnetrza... Cóż, co innego widziec projekt na papierze, a co innego obejrzec dom na zywo. Nie moge sie doczekac kiedy my ruszymy z budowa...

Jeszcze raz dzieki dla Kasik30 - mam nadzieje ze nasz grill (czy nawet kilka ;) ) dojdzie do skutku... :lol: :lol: :lol:

pzdr

McKlusky & Ula

McKlusky proszę napisz jakie chcesz zrobic zmiany w projekcie. My mamy swój plan, ale Ty jesteś po oglądaniu domu Kasi więc jesteś mądrzejszy. Co Ci się nowego nasunęło na myśl po oglądaniu. No i jak ze ścianą kolankową, Kasia ma podniesioną? A jak ma to do jakiej wysokości? Pisz duuużo :lol: