Atka13 26.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 dzięki miło "słyszeć" -wstawianie zdjęć i pisanie dzienniczka zabiera mi całkiem dużo czasu.Fajnie że ktoś czyta i podoba mu się pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 28.03.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Madziunia czy budujesz z maxa ? Jesli tak to ile teraz zapłaciłaś za cegłę, bo podobno jest bardzo droga i ile sztuk jej kupiłaś, podobno stal tez sporo zdrożała Atka a Ty z betonu komórkowego Ile Ci wyszło sztuk tego betonu i po ile płaciłaś, rozumiem że do tego idzie klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 29.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 jesli chodzi o wytyczenie fundamentow to sie wyjasnilo w poniedzialke z samego ranka - geodeta mowi ze wytyczy osie fundamentow a jak przyszlo co do czego to wytyczyl obrys domu z projektu i stad te male nieporozumienie ) rozni geodeci co innego tyczna do kasia74 - architek projektuje a geodeta tyczy - jesli sa osie to przy fundamencie 24 cm os dzieli na polowe czyli 12 , jesli sciana licuje sie z fundamentami tak jak jest to w naszym przypadku (24 cm beton komorkowy) to os sciany pokrywa sie z osia fundamentow plus 14 cm ocieplenie to wychodzi 26 cm do DorisN - budujemy z betonu komorkowego gr 24 cm a sciany dzialowe 12 cm pozdrowiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia74 30.03.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 jesli chodzi o wytyczenie fundamentow to sie wyjasnilo w poniedzialke z samego ranka - geodeta mowi ze wytyczy osie fundamentow a jak przyszlo co do czego to wytyczyl obrys domu z projektu i stad te male nieporozumienie ) rozni geodeci co innego tyczna do kasia74 - architek projektuje a geodeta tyczy - jesli sa osie to przy fundamencie 24 cm os dzieli na polowe czyli 12 , jesli sciana licuje sie z fundamentami tak jak jest to w naszym przypadku (24 cm beton komorkowy) to os sciany pokrywa sie z osia fundamentow plus 14 cm ocieplenie to wychodzi 26 cm do DorisN - budujemy z betonu komorkowego gr 24 cm a sciany dzialowe 12 cm pozdrowiatka Dzięki za wyjaśnienie. nam ocieplenie wychodzi z tynkiem ok 15cm, parapety kupiłam 20cm. Góra już w połowie zrobiona , właśnie "kładzie się" glazurka i "zacierają się" ściany. Zostaje tylko malowanie, ułożenie podłogi i.......wstawiamy meble. Gorzej będzie z szafkami w łazience, bo się będą robiły ze 4 tygodnie. Dół wytynkowany (prawie), próba wody i ....lejemy szlichtę. Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fmurka 31.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam wszystkich budujących Rodo5. Od listopada mam projekt i czasami tu zaglądałam. Postanowiłam napisać dopiero teraz, gdyż od paru dni nasz sen zaczyna się spełniać. W tym tygodniu zzostały wykopane fundamenty i nie musze chyba pisać, że ulubione miejsce naszych rodzinnych wycieczek to teraz budowa Chętnie zobaczyłabym Wasze realizacje (może uda się komuś zamieścić swoje zdjęcoia). My budujemy w okolicach Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimen 01.04.2007 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dzieki wszystkim za rady... Co do balkonow to faktycznie chyba stanie po stronie mojej lepszej polowki i nie zrezygnujemy z zadnego, nie chcemy by dom stracil swoje podstawowe atuty... Nie wiem czy funkconalne beda dwa balkony w sypialni... Ale narazie sen z powiek spedzaja nam ceny adaptacji, szukamy, szukamy, az znajdziemy... Tylko ten czas... - w kwietniu chcielibysmy zaczac, a tu co chwile cos nowego, ehhh papierologia... A przy okazji czy ktos z poludnia Polski bylby tak laskaw i udostepnil nam do obejrzenia wybudowany lub prawie wybudowany Rododendron?? Jestesmy mobilni, dojedziemy wszedzie w promieniu, powiedzmy, 300km od Slaska, odwdzieczymy sie i wogole...:D:D Bo az nam cos sie robi gdy wyobrazamy sobie gotowy domek... Bardzo prosimy o ewentualne informacje na priv Z gory dzieki Ula & McKlusky ja ci mogę dać namiar na domek rodo który właśnie jest postawiony..slicznie wygląda (pszczyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 02.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Dimen jeśli to Twój (lub masz zgodę właścicieli) proszę wklej tutaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 03.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ach chciałem się pochwalić że startuję w połowie maja.Ustaliłem dziś termin z wykonawcą.Już nie mogę się doczekać. Jakby Was interesowało to wycena stanu surowego otwartego to 85tyś zł,robota +materiały (na szczęście pustaki,dachówkę i więźbę mam od 1,5msca , ich koszt zawiera się w w/w cenie) Walker a ile za robociznę konkretnie, bo 85 tys. za wszystko to wydaje się tanio. Za robotę 33,5tyś.zł. Materiały z 7%vatem,tak po koleżeńsku walker a po ile płaciłeś maxa? te 85tyś to wszystko?-zbrojenia, beton, piasek, ocieplenie fundamentów, dachówka+orynnowanie i podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 03.04.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 walker a po ile płaciłeś maxa? te 85tyś to wszystko?-zbrojenia, beton, piasek, ocieplenie fundamentów, dachówka+orynnowanie i podbitka Mam Porotherm 25 za 5.42zł z transportem (zapłacony na początku lutego). Tak w tej cenie jest wszystko fundamenty z bloczków(stopa wylewana) i ocieplenie styrodurem, ściany,stropy,schody,wylewka betonowa na parterze,kominy,wkład do komina,ocieplenie kominów,dach(dachówka cementowa) z obróbkami,orynnowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimen 03.04.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dimen jeśli to Twój (lub masz zgodę właścicieli) proszę wklej tutaj fotki Dzisiaj padł mi aparat..ale obiecuję ze do tygodnia pojawią się fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 04.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dimen z niecierpliwością będę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 04.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam, może już jestem nudny, ale czy ktoś z Szanownych Forumowiczów robił ostatnio kosztorys i mógłby się podzielić tą tajemną wiedzą ?Byłbym wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam, może już jestem nudny, ale czy ktoś z Szanownych Forumowiczów robił ostatnio kosztorys i mógłby się podzielić tą tajemną wiedzą ? Byłbym wdzięczny. pozdrawiam Lolek podejrzewam ze to może być bardzo trudne przy tych szalejących cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 04.04.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 No wiem, ale od czegoś trzeba zacząć przy rozmowie z bankiem Na razie kwoty z grubego palca wystarczą, już zacząłem zbierać dane, ale nie wiem, czy dam radę uwzględnić wszystko. Niby jest wykaz materiałów w projekcie, ale na razie idzie mi jak po grudzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 jak wybudujemy to powiemy ile kosztował stan surowy ale na to trzeba czekać jeszcze miesiac pewnie Na razie to co widziałes to juz 55 tysiecy... (tzn materiał i wszystkie opłaty, projekty itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 05.04.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a co słychać u kasik30? ostatnio coś nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 05.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a co słychać u kasik30? ostatnio coś nic nie pisze no właśnie jakaś cisza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Fakt cisza ale to pewnie przedświąteczna gonitwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.04.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Życzę wszystkim Wesołych świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, szalonego i wyjątkowo mokrego śmigusa Dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 08.04.2007 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Hello! Po pierwsze Kasik już jest 31 Po drugie nic nie pisze bo robi ogrodzenie! Niestety na froncie robót budowlano-domowych cisza! Mam gościa na tynki wewnętrzne i już nie moę się doczekać, kwota ustalona to 22 PLN / m2 , gips maszynowy pod gruntowanie. Niestety mój elektryk jakoś się nie spieszy do mnie:( A już o instalatorze nie wspomnę. Dość że jest cholernie drogi to cały czas mówi że niebawem. A przecież te trzy ekipy trzeba zgrać Całe szczęście , że chociaż ogrodzenie już niebawem powstanie. Strasznie nie lubie zastoju na budowie. A tak niestety teraz jest. Pozdrawiam wszystkich Wszystkiego Naj, Naj z okazji Świąt Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts