Lolek70 12.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Z tego co słyszałem to się (niestety dla inwestora) zmienia. Miejmy tylko nadzieję, że do nas nie przyjdą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 13.06.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ile macie schodków wejściowych??W projkcie są trzy, czy zmienialiście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 13.06.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 W rodo 5 od strony ogrodu w projekcie, wyjście jest na taras a później schodki do gruntu.Czy tak właśnie wykonujecie???Ja zastanawiam się nad wykonaniem najpierw schodków a na poziomie gruntu dopiero taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 15.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witamy!! kanalizacja odpalona, umowa z wodociągami podpisana - przeprowadzka pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.06.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witamy!! kanalizacja odpalona, umowa z wodociągami podpisana - przeprowadzka pozdrawiamy Piotrf szczere gratulacje. Ale Ci zazdroszcze tej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fetyszysta 17.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Cześć! gratuluje! Wszystkim i Wszystkiego! ja dopiero zaczynam budowę! z dużym podziwem i zainteresowaniem czytam Wasze wpisy, mam nadzieję że mi w dużym stopniu pomogą, pozdrawiam Piotr z Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witajcie, u nas praktycznie sciany parteru zakończone. Chłopaki wzięli sie za taras i schody przed wejściem. Szczerokość schodów przy wejściu wydaje mi się ok, ale mam wątpliwości co do szerokości tarasu Mianowicie szerokość według projektu to 170 cm. Wczoraj oglądaliśmy wykopki pod taras i taaaakie to wąskie. Szerokość od strony wykusza to 300 cm i od tamtej strony wygląda to nieżle. Czy Wy poszerzaliście swój taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 19.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ola, Krzysiek, jest co u Was podziwiać Ja dopiero zaczynam w przyszłym tygodniu... A co do tarasu: ja na etapie wyboru projektu zwróciłem uwagę, że te 1,70 m będzie nieco za mało i poszerzyłem o tyle co po boku, czyli mam 3x3 m. Za to nie wyciągałem tarasu aż na koniec wykusza, tylko uciąłem go wcześniej, przed wykuszem. mój taras A Wy z czego zamierzacie robić taras? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.06.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Cześć Lolek Dyskutujemy, mierzymy i stwierdzamy, że powiekszymy taras z przodu. Nasz też nie będzie się kończył za wykuszem tylko przed, ale nie robimy go na prosto jak Ty zrobisz tylko ścinamy tak jak jest oryginalnie w projekcie. Ładnie to wygląda, bo mamy już zarys w postaci "ław tarasowych" i nam się podoba Też mieliśmy w zamiarze zrobić na prosto, ale nasz projektant (a potem budowalniec też) zasugerował po skosie, że tak ładniej wygląda. Wiadomo jak co wygląda to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje Lolek, jak tylko zaczniesz pokazuj efekty Powodzenia! Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 24.06.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam gorąco... Chciałabym - chcielibyśmy dołączyc do "klubu rodo" Co prawda jestesmy jeszcze w dzungli..bo dopiero zakupilismy działeczkę , teraz papierologia...ale pomalutku szukamy projektu .My będziemy budowac w Mnikowie Rodo 5 zostało nam podsunięte przez panią projektant z Archonu i rzeczywiście bardzo przypadł nam do gustu. Mamy ogromną prośbę - otóż z tego co zauwazyliśmy kilka rodo w pobliżu Krakowa wyrosło ...hmm...czy ktoś z Was,drodzy forumowicze mógłby nam go "namacalnie" pokazać? Bylibyśmy ogromnie wdzięczni.Być może to wpłynęłoby na nasza końcową decyzję co do wyboru projektu...Czasami papier nie oddaje całego uroku rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pielih 26.06.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam wszystkich gorąco!!Właśnie zakupiłem projekt domu w rododendronach 5 (to już drugi zakup projektu w firmie archon, pierwszy jaki zakupiłem był dom w rododendronach 2, lecz niestety po przemyśleniach stwierdziłem ze jest zbyt mały. Po kontakcie z Archonem i uzgodnieniu dali mi zniżke 40% na zamiane projektu ale nei w tym rzecz) po przeczytaniu zwracam się z proźbą o kilka zdjęc z WNĘTRZA domu. z zewnątrz widziałem na poprzednich stronach tego forum. Naprawdę bardzo zależy mi na tych zdjęciach. Jakby co podaje maila : [email protected] z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Pytałam już w grupie budującej w okolicach Torunia, niestety brak odzewu, więc zapytam też tutaj. Poszukuję osób, które budują swoje Rodo 5 w Mierzynku pod Toruniem. Dom stan surowy otwarty z dachem. Jechaliśmy tamtędy któregoś dnia i wpadliśmy normalnie na Rodo 5 Nie mogliśmy sie napatrzeć, niestety właścicieli nie było więc nie pozwoliliśmy sobie na łazęgowanie po czyimś domu. Popatrzyliśmy sobie tylko z zewnątrz. Ale to dla nas już baardzo dużo Może tutaj ktoś się ujawni, chętnie byśmy odwiedzili tych miłych inwestorów w celu pooglądania domu http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/newblush.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 02.07.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam drodzy rododendronowicze! Tynki już są, ale się moje oko cieszy. teraz tylko okienka otwierać i suszyć budynek! Pozdrawiam PS Pancka, zapraszam do mnie okolice Wieliczki. Pozdrawiam Kasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 03.07.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Kasiu! Zapodaj jakieś fotki na forum.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 03.07.2007 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wojtek, niestety z braku czasu a i umiejętności do dziś nie udało mi się zamieścić fotek, mam nadzieje że w niedługiej przyszłości dam radę! pozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 05.07.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kasik!!! ogromne DZIĘKI!!!!!!!!!!! sprzedaliśmy dzieciaki dziadkom i teraz gospodarujemy czasem i z chęcią wpadlibyśmy na oględziny!!!!! Jeżeli masz problem z fotkami to mi prześlij,proszę na e-maila - zmniejsze je i wstawię ...za oczywiście autorskim pozwoleniem [email protected] napewno wiele forumowiczów tym ucieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 06.07.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 DOMEK KASIKA 30 http://img254.imageshack.us/img254/7933/zdjcie006cs7.jpg Shot at 2007-07-06 http://img516.imageshack.us/img516/2839/img0976wl4.jpg Shot with Canon PowerShot S2 IS at 2007-07-06 http://img516.imageshack.us/img516/911/zdjcie001go5.jpg Shot at 2007-07-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 10.07.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Kasik 30, pięknie to u Ciebie wygląda! Gratulacje:)My mamy w tej chwili skończoną więźbę dachową, niestety co chwilę pojawiają się problemy: cieśla zrobił za krótkie krokwie nad domem (nie spojrzał chyba w projekt!), nad garażem jest ok, a murarze zapomnieli nam zostawić miejsce na rolety nad oknami na górze. Musielismy wstrzymać zamówienie okien, murarze muszą coś wymyślić...Cieśla też dzisiaj poprawia swój bład. Niby jestesmy codziennie na budowie, omawiamy z fachowcami wszystko, a tu co chwilę coś się wali. Chyba przechodzimy małe załamanie...Postaram się wkleić kilka fotek na forumpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kuban 13.07.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 u nas lanie stropu - pan od betonu powiedział, że przy obecnych "szalonych" cenach to najtańszy strop... troche mnie to dziwi, bo kosztował dużo... jak chcecie zobaczyć to zapraszam:Kronika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 24.07.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 A u mnie mury już stoją,schody też zrobione.Teraz czekam na pojawienie się dekarzy...Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts