Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u nas tez straszna cisza, aż uszy bolą od tej ciszy :D Stan surowy zamknięty stoi i czeka...na grudzień kiedy to wejdą elektryk i hydraulik. Hydraulik zrobi wod-kan, a CO dopiero po tynkach.

Teraz jesteśmy na etapie castingów na kafelkarza, speca od tynków gipsowych i od ocieplenia poddasza. Jak na razie efekty baaardzo marne. Kafelkarze śpiewają za metr od 40 zł. A my myśleliśmy, że za 30 zl znajdziemy :roll: Chyba marne szanse :roll: Trzeba chyba brać co jest i nie kręcić nosem :-?

A u nas tez straszna cisza, aż uszy bolą od tej ciszy :D Stan surowy zamknięty stoi i czeka...na grudzień kiedy to wejdą elektryk i hydraulik. Hydraulik zrobi wod-kan, a CO dopiero po tynkach.

Teraz jesteśmy na etapie castingów na kafelkarza, speca od tynków gipsowych i od ocieplenia poddasza. Jak na razie efekty baaardzo marne. Kafelkarze śpiewają za metr od 40 zł. A my myśleliśmy, że za 30 zl znajdziemy :roll: Chyba marne szanse :roll: Trzeba chyba brać co jest i nie kręcić nosem :-?

Ola i Krzysiek Do kładzenia kafelek macie jeszcze trochę czasu więc szukajcie jeszcze - na pewno się opłaci.

Pozdrawiam

To może mały komentarz do zdjęć:

Jak widzicie, powiększyliśmy wykusz. W środku domu zyskaliśmy na powierzchni, zmieści się większy stół, niestety od zewnątrz wykusz stracił na fasonie;-(

Powiększyliśmy okno w salonie (280cm), przesunęliśmy ścianę między salonem a gabinetem o 70 cm kosztem gabinetu, dzięki czemu zyskaliśmy większy salon, gabinet ma 10m2, musieliśmy jednak poprzesuwać okna i tak sobie to wygląda na elewacji. Cóż...

AGUSIK! Z zewnątrz wszystkie zmiany wyglądają bardzo dobrze, myślę, że naprawdę sużo zyskaliście na funkcjonalności. Myślę dokładnie o takich przeróbkach. Proszę wyjaśnij, jak presuneliście ścianę salon/gabinet, przecież na początku ściany jest słup i jest to ściana nośna?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Witam!

mój domek już stoi :) chętnie podziele się Wami zdjęciami, niestety nie umiem ich wkleić ......

Może znajdzie się dobra dusza która pomoże?

pozdrawiam kachusia

Kachusia niestety nie pomogę, nie umiem wklejać fotek. Tez korzystałam z pomocy zeby wkleić jedną fotkę.

Pozdrawiam

Oto Rododendron Kachusi. Pięknie się prezentuje muszę przyznać, no no no.

I ten taras też fajnie pomyślany, my cholibka na to nie wpadliśmy. Naprawdę fajowo.

http://images32.fotosik.pl/80/dd986bac490ca3f3med.jpg

http://images33.fotosik.pl/80/663b9461394b4023med.jpg

http://images32.fotosik.pl/80/6e2ccdd6f9b25ce3med.jpg

Kachusia dom wyszedł Wam pięknie.Zamieszkacie na zime, czy na wiosnę? Jak masz jeszcze jakieś fotki ze środka to są mile widziane.

Ola i Krzysiek zdecydowaliście już jaki bedzie układ w kuchni? Jestem ciekawa bo też musimy podjąć jakąs decyzję chociażby ze względu na doprowadzenie elektryki w odpowiednie miejsca.

Pozdrawiam

No nam też bardzo się podoba zewnętrzne wykończenie domu przez Kachusię. Elewacja ładnie zrobiona, te poziome pasy fajnie wyszły. Chyba ściagniemy pomysł :wink: :oops: Mam nadzieję, że Kachusia się nie pogniewa :)

Vanka, ja już mam plan kuchni. Siedzę i kombinuję. Już wiem gdzie co chcę postawić, także wszelkie gniazda elektryczne mamy rozplanowane.

Na chwilę obecną plan jest taki:

http://images34.fotosik.pl/80/5d14d0fe30edbc44med.jpg

a że kobieta zmienną jest to Bóg raczy wiedzieć jak to się zakończy :wink:

Witam!

dziękuję bardzo za miłe słowa :-). Autorem pomysłu elewacji jest mój mężuś, musimy przyznać, że nam też się podoba efekt finalny. Trochę wymaga to pracy, ale naprawdę domek nabrał fajnego wyglądu.

Aktualnie mamy już kuchnię, mogę oczywiście pokazać, ale poproszę Olę o pomoc i wklejenie zdjęć :oops:

pozdrawiam

To może mały komentarz do zdjęć:

Jak widzicie, powiększyliśmy wykusz. W środku domu zyskaliśmy na powierzchni, zmieści się większy stół, niestety od zewnątrz wykusz stracił na fasonie;-(

Powiększyliśmy okno w salonie (280cm), przesunęliśmy ścianę między salonem a gabinetem o 70 cm kosztem gabinetu, dzięki czemu zyskaliśmy większy salon, gabinet ma 10m2, musieliśmy jednak poprzesuwać okna i tak sobie to wygląda na elewacji. Cóż...

AGUSIK! Z zewnątrz wszystkie zmiany wyglądają bardzo dobrze, myślę, że naprawdę sużo zyskaliście na funkcjonalności. Myślę dokładnie o takich przeróbkach. Proszę wyjaśnij, jak presuneliście ścianę salon/gabinet, przecież na początku ściany jest słup i jest to ściana nośna?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Piotrula

mogliśmy zrezygnować ze słupa między salonem a gabinetem, ponieważ zbudowaliśmy ściankę nośną między gabinetem a schodami:)

Kachusia!

Przepiękna elewacja!!!! Gratulacje!

Ola, dziękuję bardzo za umieszczenie zdjęć.

Przesłałam kilka zdjęć kuchni, niestety nie mam całości - jak będziecie mieć życzenie jutro za jasnego zrobię więcej zdjęć.

Miło nam słyszeć pochwały pod adresem naszego domku-obejrzeliśmy (jak pewnie każdy z Was :D) setki elewacji, ale tak naprawdę żadna nam się spodobała w 100%. no i efektem jest pomysł własny.

pozdrawiam