Lolek70 26.05.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy może mi ktoś podpowiedzieć ile betonu potrzebuje zamówić na strop teriva I dla Rodo 5 z podwójnym garażem? Niby wyliczyłem ale wole sie upewnić.Dzieki z góry. cześć, odpisuję dopiero teraz, bo właśnie wróciłem z urlopu mi wyszło ok. 13m3, dałem B20 oczywiście wszystko zależy od tego, jaką warstwę betonu chcesz wylać... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smarky 26.05.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Dzięki wielkie.Oczywiście starym sposobem wezmę metr więcej. Jak mawia babcia przy robieniu jedzenia - "Lepiej żeby wyrzucić niż ma zbraknąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 27.05.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Chciałbym zapytać Was ile czekaliście z docieplaniem poddasza po wylaniu wylewek?Słyszałem, że dobrze jest poczekać ok. 1,5-2 miesiące.Woda sobie z wylewek i tynków odparuje i wtedy można przystępować do ocieplania. Wiadomo, że wszystko zależy od pogody i wietrzenia.A Wy jakie macie doświadczenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 28.05.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam wszystkich, postanowim założyc własny dziennik, mam nadzieję że będe mogła liczy na waszą pomoc no i na cenne rady w budowie rodonderonka. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylu 28.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam RododendronowiczówJestem na betapie budowy stropu Rodo5 i mam pytanie na co zwracać uwagę w trakcie robienia stropu tak aby w przyszłości uniknąć niepotrzebnych prac w stylu wykuwanie dziur na rury kanalizacyjne itp...? Poza tym czy ktoś z Was nie zna sprawdzonej ekipy od robienia dachów z okolic Krakowa po rozsądnych cenach? Z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam Rododendronowiczów Jestem na betapie budowy stropu Rodo5 i mam pytanie na co zwracać uwagę w trakcie robienia stropu tak aby w przyszłości uniknąć niepotrzebnych prac w stylu wykuwanie dziur na rury kanalizacyjne itp...? Poza tym czy ktoś z Was nie zna sprawdzonej ekipy od robienia dachów z okolic Krakowa po rozsądnych cenach? Z góry dziekuję za pomoc. Przypilnuj żeby Ci ocieplili wykusz. Jak się okazało nasz wykonawca położył sobie laskę na ten temat i teraz kombinujemy. Styropian ułożony w stropie powinnien być zalany wraz z nim. My teraz kombinujemy żeby ocieplić na balkonie wykuszowym i na suficie w wykuszu. Ale to już nie będzie to... Mam nadzieję, ze sie jasno wyjaśniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smarky 02.06.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Czy może mi ktoś podpowiedzieć ile betonu potrzebuje zamówić na strop teriva I dla Rodo 5 z podwójnym garażem? Niby wyliczyłem ale wole sie upewnić.Dzieki z góry. cześć, odpisuję dopiero teraz, bo właśnie wróciłem z urlopu mi wyszło ok. 13m3, dałem B20 oczywiście wszystko zależy od tego, jaką warstwę betonu chcesz wylać... pozdrawiam Zalewałem, zalewałem i zalałem. Wyszło mi 16 m3 B20 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 02.06.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Kochani mam pytanie? Jak rozwiazaliście problem z szafami na górze. Przede wszystkim z szafą w dużym pokoju. Bardzo proszę o zdjęcia. Nie wiem jak postawić ścianki działowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 02.06.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Ma pytanie do tych wszystkich, co są już po tynkach.U mnie tynki (gipsowe) się z wierzchu wysuszyły - są białe ściany.Przychodzę ja w sobotę na budowę, patrzę, a tam takie mokre placki.Szczególnie w łazience na dole, pod schodami i w pokoju, na styku ze schodami.Także w samych rogach w salonie i kuchni, ale tu minimalnie.Zawołałem hydraulika wietrząc podstęp, że gdzieś mi woda przecieka.Po paru chwilach szukania, analizy i testów na zaworach i wodomierzu stwierdził, że rury nie puściły, tylko tak tynk oddaje wodę (oczywiście możemy podpiąć się z ciśnieniem na rury dla uspokojenia nerwów).Oczywiście najwięcej tych plamek jest przy zatynkowanej powierzchni wylanej z betonu B20 (schody, podciągi i słupy). Miał ktoś taki przypadek?Dodam, że woda jest zalana w rurach, ale nie ma jej w rozdzielaczach. Zawory zamknięte, rury suche, w pionie nie ma wody - wydaje się, że nic nie zacieka. Mówię Wam, ale się załamałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.06.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Ja się zgłaszam, u mnie też tak było Schło i schło i placki były i nie było i znowu były. Najgorzej własnie w łazience dolnej i w pokoju przy schodach. Salon też nie był lepszy aczkolwiek nie najgorszy Generalnie dół, góra była ok. Także spokojna Twoja rozczochrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 02.06.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 no to mi ulżyło....... dzięki Ci, o grupo wsparcia psychicznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.06.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Spoko, spoko. Na coś muszę się w końcu przydać nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 02.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Kochani ponawiam pytanie o szafy. Z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.06.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Mika, ale o co chodzi? O szafy czy o garderoby? Jak o gaderoby to my nad garażem troszkę poszerzyliśmy, a w tym drugim pokoju trochę się ona inaczej ulozyła, bo komin mamy obłożony od stropu suporexem i jest trochę przesunięta i może ciut większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.06.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 no to ja znowu w sprawie tynków: nowych plam nie widać, a obecne już nieco wysychają - znaczy taka ich uroda, tynków tych gipsowychno i kafelkarz też nie kazał się martwić, bo widział już takie hece pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.06.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 no to ja znowu w sprawie tynków: nowych plam nie widać, a obecne już nieco wysychają - znaczy taka ich uroda, tynków tych gipsowych no i kafelkarz też nie kazał się martwić, bo widział już takie hece pozdrawiam Sylwek, ale Ty szalejesz! Kurde muszę mojemu mężowi pokazać jak inni mężowie pracują Chociaż nie powiem, ścianę w garażu ocieplił z kumplem! Normalnie sukces jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.06.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Eee.. no chyba przesadzasz No i mężowi też nic nie mów - po co? chcesz mi wrogów narobić ? fachowcy robią... Kotłownia właściwie wykafelkowana, łazienka dolna zbliża się do końca (wszystko robi kafelkarz, nie ja ). Od poniedziałku zaczynamy (znaczy wykonawca zaczyna) docieplenie poddasza. Ale niestety, jak zawsze są jakieś schody... Chcę położyć 25 cm wełny. Już kupiłem 15 cm Isovera Isomaty, a okazuje się, że na 10 cm trzeba czekać może i ze 2 tygodnie No to chyba kupię taką co jest dostępna "od ręki" - ale to już Rockwool D40 (chyba) - współczynnik taki sam 0,039. Chyba to nie przeszkadza, że wełny inne? Chyba się nie pogryzą pod połacią ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Chyba nie przeszkadza, my też mamy różne. Znajomym pozostawało więc po dobrej cenie odkupowalismy także są ze 3 rodzaje chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynianka 05.06.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, jestem ty nowa i zastanawiam się nad tym projektem. Czy jest ktoś kto kończy ten dom?? W jakiej sumie się zamknęliście?? Ile za budowe ile za robociznę?? Wdzięczna będę za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thepreatorian 07.06.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Żeby rozluźnić atmosfere pochwalę się urządzeniem (projekt i pomysł własny), pozwoli mi ono na oglądanie ME 2008, niestety nie posiadam kablówki, ani anteny zbiorczej więc musiałem sobie jakoś poradzić, urządzenie nie pochodzi z prywatnej kolekcji Szymona Majewskiego, ale zapewniam, że działa </p><p> <a href=http://images30.fotosik.pl/226/06d03f034bce5b56.jpg' alt='06d03f034bce5b56.jpg'> [/img] 3mam kciuki za naszą reprezentacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts