Ola i Krzysiek 07.06.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 3mam kciuki za naszą reprezentacje !!! Trzymaj, trzymaj przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smarky 08.06.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Hejka.Pomóżcie proszę (osoby które mają już daszek za sobą) w ilości potrzebnej dachówki na rodo 5 z podwójnym garażem.Dałem trzem firmom i każda daje inną ilość na dachówke podstawową, gąsiory, skrajną itp. Różnice są spore a koszty dodatków duże. Jak ktoś wie ile rzeczywiście potrzeba tych kawałków proszę o pomoc. Nie chcę kupować za dużo albo bo później nie przyjmują a zupy nie chcę z tego robić.Dzięki z góry.cegła do cegły i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 09.06.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 witam i my w tym tygodniu na 99% kupujemy projekt domku w rododendronach 5 od dłuższego już czasu śledzę ten wątek i Wasze uwagi są niezwykle pomocne.... napiszcie proszę, czy ktoś z Was zostawił sobie spiżarkę w miejscu gdzie przewiduje projekt, jesteście zadowoleni? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thepreatorian 10.06.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja zlikwidowałem i jestem zadowolony , kuchnia nie jest ogromna, a postawienie spiżarki dodatkowo ją zmniejszy, z żoną jesteśmy zwolennikami większej kuchni, ale widzieliśmy spiżarkę u MCKluskiego, wygląda wporzo, wszystko kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 10.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 My też zlikwidowaliśmy spiżarnię. Wydaje nam się, że to był dobry pomysł. Jeszcze nie użytkujemy naszej kuchni, ale już w sierpniu będę mogła powiedzieć coś wiecej na ten temat jak i na wiele innych związanych z funkcjonalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylu 18.06.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Polecam likwidację spiżarni - znacznie to powiększa i tak bardzo małą kuchnię. Ja u siebie spiżarnię przeniosłem pod schody, a łazienkę dolną przesunąłem i połączyłem z kotłownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 19.06.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No dobraTo ja powiem, ze nie dość, że zlikwidowałem spiżarnię, to jeszcze wyciągnąłem front domu o 1m i to było super posunięcie, bo wszystkie najmniejsze pomieszczenia uległy powiększeniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 19.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No dobra To ja powiem, ze nie dość, że zlikwidowałem spiżarnię, to jeszcze wyciągnąłem front domu o 1m i to było super posunięcie, bo wszystkie najmniejsze pomieszczenia uległy powiększeniu. pozdrawiam Witam szanownych Państwa Dzisiaj kupuję projekt Rodo 5 - i na wstępie mam 3 koncepcje - wydłużenie domu w kierunku elewacji frontowej o 1 metr, podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki i poszerzeżenie garażu także o 1 metr. Dlatego bardzo proszę o dosłownie 1 - 2 fotki na priv elewacji bocznej ( z wykuszem) Rodo 5 - wydłużonego o 1 metr. Mam obawy co do wyglądu tejże ściany. dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 20.06.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 klamka zapadła przedwczoraj otrzymałam projekt i non stop przeglądam co by tutaj zmienić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 26.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich budujacych Rododendrony, uffffff.... w koncu przebrnalem przez te 15 stron bardzo interesujacej lektury. Mam na imie Bartek, budujemy Rodo 10 pod Wroclawiem... tzn 2 x Rodo 5 , blizniaka. To chyba cos nowego bo nie spotkalem tu na forum osoby budujacej wersje zblizniaczona. Bardzo przydatne informacje mozna wyczytac i widze ze wszyscy borykamy sie z podobnymi problemami - nadproze nad garazem, drzwi od kotlowni, izolacja w balkonie wykuszu, scianka kolankowa itp....Obecnie jestesmy na etapie stropu - nad garazami juz zalany, nad czescia mieszkalna w najblizszym czasie. My rowniez wprowadzilismy troche zmian do projektu (jak bedzie wiecej czasu to je opisze). Zalaczam zdjecie na chwile obecna. ... wciaz zastanawiamy sie czy podniesc scianke kolankowa o jednego czy o dwa pustaki. Prosze o Wasze opinie. Czy przy dwoch pustakach wiecej domek nie straci proporcji ? Jak Wy zrobiliscie ?? PozdrawiamBartekhttp://images31.fotosik.pl/299/e387408c3d73b094.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 27.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 cześć, ja podniosłem i mam teraz do wylewek 112,5 cm - około 110 cm będzie do podłogiuważam, że jest OK, pomieszczenie zyskały na przestrzenidom nie wygląda nieproporcjonalnie, no może rozjechały się pewne linie dachu i balkonów, ale mnie to nie przeszkadza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 30.06.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 krótkie pytanie, czy na wykuszu mocowaliście rynny?Jakie deski/płyty kładliście między poddaszem a styszkiem? impregnowane czy nie i jakiej grubości? Piotrm74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 02.07.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Nie jestem jeszcze na tym etapie, ale pytalem o to mojego majstra i powiedzial ze w wykuszu beda rynny. Ja tez mam pytanie dotyczace wykusza - czy zostawialiscie jakis okap nad wykuszem ? ile cm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 29.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Coś ucichło na tym forum, budujemy rododendrona4, jesteśmy na etapie stanu zero, może ktoś może coś doradzić, lub napisać na co zwrócić uwagę, w trakcie budowy.Aha, nasz wykonawca namawia nas, na schody nie takie półokrągłe jak w projekcie, tylko takie dwuzbiegowe, nie jestem pewna czy to dobry pomysł, może ktoś takie ma? Proszę doradźcie jakie te schody zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 30.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 krótkie pytanie, czy na wykuszu mocowaliście rynny? Jakie deski/płyty kładliście między poddaszem a styszkiem? impregnowane czy nie i jakiej grubości? Piotrm74 Piotrze, Nie zakładałem rynien na wykusz i nie mam tego w planie. Doradzono mi, żebym pod płytki położył blachę, taką jaką dawałem na obróbki, a wygiętą jak parapet, żeby woda ściekała z płytek na nią i stamtąd w dół. Wysunę około 4-5 cm, powinno wystarczyć. Co do stryszku: mam wybity z płyt OSB 22 mm, bez impregnatu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 30.07.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Coś ucichło na tym forum, budujemy rododendrona4, jesteśmy na etapie stanu zero, może ktoś może coś doradzić, lub napisać na co zwrócić uwagę, w trakcie budowy. Aha, nasz wykonawca namawia nas, na schody nie takie półokrągłe jak w projekcie, tylko takie dwuzbiegowe, nie jestem pewna czy to dobry pomysł, może ktoś takie ma? Proszę doradźcie jakie te schody zrobić. Elli, poczytaj trochę wcześniejsze posty tego wątku, pisałem na co ja bym teraz zwrócił baczniejszą uwagę i co bym zmienił. Pewnie znalazło by się tego więcej. W skrócie: 1. belki podtrzymujące dach są do wymiany na metalowe - mniej problemu, bo metalowe nie wystają ze ścian i nie pękają na nich tynki 2. nadproże w garażu - problem z bramą 3. schodki w kotłowni i wyjście do garażu (kolizja drzwi z prowadnicą bramy) 4. powiększenie kuchni poprzez wyciągnięcie frontu domu o 1-1,5 m. 5. docieplenie wykusza (pewnie teraz zrezygnowałbym z balkoniku nad nim i wstawił standardowe okienko) 6. na piętrze okno balkonowe 110 cm zmienić na 90 cm i wszystkie podwójne balkony na pojedyncze 7. cztery velux'y w pokoju nad garażem to zbytek, ja dałem dwa i jest OK 8. w pokoju nad garażem dałem dwa duże okna szczytowe (można w razie potrzeby podzielić ten pokój na 2 mniejsze) 9. schody są mało wygodne, jak można je jakoś podrasować to pomyśl o tym 10. powiększyć okna w kuchni (mam 120x150) i takie same w salonie 11. jak możesz sobie pozwolić, to rezygnuj z dodatkowego pokoju na dole - salon robi się fajny (44 m2) 12. zmniejszyłem okno w pomieszczeniu przy garażu 13. otwór na drzwi wejściowe jest za wysoki, w projekcie jest 230, a wystarczy max 210 (u mnie 207) - chyba, że chcesz zapłacić za naświetle ze 400 zł 14. zmieniłem kształt tarasu, ale to kwestia gustu chyba tyle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 30.07.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Lolek, a gdzie twoje foty? Pytanie które mnie nurtuje do wszystkich kto ma grzejnik w kuchni.Gdzie daliście grzejnik w kuchni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 30.07.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Bez grzejnika.Tylko podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 30.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wojtek69 ma rację! Podłogówka i bez kaloryferów Jeszcze nie mieszkam, ale ma być OK - mój hydraulik tak ma i jest zadowolony (i już mieszka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 30.07.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Lolek, a gdzie twoje foty? Pytanie które mnie nurtuje do wszystkich kto ma grzejnik w kuchni. Gdzie daliście grzejnik w kuchni ??? poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts