Monika.Sz-a 14.08.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 witam. dawno mnie nie bylo- ale tez widze zajeci wszyscy budowaniem i ruch jakis maly.. u nas powoli koniec SSO i przerwa na ten rok.. uff..ciezko bylo- ekipa murarzy malo obyta z budowaniem- kierownik ratowal sytuacje- nasza najlepsza inwestycja;) wcozraj zeszla ekipa gorali- wiezba expresem- az milo popatrzec.. jedna tylko watpliwosc- gorale zrobili tradycyjnie- podobno- na sruby, gwozdzie i "naciecia" bez katownikow (uwaga- nie mam na kompie polskich liter....!) oczywiscie majster ktory nie mial etapu bez bledu przylecial do nas z informacja ze w jego opinii :-"fachowej"- wiezba do porpawki, wsyztsko zle, gibac sie bedzie bo na gwodzie i cos w rodzjau "pioro-wpust".. jak wygladaja wiezby u Was..?? w kazdym razie w wielkich bolach urodzil sie ansz rodo..teraz tylko dach i odpoczynek- rodi wyschnie i na przyszla wiosne zakwitnie tynkami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 16.08.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Monika - zdjeciami się proszę pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 chetnie sie pochwale..ale.. poczekam na dachowke zeby ladniej wygladalo..- jeszcze tydz:)) a do tego czasu musze potrenowac wklejanie zdjec na muratora- raz sie zabieralam za to ale jakos zniechecila mnie instrukcja:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 17.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Zabawy z tym trochę ale warto czekamy na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 17.08.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Troszkę duże ale poczatki obiecujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 proba... http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_dsc01460d1fd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 haha..no wkleilam, dumna ide na strone..i szok- aleee mam duuuuzy dom ale juz skasowalam zeby storny nie rozbijac- i sie szybko poprawilam- teraz jets ok..? ja widze dobrze teraz. no to nie ejst takie trudne.. pierwsza instrukcja ktora znalazlam miala tyle punktow ze musialabym sobie wydrukowac:P no to teraz fotki z dachowka beda jak w banku:)) dzieki za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.08.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 skoro tak swietnie mi poszlo , to jeszcze zdjecie naszych pierwszych lokatorow... w trakcie sprzatania desek szalunkowych i innych smieci okazalo sie ze pod deskami uwily sobie gniazdo pliszki (chyba.), a samiczka nawet nie przerwala wysiadywania jak zostala znaleziona- i to pierwsze "dzieci' w nowym-prawie-domu http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_dsc0140081cf.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_109eda.jpg pozdrawiam p.s. teraz to bede faktycznie miala zabawe-jak juz przeszlam kolejny stopien wtajemniczenia. Sanyaa- az milo popatrzec w Wasz dziennik!! z pozytywna zazdroscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnyaAndy 29.08.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Mamy stan surowy otwarty!!! Mam nadzieję, że niedługo będzie zamknięty:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 30.08.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Gratuluję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 30.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Mamy stan surowy otwarty!!! Mam nadzieję, że niedługo będzie zamknięty:))) Ile placiliscie za robocizne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 30.08.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 jest SSo- na ten rok bedziemy konczyc.. jeszcze tylko trzeba wyrownac dzialke- pospieszylam sie z nawiezieniem ziemi- i dom ciezko obejsc;) efekty tego roku- jak widac:) http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_293d19.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_2953e0.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/min_dsc01643eb61.jpg przylecial tez gosc z dworu- podziwiac razem ze mna widoki z okna:) jak widac- podnieslismy sciane kolankowa o 2 pustaki- a zeby elewacja nie wygladala bardzo zle po tej zmianie- krowkie zostaly wydluzone ..cos kolo 15cm- tyle ile planujemy grubosci ocieplenia..okap miejscami ma sporo ponad 100cm- zostaly dodane "odboje"-chyba..? w kazdym razie takie drewniane poziome podpory krokwi, ktore zakryje podbitka. wspominam o tym, bo jakis czas temu podpytywalam niektorych z Was o dlugosc krokwi przy zmianie sc.kolankowej- bo nie bylam pewna "o ile" pozdrawiam budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnyaAndy 31.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Do Agi i Zbyszka: za robociznę nie płaciliśmy nic (nie licząc posiłków). Tak sie składa, że mój teść jest murarzem. Zapłaciliśmy w sumie tylko za dach - za samą robociznę (krokwienie i kładzenie pokrycia) 6 tys. + materiały: blachodachówka z dodatkami ok. 13 tys. + drzewo z własnego lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 31.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Monika pięknie Dodatkowy balkon widzę uskuteczniony - ja się natomiast zastanawiam po co mi te 3 które mam skoro działka duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 01.09.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Sanyaa- ja w sumie też nie bardzo wiem po co mi ten balkon.. planuję raczje siedzieć na tarasie.. na etapie zmian miałam fantazję żeby w sypialni (nad garażem będzie nasza sypialnia) miec balkonik- tak na postawienie 1 nogi i podlanie kwiatków. a teraz twardo trzymam sie wersji, że to głęboko przemyslane i uzasadnione ekonomicznie a tak na serio- elewacja będzie "ciekawsza", a i światla w pokoju więcej- tylko potrzebny będzie dobry fahcowiec od mostków termicznych- pamiętam nasza rozmowę w Baszkówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 23.09.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Jak rozwiazaliscie problem doprowadzenia powietrza z zewnatrz do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 23.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 u nas na etapie wkonywania chudziaka na parterze wyprowadzona została rura od kominka pod podłogą na zewnątrz. w ścianie zew. od podłogi idzie w pionie rura kończąca się kilkadziesiąt cm nad gruntem- podobno to jest wlot ..(?) bo jak rozumiem wylot kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mag1 11.10.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam wszystkich ! Właśnie staliśmy się z mężem szczęśliwymi posiadaczami projektu domu w rododendronach 5 (G2). Jesteśmy na etapie zmian w projekcie. Przeczytałam już wiele postów, w których jest dużo ciekawych propozycji zmian, z kilku nawet chcemy skorzystać Będę wdzięczna za przesłanie na [email protected] zdjęć, szczególnie z wnętrza domu. Z góry dzięki i czekam z niecierpliwością na maila, jeśli ktoś może się podzielić wyglądem swojego rododendronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 13.10.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dom przykryty, tylko jedno nie daje mi spokoju-jak zabezpieczyć balkon nad wykuszem na zimę??? Czy położyć folię w płynie żeby cały czas nie namakał mi strop? czy może położyć na nim jakąś folię budowlaną??Pochwalcie się jak robiliście u siebie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnyaAndy 13.10.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 My akurat zakryliśmy balkon nad wykuszem dachem. Zrezygnowaliśmy z balkonu. Może stracił trochę na uroku, ale nie będziemy się martwić, że będzie się lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts