meri 16.10.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Czy mógłby mi ktoś podesłać zdjęcia z tarasu? Czy macie ewentualnie jakies sugestie odnośnie tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 23.10.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Czy mając piec gazowy z zamkniętą komorą, wykonaliście u siebie napowietrzak w kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 23.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 witam, u nas stan "0" praktycznie zakończony. mam wycene za kolejny etap (bez roboty cieśli, sama murarka) parter, strop(monolit, jak w projekcie), piętro, ścianki dzialowe ~28 000. co o tym myslicie ? pozdrawiam, tświrek Tez jak szukalismy do murarki to tak sobie wołali zbliżone ceny, nawet jedna firma chciala 35 tys, ale w koncu mamy murarzy za 18 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 27.10.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czy mając piec gazowy z zamkniętą komorą, wykonaliście u siebie napowietrzak w kotłowni ? Cześć, Pytałem o to mojego instalatora i stwierdził, że nie jest wymagany. Pytałem pod kątem bezpieczeństwa i ewentualnych problemów z odbiorem budynku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 28.10.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Lolek czy masz rynny i obróbki blacharskie wokół wykusza?, czy nie zacieka Tobie deszczyk po ścianach od strony wykusza?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 28.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 hej rynien nie mampod płytkami mam położoną blachę płaską w kształcie takich parapetównie jest to rozwiązanie idealne, bo woda ścieka nieco po ścianach, ale nie wnika bezpośrednio od samej górytylko jak wiatr wieje, to zrzuca oderwane krople na ścianępewnie najlepsze będą rynny, ale wyglądać to ładnie nie będzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 28.10.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 mam takie zdjęcie jedno, może to pomoże http://3.bp.blogspot.com/_8HaXCOAfZwU/SijRnHXoFgI/AAAAAAAAC7c/djUY5ALjxSU/s1600/parapety_zewn_05Jun09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 13.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Chciałam się zapytać jak, to jest z tarasem? Czy mogę np. zmienić kształt schodów już po uzyskaniu pozwolenia na budowę. Chciałabym nie robić ich na całej długości tarasu tylko, jedne małe schodki, ze strony tarasu bocznego i jedne ze strony tylnego tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krogi100 16.11.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Pewnie że możesz, ja np. wcale nie robię tarasu. To są bzdety i tym nie trzeba się przejmować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 16.11.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam - odnośnie tarasu bardzo ważne jest żeby jego kształt znać już na etapie planu zagospodarowania działki - na tej mapce wrysowywany jest przecież zasięg tarasów, schodów wejściowych itd. Dlatego nie zgodzę się z przedmówcą, gdyż zmiany odnośnie tarasów, schodów zostaną wykazane przez geodetę przy inwentaryzacji na koniec budowy. Sam zmieniłem wygląd tarasu i niestety - przynajmniej wg mojego kier. budowy - musi to mieć przełożenie w planie zagospodarowania działki - to samo zresztą stwierdził facet, który ten plan robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 02.12.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Czy to forum już całkiem umiera?Jestem na etapie wyboru centralnego ogrzewania - jakie kotły gazowe zakładaliście do swoich rododendronów??? Zastanawiam się nad piecem gazowym z zamknięta komorą 1 funkcyjny - 24 kw., do tego zbiornik 250 - 300 litrów plus piec węglowy . Pochwalcie się jakie zastosowaliście rozwiązania. Jak dla mnie odpada kominek i solary - nie jestem przeciwny ekologii ale w naszym kraju ceny póki co zaporowe na solar - praktycznie zero dopłaty do solarów. A w kominku nie mam zamiaru palić żeby odciążyć ogrzewanie np. gazowe i brać prysznic w zimnej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 03.12.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 "odnośnie tarasu bardzo ważne jest żeby jego kształt znać już na etapie planu zagospodarowania działki " Nie wyklucza to zmian na etapie budowy. Co do ogrzewania zmienilismy gaz na ekogroszek (narazie tylko w papierach) bo u nas dopiero stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 09.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Wg projektu do domu przewidziany jest piec gazowy 15 kw. Jakie macie u siebie - czy aby te 15 to nie za mało - ja myślę o piecu gazowym20 kw ewentualnie dorzucę piec węglowy też 20.Zastój na forum - może przy okazji długich jesiennych wieczorów szerzej wypowiecie się w tym temacie - serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 10.12.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 czesc, U mnie wlasnie zamontowali kociol De Dietricha MCRII z zasobnikiem 150 l. Kociol ma moc do 24 kW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 12.01.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 cześć,powoli zaczynam planować prace na najbliższy rok - stan surowy. mam pytanie o kolejność robót : czy podciągi i ewentualnie belki części mieszkalnej muszą być wylane przed stropem (i stanowić oparcie dla jego konstrukcji - monolit )czy wylewaliście podciągi i strop w całości ? Dzięki,Tświrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 13.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 cześć, powoli zaczynam planować prace na najbliższy rok - stan surowy. mam pytanie o kolejność robót : czy podciągi i ewentualnie belki części mieszkalnej muszą być wylane przed stropem (i stanowić oparcie dla jego konstrukcji - monolit )czy wylewaliście podciągi i strop w całości ? Dzięki, Tświrek U nas wszystko bylo wylewane w calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WujaM 03.02.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam, Jako, że stałęm się szczęśliwym posiadaczem projektu Rodo 5 mam pytanko, czy ktoś może będzie wkrótce startował lub ma już domek w kujawsko pomorskim? a konkretniej w okolicach Bydgoszczy? Chętnie nawiąze kontakt Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krogi100 03.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No witamy w gronie rodo Forum troszkę zamarło, szkoda. Mimo 40cm śniegu zawsze można powymieniać poglądy. Wiosna już lada tydzień ( tak się pocieszam ) jestem w trakcie szukania sponsora ( banku) by mnie wsparł w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 18.02.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 witam !czy ktoś z Was ma w rodo 5 instalacje propan-butan + kominek z płaszczem ?Zastanawiam się jakie są koszty ogrzewania ...Pozdrawiam,Tświrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 18.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Czy to forum już całkiem umiera? Jestem na etapie wyboru centralnego ogrzewania - jakie kotły gazowe zakładaliście do swoich rododendronów??? Zastanawiam się nad piecem gazowym z zamknięta komorą 1 funkcyjny - 24 kw., do tego zbiornik 250 - 300 litrów plus piec węglowy . Pochwalcie się jakie zastosowaliście rozwiązania. Jak dla mnie odpada kominek i solary - nie jestem przeciwny ekologii ale w naszym kraju ceny póki co zaporowe na solar - praktycznie zero dopłaty do solarów. A w kominku nie mam zamiaru palić żeby odciążyć ogrzewanie np. gazowe i brać prysznic w zimnej łazience. Mnie hydraulik doradził Junkersa Cerapur Acu: http://image.ceneo.pl/data/products/1344593/product.jpg Wbudowany zasobnik 43 l. Piec jest bardzo wydajny, żadnych problemów. Błyskawicznie nagrzewa wodę, kiedy akurat nie mam ustawionego programu grzewczego. Naprawdę jeste zadowolony. No i zasobnik nie zabiera mi miejsca w kotłowni. Piecyk mały, zgrabny i sprawuje się na medal. Jednak tak ciepłych słów nie mogę powiedzieć o serwisancie, który mi go uruchamiał... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts