cyberbronek 24.05.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 560 m2 - mam garaz dwustanowiskowy, ale sufitu w nim nie tynkowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 06.06.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam wszystkich Rododendrowiczów.Godzina "zero" wybiła. Jutro zdejmuje humus a geodeta wyznaczy granice domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 07.06.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam wszystkich Rododendrowiczów. Godzina "zero" wybiła. Jutro zdejmuje humus a geodeta wyznaczy granice domu. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velvet 09.06.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, Ale tu ciiiiiiisza Chyba wszyscy budujący rodo 5 na swoich budowach siedzą. U mnie tynki schną i muszę umówić ekipę od wylewek. Może ktoś z Was się orientuje, czy , w okolicach Warszawy, 14 zł za m2 za samą robociznę (w cenie jest też ułożenie folii i styropianu) to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktmmau 03.07.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam wszystkich Rododendrowiczów tych wybudowanych i tych budujących.Powoli kończę stan "0" (mam nadzieję jeszcze tydzień), jak ktoś będzie chciał to podzielę się kosztami.Mam prośbę do już wybudowanych, ile i jakich rur i kolan potrzeba do kanalizacji rozprowadzonej pod posadzką oraz czy ktoś łączył rury spustowe z rynien i wprowadzał je do studzienki, jeżeli tak to również bym potrzebował ilości rur i kolan i jakich średnic.Pozdrawiam Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medykpri 18.08.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznieZdecydowalem sie na projekt w rododendronach 5 z podwojnym garazem i mam pytanie do budujaczych czy ktos zmienial (powiekszal) okna w projekcie. Frontowa elewacja z czterema oknami 90 cm wydaje sie troszku maloatrakcyjna, czy poprostu tak to wyglada tylko na projekcie. Zanim zdecydowalem sie na ten projekt dlugo myslalem o projekcie Gracjan http://www.extradom.pl/projekt-domu-gracjan-wrw1008.aspx . Na tym projekcie stolarka wydaje sie bardziej ciekawa. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 13.09.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam wszystkich serdecznie Zdecydowalem sie na projekt w rododendronach 5 z podwojnym garazem i mam pytanie do budujaczych czy ktos zmienial (powiekszal) okna w projekcie. Frontowa elewacja z czterema oknami 90 cm wydaje sie troszku maloatrakcyjna, czy poprostu tak to wyglada tylko na projekcie. Zanim zdecydowalem sie na ten projekt dlugo myslalem o projekcie Gracjan http://www.extradom.pl/projekt-domu-gracjan-wrw1008.aspx . Na tym projekcie stolarka wydaje sie bardziej ciekawa. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Witam, My zlikwidowalismy balkon od strony frontowej - zmienilismy uklad scianek dzialowych na pietrze i tak nam pasowalo. Na dole okna zostawilismy takiej samej wielkosci, ale wiem ze czesc budujacych poszerza je. ...chyba nikt juz nie zaglada na to forum a ja spiesze doniesc że za 2 tygodnie przeprowadzka ! Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 02.12.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam wszystkich serdecznie Zdecydowalem sie na projekt w rododendronach 5 z podwojnym garazem i mam pytanie do budujaczych czy ktos zmienial (powiekszal) okna w projekcie. Frontowa elewacja z czterema oknami 90 cm wydaje sie troszku maloatrakcyjna, czy poprostu tak to wyglada tylko na projekcie. Zanim zdecydowalem sie na ten projekt dlugo myslalem o projekcie Gracjan http://www.extradom.pl/projekt-domu-gracjan-wrw1008.aspx . Na tym projekcie stolarka wydaje sie bardziej ciekawa. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. my na dole zrobiliśmy pierwotnie 120x120 ale ... ostatnio powróciliśmy do projektowego 120x90 - ta przeróbka nie przypadła nam do gustu. widziałem kilka rododendronów bez zmian na froncie i wyglądają ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Sz 03.12.2010 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, zdecydowalem sie na okna jezierskiego. Okna na 90% bede zamawial w firmie Salamandra z Rzeszowa, ktora miesci sie na ul. Hetmanskiej 13a. Mial ktos moze stycznosc z ta firma????? Wszelkie opinie, na temat ich serwisu mile widziane. Z gory dziekuje Edytowane 3 Grudnia 2010 przez wojtek Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga501 15.01.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam.Właśnie zaczynamy nasza przygodę z Rodo 5w.Czy ktoś z okolic Zamościa lub Biłgoraja buduje ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnyaAndy1719508601 23.02.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Hej!Aga501 my zaczynamy wykańczać rodo 5 (w projekcie 5p - ale zrezygnowaliśmy z piwnic). Około 8 km od Zamościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katpro 23.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam! My mamy już dom zamknięty, otynkowany i na wiosnę ruszamy z ociepleniem, hydraulika i wylewanie podłóg- takie są nasze plany. Mam pytanie do tych co już mieszkają- gdzie wy macie poustawiane szafy na kurtki, buty- czy w wiatrołapie ??? Bo jak się tak przyglądam, to stwierdziłam, że w tym domu nie ma dobrego miejsca na porządną, dużą szafę Mam nadzieję,że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaaleksandra 24.02.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witajcie Jestem tu nowa. Przymierzam się do budowy domu w rododendronach 5 N. Czy ktoś z Was budował/buduje ten dom? Chciałabym prowadzić prace systemem gospodarczym, umawiać się na kolejne etapy budowy. Proszę o podanie orientacyjnych kosztów budowy tego domu (woj. małopolskie). Stan surowy zamknięty i pod klucz. Chciałabym jakoś zaplanować sobie koszty. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi, porady, pomoc i wsparcie. serdecznie zapraszam do rozwijania tego wątku - architekt powiedział, że jest to dość popularny projekt, więc teoretycznie powinno nas być sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaaleksandra 01.03.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 naprawdę nikt nie buduje tego domu? A może w rododendronach 5 tradycyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga501 06.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hej AnyaAndy gdzie dokładnie macie swój dom i czy byłaby możliwość obejrzenia domu w srodku? A moze macie jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agness131 11.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 naprawdę nikt nie buduje tego domu? A może w rododendronach 5 tradycyjny? My planujemy budowac ten domek, koszty za stan surowy otwarty ale z pokryciem dachem i obróbkami blacharskimi, schody wylewane, kominy to od 46 tys netto- w cenie były ścianki działowe (ale Pan wydał nam się z kategori ecie pecie- sami nie wiemy, nie był zpolecenia ale z ogłoszenia, jak zadzwoniliśmy do osoby u której budował to powiedział, że powiedzmy poleca go ale trezba pilnować) do 66 tyś- wtedy Pan chciał kupowac materiały na siebie zyskując tym samym rabaty na siebie, jak powiedział musi na czymś zarobic.Jedną ofertę dostaliśmy na 57 tyś bez ścianek działowych,ale z polecenia bardzo dobry budowlaniec, mamy zamiar jeszcze negocjowac tą cenę, przynajmniej 2 tyś. Jesli chodzi o okna..wycene robiłam w jezierskim tak jak jest w projekcie (ilosć okien i rozmiar), kolor obustronny, z montażem, pakiet trzyszybowy wyszło niecałe 30 tyś brutto z montażem, ten sam zestaw okien w firmie Avante , obustronny kolor, trzyszybowe z montażem cena niecałe 25 tys brutto. Najdroższy jest szklany wykusz wychodzi cenowo napewno od 6,500 do 7300 netto. Jeśli intesresuja cie koszty stolarki to mogę podesłać na meila moje wyceny. Podaję swojego [email protected] Planuję modyfikacje okien- w grarażu mniejsze 90x90, pojedyncze wyjście na taras zsalonu zastąpie oknem 90x140 lub wogóle go nie dam. Planuje budować z ytonga 24cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WujaM 12.03.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Czy ktoś, coś zaczął juz robić w tym roku ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 08.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ile zakupywalicie porothermu na sciany zewnetrzne 25 a ile 12 na sciany dzialowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszu 13.05.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam, Mam do sprzedania nowy i w pełni kompletny projekt z pracowni ARCHON. Zestaw zawiera:- 4 oryginalne projekty domu w rododendronach 5 w wersji 2G, wszystkie egzemplarze są opatrzone hologramem Archonu, są czyste, nie zawierają wypełnionych metryczek ani jakichkolwiek śladów używania- zestawienie materiałów do budowy- obrys budynku na folii- obszerną listę możliwych zmian wystawioną przez biuro Archon- fakturę VAT- oryginalne opakowanie (teczkę) na wszystkie w/w elementy- dodatkowo dodaję kosztorys na CD oraz kolornik- cena 1500 zł http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-5-g2/m4796f9713c754 Zakupiłem go w marcu 2011. Sprzedaję ponieważ minął miesiąc od zakupu i niemożliwy jest już zwrot. Natomiast przez 2 miesiące możliwa jest wymiana na dowolny inny projekt firmy Archon. Mogę również takiej wymiany dokonać osobiście, jeżeli ktoś ma upatrzony inny projekt Archonu i chciałbym go kupić o połowę taniej.Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszu 22.06.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Ogłoszenie nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts