Kasik30 22.09.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie!Cieszy mnie ogromnie , że aż tyle osób wybrało podobnie jak ja ten projekt w różnych wersjach.Ja walczę z wykonawcą, mam zalany strop nad parterem i czekam przebierając nogami kiedy to łaskawie rozpocznie ostatni etap robót pan Cz. Ale już teraz widać zarys dołu i śmiało mogę powiedzieć że nie żałuje wyboru! Co prawda połączyłam gabinet z pokojem dziennym pozostawiając słupy konstrukcyjne, powstała ogromna przestrzeń - REWELACJA! Pozdrawiam wszystkich na polu bitwy z wykonawcami Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 23.09.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Witam wszystkich.Ja na razie czekam na więźbę i na scianki działowe. Zastanawaimy się nad połączeniem pokoi na dole, ale to na razie nic pewnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 23.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 U nas ciągle papierologia stosowana. Czekamy na adaptację projektu przez architekta, a w międzyczasie załatwiamy wnioski górnictwa, przyłączenia wody i prądu - brniemy coraz dalej! A jak u Was? Może jakieś fotki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 24.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 witamy wszystkich góra gotowa! jesteśmy w trakcie malowania salonu. kotłownia gotowa, kuchnia czeka na meble. tylko majster ma mało czasu (co możemy robimy sami) pozdrawiamy do wojtka połączenie pokoi na dole b.dobry pomysł(my tak zrobiliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 24.09.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 piotrf Jeśli moge zapytać ile kosztowało cię te gniazdko? które rodo zbudowałeś? pozdrawiam Remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 25.09.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 witam. czy ktoś mógłby w stanie przesłać kosztorys R5 mailem? bymbył bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 25.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja mam tylko kosztorys z archonu do rodo 6. Jeśli chcesz to podaj maila to ci wyślę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.09.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja mam tylko kosztorys z archonu do rodo 6. Jeśli chcesz to podaj maila to ci wyślę. pozdrawiam to ja też poprosze jak można:) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 25.09.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja mam tylko kosztorys z archonu do rodo 6. Jeśli chcesz to podaj maila to ci wyślę. pozdrawiam [email protected] ale jeśli ktoś ma do R5 to poproszę. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 26.09.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 witamy do remle nasz rododendron to pierwsza wersja ( od niej wszystko sie zaczeło) koszt domku bez działki zamyka sie w 200tyś pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 27.09.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Dzięki wielkie! To kwota stanu pod klucz?Trochę mało chyba że budowlaiście sytemem gospodarczym. pozdrawiamremle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.09.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 witamy do remle nasz rododendron to pierwsza wersja ( od niej wszystko sie zaczeło) koszt domku bez działki zamyka sie w 200tyś pozdrawiamy no własnie czy jest to kwota stanu pod klucz czy surowego zamknietego? dużo robiliscie sami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 28.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 witamy zaznaczam że nasz domek to pierwsza wersja czyli 102m pow użytkowej, bez garazu. skąd taka kwota : znależliśmy bardzo tanią ekipe (bez fv tylko na umowe na piśmie) np; koszt stanu surowego zamknietego( fundamęty, sciany nośne i działowe , pierwsza wylewka na podłodze, wylane schody, dach pokryty dachówką i schody wejściowe) za robocizne 13tyś ekipa została z nami do dzisiaj .sami tylko kładlismy panele na górze w sypialniach, malowanie też my, ogrodzenie robiliśmy sami. tynki ,kafelki wszelkie instalacje ,regipsy wszystko ekipa (fakt mają kilka robót dlatego jak pisalismy wczesniej 1 dzień robią potem przerwa ale i tak czekamy do wiosny na kanalizacje więc damy rede pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobiesław 01.10.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam wszystkich.Potwierdzam wypowiedz piotraf:) Ja z żona tez zdecydowaliśmy sie na roderendrony wersja 102 po likwidacji pokoju na dole wyszło około 103,6.Troche kombinacji i cena 200tys (bez działki jest realana dla tej wersji.ja rowniez planuje zmiescici sie w tej kwocie ( wiekszosc rzeczy mam zamówione juz tylko dołozyłem kolektory sloneczne. Z ogólnych wyliczen nie powinnismy przekroczyc mim to 200tys.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 02.10.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam Wszystkich Gorąco Dawno się nie odzywałam, bo zaczęło się u nas dziać i dzieje się, dzieje Tydzień temu wbiliśmy pierwsza łopatę, tzn. nasza ekipa wbiła a w środę zasypujemy juz fundamenty... Madziunia85! My z mężem (Boguslaw1) budujemy się na Białołęce. Jesli masz jakies pytania to pisz, tylko, ze ja częściej jestem na grupie Białołęka - Tarchomin, bo tam piszą Ci z naszej okolicy... Wprowadziliśmy troche zmian, mimo postępu prac. Taką najwazniejsza zmianą jest przeniesienie kuchni w miejsce gabinetu. Wpadliśmy na ten pomysl w ostatniej chwili. Jest wiecej argumentow za przeniesieniem jej wlasnie tam. Pierwszy z nich, to ten, że kuchnia zyska na metrażu (w wersji wcześniejszej miala kolo 9 m, po naszych drobnych zmianach). Następny argument to jedno okno w obecnej kuchni, czyli latwiej ulokowac szafki kuchenne wiszace. Trzeci, wazny dla mnie arg. to wyjscie na taras jest teraz blisko kuchni, bo wejscie do kuchni jest od strony okna (nie od schodów) - zostawiamy sciane otwarta na 1,40 m a zamykamy wejscie w miejscu ktorym byl na projekcie. Czwarty - raczej lepiej, ze kuchnie bedziemy mieli od wschodu a nie od strony zachodniej. Minus tej zmiany, wlasciwie jedyny dla nas zasadny, ze nie bede z kuchni widziec, kto dzwoni do domu - bede musiala wyjsc na korytarz lub wejsc do gabinetu. Ze zmianami wiąze się przeniesienie instalacji, ale zostana pociagniete do lazienki, a potem dalej do kuchni, wiec w tym samym kierunku. Reszta zmian, to takie jakie opisywalismy wczesniej Co sadzicie o tej zamianie? Pozdrowionka, Moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 03.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Ja mam tylko kosztorys z archonu do rodo 6. Jeśli chcesz to podaj maila to ci wyślę. pozdrawiam [email protected] ale jeśli ktoś ma do R5 to poproszę. z góry dzięki no nikt nie chce się kosztorysem podzielić? hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 15.10.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 witamy!!! robią kanalizacje !!!! my do drogi miejskiej mamy 40m , więc ten kawałek robimy na własny koszt- jestesmy dogadani z ekipą. jest opcja że swieta wa własnym domku!!!! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 29.10.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 witamy co taka cisza ? czy ktoś coś robi? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackj23 31.10.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czy ktoś może mi przesłać zestawienie materiałów do rododendronów 5.Gdzieś mi się zapodziało,a bardzo tego potrzebuję.Z góry dziękuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 31.10.2006 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No słuchajcie moi drodzy!Ten dom to rewelacja, właśnie kryjemy dach, bardzo nam sie podoba!szkoda że nie umiem założyć albumu:(Faza bez dachu była nieciekawa, i bałam się o proporcje ale teraz jest super!A ile tam miejsca.............! Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich budujących. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts