piotrf 01.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 witamy !! mamy fachowca do płytek. nasza stara ekipa robiła za wolno- 1dzien byli 2tyg gdzies indziej. teraz mamy fachowca naprawde rewelacja lazienka na dole praktycznie gotowa , jest w połowie schodów potem kominek i korytarz. kuchnia i kotłownia gotowa, góra na gotowo zabieramy się za malowanie ścian, panele w salonie i na swieta jak odpalą kanalizacje we własnym domku pozdrawiamy kasiu ,domek z dachem wygląda rewelacyjnie(nam bez dachu wyglądał jakoś tak nijak), dopiero wszystko z dachem nabiera właściwych proporcji poczekaj na efekt z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 03.11.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mam pierwsze obróbki blacharskie i dwa piękne kominy!!!!!!!!!Sorry za egoizm budowlańca zachwycającego się swoim ale tak mnie to cieszy!Ja obróbki i rynny robię tak jak w projekcie białe, czy ktoś pokusił się o takie również?Pozdrawiam wszystkich rododendrowiczów!Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 05.11.2006 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Piotrf!Czy łazienkę na dole masz w układzie takim jak w projekcie? możesz podsunąć pomysł , jeżeli jest, jak ją zaaranżować aby była funkcjonalna?PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 05.11.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 witamy! łazienkena dole zmniejszyliśmy do min 1,3x1,3 czyli tylko toaleta. pod schodami zrobiliśmy schowek, część łazienki zabrała kotłownia . powiekszyliśmy kotłownie ze wzgldu na piec na paliwo stałe,mamy własne ujecie wody więc filtry zbiornik hydroforowy itp wszystko jest zlokalizowane w kotłowni -nie mamy garażu pozdrawiamy!!! właśnie jedziemy napalić w kominku- nie palimy jeszcze w piecu bo kaloryfery zdjete do malowania ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaut2 07.11.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich zagorzalych zwoleników R5, Jestem jednym z wielu ktorzy zdecydowali sie na ten projekt, ale jak wiekszosc wprowadzam zmiany. 1. Po pierwsze powiekszenie pomieszczenia gosp na rzecz kotlowni - o 0,6m aby szerokosc byla min 2m. 2. Postawienie nowego komina na scianie pomiedzy gainetem a pomieszczeniem gosp. 3. W dawnej kotlowni umieszcze zbiornik buforowy zasilany dodatkowo solarami - nie powinno byc efektu zimnej wody z uwagi na małe doleglosci do łazienek 4 Likwidacja balkonów: od wschodu i zachodu (garaz mam na Pn) 5 I inne jak podwyzszenie sciany kolankowej o jedna cegłe i zmiana stropu na Terrive Wszyscy chetnie bysmy poogladali zdjecia albo cos w realu. Nie badzcie niesmiali Kontakt w profilu. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 07.11.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 czy ktoś posiada kosztorys na płytce cd kupiony razem z projektem? jeśli tak proszę o priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 10.11.2006 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No drodzy moi, jutro wiecha! Od rana kanapki, ogórki, wódeczka A potem zachwyt, Jest super i mogę podziękować matce naturze za dobrą pogodę. Teraz odpoczynek, może sprzątanie jesienno-zimowe, deski na okna i oby do wiosny. Już czuję tę pustkę gdy będzie cicho na budowie:( Już nawet przyzwyczaiłam się do wykonawcy Nie będę mu pamiętać złych dni Pozdrawiam wszystkich Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaut2 10.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No jak tam rododendowiczanie!!! Wczoraj zakupilisamy projekt R5, zatem wszystko przed nami. Tylko troche szkoda ze jest nas tak mało którzy sa w trakcie budowy. Dla nas poczatkujacych jestescie na wagę złota ze swoim doswiadczeniem Prosimy o swoje uwagi Na rka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobiesław 10.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam wszystkich a wszczególnosci piotrf(pozdrowienia dla całej rodziny) Robimy robimy:):) Były lekkie starcia z budowlancami ale juz chyba mineło.( stara ptrawda uderzenie po kieszeni pomaga:)) My własnie konczymy elektryke w śroku od poniedziału tynkarze (tylko na dole) u góry regipsy od 15 listopada wchodzi płytkarz. My planujemy sie wprowadzic 20 grudnia 2006 roku( po 4 miesiącach budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 11.11.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 witamy! Sobiesław dzięki za pozdrowienia - pozdrawiamy jak czytam tępo godne pozazdroszczenia właśnie dziś powiesiliśmy grzejniki(ściany pomalowane) wiec palimy w co. schody praktycznie gotowe( wylewane na nie daliśmy płytki) kominek do wys belki drewnianej zabudowany-z postarzanej cegły rewelacja. tylko mała lipa czekamy na wymiane okna wyjściowego na taras - pekła rama. cały czs liczymy na wprowadzenie sie na świeta ( czekamy na odpalenie kanalizacji ) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 12.11.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Sobiesław i Piotr.Gratulacje z okazji tempa prac. U mnie po ponad miesiącu po murarzach(!) przyszli kłaść dach. Po wielu groźbach zresztą. Jeśli macie fotki ze swoich dmków to proszę na priva, a najlepiej na forum. Pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 17.11.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 witamy!! z przeprowadzki na świeta nic nie będzie dziś dowiedziałem się od pani z wydz inwestycji u.m , że kanalize odpalą w styczniu( mały poslizg- plan przewidywał do 15.10.2006) prace cały czas trwają ostatnie kafelki , elektryk zakłada gniazdka i tp. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszAla 19.11.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam wszytkch bardzo cieplutko Czy buduje ktos rododendrony 6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 19.11.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 witam Jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Oczywiście wybraliśmy Dom w Rododendronach 5 W adaptacji zmienilismy rozmiar okna w kuchni (elewacja boczna) i w salonie na wymiar 120/120 Czy ktoś ma podobne wizje i może coś podpowiedzieć? Czy ktoś podniósł ścianę kolankową? ( planujemy o jeden siporex) pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 19.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 witamy!! do Atka my podnieśliśmy ściane kolankową mamy teraz koło 1,25m pokoje zyskały sporo powierzchni- jest lepiej , wys z projektu jest za mała pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 20.11.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 WitamDzięki za odpowiedź.Mam jedno pytanko, ile teraz wynosi wysokość Twojego domu w kalenicy?I drugie, jak kosztowo wygląda budowa Rododendronów 5.Pozdrawiamatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 20.11.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 witamy!co do wysokości w kalenicy - nie wiema co do kosztów - nasz rododendron to wersja pierwsza więc nie jestem w stanie pomóc, rododendron 5 jest wiekszy od naszego. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 20.11.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dzięki za odpowiedź.właśnie jestem w szoku bo murarz wycenił robotę stan surowy z wykonaniem dachu na 40 100zł. chyba droggooopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 20.11.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 witamy! ceny robocizny ostatnio powariowały- wpływ emigracji fachowców z kraju oraz bumu budowlanego,co jeszcze przed rokiem było drogo teraz staje sie normą. my 2 lata temu za pierwszą fakt mniejszą wersje sciany wylewki dach zapłaciliśmy 13tyś daj do wyceny jeszcze innym ekipą pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 21.11.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 witam wszystkichdo atki. ja za robocizne rodo 5 zapłaciłem - wprawdzie jeszcze ni całośc bo fachowcy na dachu - 20 tys. całośc od fundamentów do dachu szacuję na około 90 ty. buduję z maxa,a dach z dahówki ceramicznej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts