Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku! Jak zdołaliście wybrać auto???

Recommended Posts

Nefer :lol: wlozylas włozylas .... :lol:

w postaci benzyny (czy tam ropy) :wink:

Nie jest tak źle, fakt, że lubię sobie pojechać, a to kosztuje. Ten model wyjątkowo jest w oszczędny ( jak kto oszczędnie jeździ :):)) POza tym niewiele jeżdżę - z pracy do domu, jakiś sklep... no i wakacje, ale nie ruinuje mnie.. :wink:

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klocków hamulcowych też nie wymieniałaś i oleju :o

Czyżby stał w garażu :o i nie jeździł.

tylko olej. Reszta hula. Klocki wytrzymują do 60.000. Fakt, że nie wiem jak to jest w Hondach składanych w europie, bo słyszałam, że to zuuuupełnie inna bajka...

Robię przeglądy w ASO, ale nie w Warszawie, tylko na Mazurach. Mam rabat na części i robociznę 10%. Poczęstują dobrą kawą, gratisowo umyją samochód i wysprzątaja wnętrze do błysku, a koszt jest taki, że z nadwyżką rekompensuje koszty dojazdu. No i dodatkowa przyjemność spędzenia weekendu w "komturii" gratis. :D

Nefer Ty to jakies bajki tu opowiadasz :lol:

wahacze do 206 kosztują 4500 tys??? :o

potem sworznie w 206 wymieniasz :lol:

sworzen jest elementem niewymienialnym w tym samochodzie -wymienia sie cały wahacz ktory kosztuje od 150- 260 zł

http://sirio.unonet.it/Ocap/ocap.nsf/img/0380487_dx/$file/380487_dx.gif

Robię przeglądy w ASO, ale nie w Warszawie, tylko na Mazurach. Mam rabat na części i robociznę 10%. Poczęstują dobrą kawą, gratisowo umyją samochód i wysprzątaja wnętrze do błysku, a koszt jest taki, że z nadwyżką rekompensuje koszty dojazdu. No i dodatkowa przyjemność spędzenia weekendu w "komturii" gratis. :D

No i wtedy budujesz sobie kominki :) Jesteś niezły, a ja jestem pod wrażeniem :)

:oops: Samochody to mój pierwszy zawód. Nie miłosny. :D Budowanie, a właściwie remont to tak troszkę się wlecze, więc i pisać nie mogę zbyt szybko :wink: bo tematy sie skończą. :D :wink:

Nefer Ty to jakies bajki tu opowiadasz :lol:

wahacze do 206 kosztują 4500 tys??? :o

potem sworznie w 206 wymieniasz :lol:

sworzen jest elementem niewymienialnym w tym samochodzie -wymienia sie cały wahacz ktory kosztuje od 150- 260 zł

Wahacze może i tyle nie kosztują, ale jak robisz a ASO to nie płacisz tylko za części..... a w kwestii sworzni to chodziło o jakieś gumowe gówno co jest do nich przyczepine.

Dodam jeszcze, że słynne ASO "wymieniło" mi wahacze - tylko "zapomniało" założyć nowe - i to właśnie kosztowało 4500. Na szczęście pojechałam na badanie techniczne po 2 tygodniach od naprawy a facet pokazał mi co panowie z ASO zrobili. Zabiłabym się na bank. Faaaaaaajnie było.

A co powiedział mi Pan z ASO jak do niego wróciłam: " No wie Pani, te nasze drogi..... my oczywiście wymieniliśmy , ale te dziury...." - PO DWÓCH TYGODNIACH !!!!

Nefer ja nic z tego nie rozumiem ...ale nie wnikajmy w to :lol:

te gumowe g....kosztuje w granicach 50zł i jest w zestawie w nowym wahaczu

reasumując

wahacz wydatek 150-260zł

tuleja wahacza ok.50zł

łacznik stabilizatora 40-70zł ...to sa najczesciej wymieniane rzeczy

a serwis peugeota sam w sobie nie jest taki drogi jak sie wydaje ....ale jak wiekszosc serwisow jest kiepski

Nefer jest dobra w bajkach :lol:

via "rada" w watku wizualizacji za 10 tys :lol: :lol: :lol: i wyszlo na 28tysiakow :o :D

a jak nie radzi to lata z dyktafonem i nagrywa ludzi :o

albo wachacze wymienia :lol:

jejku jejku strach sie bac :oops:

Podałam ceny jakie znalazłam na stronach internetowych architektów wnętrz - stąd wyszło 28 tysiaków - sorry. Ale miło, że śledzisz rozwój wypadków na forum :)

A ja zawsze chciałam mieć Hondę Civic - już praktycznie autko było zarezerowane (nawet kredyt dostaliśmy :D), została tylko próbna jazda i tutaj jakoś mi autko nie przypasowało. Jakoś nie mogłam sobie z nim proadzić (a szkoda bo nadal mi się podoba). Tak więc udaliśmy się do salonu Forda i tak mam Foczkę czyli Focusa. Jak dla mnie jest idealny - od razu się do mnie dopasował :D Czy był to trafny wybór - jak na razie nie narzekam a jeżdżę już nim prawie 3 lata :D