Bartt 30.01.2003 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Aziel rozumiem że ruty c.w.o. masz z miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 30.01.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Tak, z miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.01.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 ArtMedia - genialny pomysł. Jak zwykle na najprostsze rozwiązania wpaść najtrudniej - gratuluję. Ja juz chyba nie skorzystam - kabelkologię mam pod tynkami. Słyszałem o takiej "inteligentnej" pompce cwu, która włącza się tylko wtedy, kiedy trzeba (jak zarejestruje określony spadek temperatury). Przy podłączebniu do automatyki mamy podwójną korzyść. Ustawiamy pracę pompki np między 6:00 a 8:00 - datkowo pompka włącza się tylko wtedy, kiedy temperatura w cyrkulacji spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 30.01.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Ja do anonima któregoś tam z kolei grawitacyjna cyrkulacja jest całkiem niezła i dziala masz rację z zaworem zwrotnym, ale w takim przypadku trzeba użyć zaworu zwrotnego kulowego lub pływakowego, taki nie stawia oporu a zamyka się przy poborze wody, nie zaleca się stosowania zaworów zwrotnych klapkowych lub sprężynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 09.02.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 aziel, a ile przewodu grzejnego wychodzi Ci na 1m bieżący rury (idzie mi o to czy przewód jest ułożony równolegle do rury, czy jest na niej owinięty ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 14.02.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Przewód idzie wzdłuż rury, więc wychodzi ok. 1 na 1.Problem jest w założeniu zalecanej grubości izolacji, szczególnie na kolankach i trójnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 15.02.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Aziel, możesz podać namiary gdzie kupić tę taśmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 25.02.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Ja kupiłem u dystrybutora firmy LUXBUD (produkują też ogrzewanie podłogowe elektryczne), można ściągnąć też przez niektóre hurtownie elektryczne.Uwaga: nie kupowałem całego "systemu", połączenia i zakończenia robiłem samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 09.02.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witam chcialbym odnowic temat cyrkulacji wody uzytkowej Napewno bede mial bojler (ogrzewacz pojemnosciowy) elektryczny Mam takowy teraz i to jest to Niestety cyrkulacja odpada (bojler wyzej niz punkty poboru ) Pompa ryrkulacyjna wydaje sie super - tylko cena- az 400zl?? jakie koszta przewodu grzejnego? No i trzeba miedz a nie plastik Moze jakis inny pomysl?? KTO MA - i jakie odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts