Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK Kacha72

Recommended Posts

Witam

Kupiiśmy z głównym inwestorem działke w październiku ! w lutym nareszcie kupiliśmy projekt Archonu+ Dom w jeżówkach 2 po prawie 4 miesięcznych poszukiwaniach ....... teraz gnębią nas rózne papierki ale .... Sylwestra będę spedzala w domu własnym !!!! piękne plany wiem .... ale trzeba marzyć

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

przede wszystkim pokój dzienny nie jest za duży jeżeli Wam nie zależy na zamkniętej kuchni to proponuje ja otworzyc na salon bedzie przestronniej

w przedpokoju zmienilam spizarkę i wygospodarowałam sobie przy samym wejsciu pomieszczenie na buty ( tam jest wentylacja )

pomieszczenie gospodarcze na dole jest małe i pralnia bedzie na górze obok łazienki

zlikwidowałam balkon nad wejsciem i córki pokój został powiekszony o tą część gdzie był balkon

reszte na razie mam bez zmian i jestem zadowolona z wyników

życze powodzenia

jakie mieliście pomysły na zmiany?

no właśnie, ten salon ciutke mały nam się wydał - zrezygnowaliśmy z tarasu i przesunęliśmy ścianę o 80 cm powiększając wnętrze o jakiś 4m2 - teraz salon ma 34m2, trochę lepiej...

zrezygnowaliśmy też z pierwszego pokoju tuż przy wejściu, przesuwając sciankę działową powiększyliśmy pralnię a w pomnijszonym pokoju (wejscie teraz od przedsionka) powstało pomieszczenie na różne klamoty/buty/torby itp.

góra praktycznie bez zmian, podobnie jak Ty - będzie bez balkonu nad wejsciem i pokój połączony z tym przylegającym do łazienki.

dlaczego obniżasz dom, rzeczywiscie wysoko jest w projekcie? u nas chyba dobrze by się skaładało, teren w wysokimi wodami jest...

to projektant mi podwyzszył fundamenty bo dom stoi na spadku i przód miał mieć 11 schodów , po obnizeniu beda 3 stopnie a teren z tyłu zostanie nieco zniwelowany i na koncu tarasu chyba bedzie murek taras tym samym bedzie w niszy ktora może byc z czasem przyjemnym schronem przed ciekawkimi sasiadami :D

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

dach nadal "robimy' brakuje jeszcze sporo elementów do zakonczenia stanu surowego a wykonawca ma czas do 8,12 w zyciu nie zdąży

braki;

- schody do piwniczki

- schody wejsciowe i taras

- luksfery w garażu

- jedna ścianka działowa u góry

- kominy zakonczenie wkaflex

- wstawienie okien połaciowych

pracy mnóstwo a nas zima zastała :o

• 3 weeks później...

witajcie

życze powodzenia i cierpliwości

salon ... no cóż to zależyc czego oczekujemy mój mąż jest zachwycony bo nie jest to ogromny zimny hangar , ja wolalabym ciut większy , ale wiem jak można go powiększyć ..... tylko za późno na to wpadłam mozna wykusz zrobić na cała ścianę boczną salonu a drzwi tarsowe przesunąć do końca zadaszenia tylko wówczas taras nie jest pod daszkiem jak wam to nie przeszkadza to można powiększyc a tak wogóle to 30 m to nie tak mało :D

zdjęcia wkleję w najblizszym czasie jak skonczą elektrykę

witajcie

życze powodzenia i cierpliwości

salon ... no cóż to zależyc czego oczekujemy mój mąż jest zachwycony bo nie jest to ogromny zimny hangar , ja wolalabym ciut większy , ale wiem jak można go powiększyć ..... tylko za późno na to wpadłam mozna wykusz zrobić na cała ścianę boczną salonu a drzwi tarsowe przesunąć do końca zadaszenia tylko wówczas taras nie jest pod daszkiem jak wam to nie przeszkadza to można powiększyc a tak wogóle to 30 m to nie tak mało :D

zdjęcia wkleję w najblizszym czasie jak skonczą elektrykę