Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK Kacha72

Recommended Posts

ja zlikwidowałam balkon nad wejściem i powiększyłam środkowy pokój widać to na zew elewacji z przodu domu pokój wyszedł najładniejszy ze wszystkich na gorze bo nie ma skosów garaż jest na jeden samochód wiec jest ok zawsze o pól metra mozna tez poszerzyć garderoby zostawiłam bez zmian bo stryszek za łazienką bedzie pralnia i suszarnia tam bedzie pralka a ta druga garderoba u syna w pokoju tez sie przyda .... jak cos to pytajcie smiało

projekt jest dość dobrze przygotowany z błedów to za wysokie drzwi wejściowe .... takich nie robia w standarcie zadne firmy należy od razu obnizyc o 20 cm a tak to raczej ok

koszty hmmmmm to zależy od tego z czego bedziecie budować ja mam porotherm 25 PW i dachówkę ceramiczną angobe szlachetna koramika ( dość droga) i stan surowy otwarty to prawie 200 tys dach nas kosztował ponad 30,000 , koszta to niestety minusy domów o skomplikowanych dachach

pozdr kasia

• 2 weeks później...

Wykonawca stanu surowego wkońcu ukończył z bólami dzieło

jest pare drobiazgów do poprawienia , ale to naprawde szczegóły

z dalszych etapów :

-skonczona elektryka

- wstawione wszystkie okna drzwi i brama garazowa

- wylane tarasy i schody zew

- trwa tynkowanie Panowie zaczęłi 3,01 w środe do soboty były wstawione wszystkie stalówki zagruntowane sciany i betonowe elementy, oraz otynkowane dwa pomieszczenia na górze

zrobiłam czasowe ocieplenie przy krokwiach i dzięki łagodnej zimie ( póki co) mozna leciec dalej

aaaaa jestem posiadaczką kozy i piły łańcuchowej :D :D :D :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

Zmiany:

Kotłownia skończona

tynki również połozone wysuszone

posadzki zalane

w poniedziałek 14 maja wchodzi wykonawca prac wykonczeniowych zacznie od poddasza , kafelki w łazienkach gładzenie szlifowanie malowanie mnóstwo pracy

czas ma do końca lipca :o

po tym terminie niezależnie od etapu wykonczenia domu muszę opuścić mieszkanie.

Gorączkowa bieganina za kafelkami panelami farbami itp.

• 2 months później...

Dolna łazienka skończona górna w trakcie realizacji

poddasze juz jest kolorowe ( zdarzyły się wpadki z kolorem :D np. róz zamiast brzoskwini..... przemalowane natychmiast )

zostało porządnie posprzątać ... za dwa dni kladą panele na górze i drzwi wewnetrzne

dól ... podobno sie zrobi sam? :o :o