Heniek 07.02.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Wodzio. Jeśli jakiś producent tak pisze, to jest to tyle warte co nic Zainteresuj się: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61942&postdays=0&postorder=asc&start=0 Może to jest jakaś szansa na Twój komin Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 07.02.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 W starym domu mam Hef-a z dolnym spalaniem. Nad paleniskiem jest wajha, która zmienia cug w palenisku. Przy rozpałca zmienia ona cug w piecu w ten sposób, że powietrze dmucha płomień do góry i cały załadunek pali sięjednocześnie. Pomaga to szybciej rozgrzać piec i całą instalację, ale pożera paliwo w szybkim tempie. Po osiągnięciu temperatury przerzucam wajhę i mam znów dolne spalanie.opis tutaj http://www.hef.com.pl/oferta/HEF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 07.02.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Dziękuję za rady, na tej stronce HEF,a jest taki kociołek HEF Mini, niestety nic nie piszą o parametrach tego kociołka. Ale przeglądając tą stronkę wiem że i tak tego w okolicach trojmiasta chyba nie mogę kupić. Dodam jeszcze że mój domek (a raczej pół domku) jest mały więc nawet jakiś kociołek o mocy ok 6kw by pewnie mi wystarczył poza szczytem mrozów, gdzie dogrzał bym kominkiem lub prądem.Nie znam się na kotłach i może moje poszukiwania są bezsensowne, ale wydaje mi się że ten komin 14x14 nadaje się do kotła o odpowiednio małej mocy (może się mylę, a może nie da się zrobić takiego małego kotła z dolnym spalaniem?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.02.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 wodzio mały etażowy fex z czopuchem hybrydowym dla twojego wypadku powinien dac rade - chyba mnie nie zabijecie że tak krótko i zwieźle mu dopowiedziałem - nie mam nic wspolnego z firma z Suwałk zanaczam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fader 13.02.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witamod jakiegoś czasu poszukuję kotła do domu 100m2 nie ocieplonego przeczytałem chyba wszystko na forum na ten temat i mam kilka typów kotłów z dolnym spalaniem: seko eko IIn, hef. fex, zębiec, sas ...itd.ale mam podobny problem co wodzio wszystkie te kotły potrzebują komina o większym przekroju niż ten którym ja dysponuję czyli 14x14, ale mam drugi obok taki sam wolny więc wymyśliłem że może moznaby wykombinować jakiś kanał od kotła do komina przy kominie portki i podłączyć ten kocioł do dwóch przewodów kominowych i wtedy mam 14x14=196, 196x2=392cm2 i przekruj robi się odpowiedni i mogą przebierać w kotłach jak w ulęgałkach proszę o opinie na ten temat bo nie jestem do końca przekonany czy to się sprawdzi (mam nadzieję że tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelikan 01.04.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 W starym domu mam Hef-a z dolnym spalaniem. Nad paleniskiem jest wajha, która zmienia cug w palenisku. Przy rozpałca zmienia ona cug w piecu w ten sposób, że powietrze dmucha płomień do góry i cały załadunek pali sięjednocześnie. Pomaga to szybciej rozgrzać piec i całą instalację, ale pożera paliwo w szybkim tempie. Po osiągnięciu temperatury przerzucam wajhę i mam znów dolne spalanie. opis tutaj http://www.hef.com.pl/oferta/HEF.html Mimi, zastanawiam się wlaśnie nad zakupem HEFA komorowego z dolnym spalaniem. Jak on się sprawuje w praktyce. Będę wdzięczny za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorius 04.10.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ja tez wlasnie biore pod uwage HEF - ten bez zadnej dodatkowej "podnazwy" i tez chcialbym sie dowiedziec jak go oceniacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorius 04.10.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 aha i czemu mowicie ze kociol cichewicz logica to jest z gornym spalaniem, skoro producent twierdzi ze jest z dolno-gornym???? przeciez to ten sam piec co funke logica buderusa - czy to oznacza ze to tez sciema??? mi wygladaja na takie z dolnym spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjojczuk 17.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witammam prosbę by ktos powiedział jakiej firmy kocioł z dolnym zasilaniem jest faktycznie z dolnym. Oglądałem logice i i i tak do końca nie jestem przekonany o dolnym efekcie bo gornego nie mozna zamknąc ............dzięki Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts