Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po ile welna?

Recommended Posts

Sorry, fakt to wątek o ścianie, a nie dachu,

To co wiemy już z doświadczenia własnego i rozmów obecnie :

1. styropian najlepiej kłaść frezowany ( na zakładkę ), unikniecie wówczas mostków termicznych i to co pisał przedmówca, że widać wilgotną kratownicę, Jeśli styropian nie-frezowany to musi być baaaaardzo dobrze położony, aby tych dziur nie było.

2. Jeśli ocieplasz styropianem to wszystko jedno jaki tynk położysz, gdyż nie ma znaczenia oddychanie ściany, styropian i tak wszystko zaklei. A np. tynki akrylowe mają dużo większą paletę kolorów i kolory mogą być intensywniejsze,

3. jeśli osieplasz wełną, nie powinno się dawać tynk akrylowy, gdyż tynk ten posiada b. małą paroprzepuszczalność i taki układ ściany jest bez sensu !

Karina

Buduje sciane ceramiczną 3 warstwową i welna do takiej sciany to polterm uni 10 cm za ok 8 zł/m2 brutto. Taką oferte otrzymalem z hurtowni, pewnie jeszcze zeszliby z ceną.

Z cennikow nalezy odjąc co najmniej 20% i to jest cena, na ktorą wielu dystrybutorow sie godzi, wszystko jedno czy jest "promocja" czy nie. Jak sie ktos umie targowac i ma gotowke do rozsądnego wydania, wtedy "promocja" trwa zawsze.

Powodzenia

Krzysiek

• 1 year później...
Dziś odwiedziłem hurtownię tak dla wstępnej orientacji, (bez rabatów)

system 15 cm rockwoola ecorock-l wyliczyli mi na 65zł/m2, a styropian frezowany 15 cm na 30,50/m2

o rabatach porozmawiam jak już przyjdzie do kupna

Jak teraz przedstawiają się te ceny? Pewnie i tak nie ma na magazynie... "realizacja po 1. maja" ;-)

RABATY!!!!!!

Z własnego doświadczenia wiem że rabaty mogą byc i 50% ale wszystko zalezy jaką dana hurtownia ma cene detaliczną. Spotkałem sie że mimo iz producent na ulotkach przedstawił np.100 pln to u dystrybutora był detal 110 pln. Niby niedużo ale jak powiedzA TOBIE 17% a nie 15% to niech zgadnę kogo WYBIERZECIE????????????????

Porównujcie ceny detaliczne!!!!!!!! :-? :o :evil: :D

RABATY!!!!!!

Z własnego doświadczenia wiem że rabaty mogą byc i 50% ale wszystko zalezy jaką dana hurtownia ma cene detaliczną. Spotkałem sie że mimo iz producent na ulotkach przedstawił np.100 pln to u dystrybutora był detal 110 pln. Niby niedużo ale jak powiedzA TOBIE 17% a nie 15% to niech zgadnę kogo WYBIERZECIE????????????????

Porównujcie ceny detaliczne!!!!!!!! :-? :o :evil: :D

Zbys chyba nie doceniasz zbytnio ludzi, z którymi masz tu do czynienia, prawda?

A szkoda... bo pewnie więcej byś się mógł nauczyć... od nas niż my od Ciebie...