Bartt 29.01.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Pracuję obecnie w państwowym budynku ocieplonym 5 lat temu styropianem. Po każdym deszczu na ścianach widać dokładnie wilgotną kratkę - mokre linie styku płyt styropianu. Czy to jest normalne czy po prostu ocieplali i tynki robili "fachowcy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 29.01.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Jezier:Ileeeeeee? Bez robocizny??Kiedyś poszedłem do hurtowni i zapytałem się jaki tynk jest najlepszy - powiedzieli że mineralny - trochę dziwne bo jest najtańszy.Co o tym myślicie?Hlup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.01.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Ja tylko otworzyłem muratora, nie weryfikowałem tych cen. Oczywiście jest to system dociepleń metodą lekko mokrą, z klejem kołkami tynkiem itp. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jezier dnia 2003-01-29 15:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 29.01.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Sorry, fakt to wątek o ścianie, a nie dachu, To co wiemy już z doświadczenia własnego i rozmów obecnie :1. styropian najlepiej kłaść frezowany ( na zakładkę ), unikniecie wówczas mostków termicznych i to co pisał przedmówca, że widać wilgotną kratownicę, Jeśli styropian nie-frezowany to musi być baaaaardzo dobrze położony, aby tych dziur nie było.2. Jeśli ocieplasz styropianem to wszystko jedno jaki tynk położysz, gdyż nie ma znaczenia oddychanie ściany, styropian i tak wszystko zaklei. A np. tynki akrylowe mają dużo większą paletę kolorów i kolory mogą być intensywniejsze,3. jeśli osieplasz wełną, nie powinno się dawać tynk akrylowy, gdyż tynk ten posiada b. małą paroprzepuszczalność i taki układ ściany jest bez sensu ! Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.01.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Jestem na etapie kupowania wełny do ocieplenia poddasz.Taniej wychodzi Rocwoll od Gulfibera.Za 15cm najtaniej znalazłem 9.80 za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.01.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Tylko podajecie sugerowane ceny detaliczne, a hurtowniach można sporo wytargować. Ostatnio dzwoniłem sprawdzić ile muszę szykować na ocieplenie dachu i dano mi 40% rabatu. Z ociepleniem metodą lekką mokrą jest zapewne podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 31.01.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Buduje sciane ceramiczną 3 warstwową i welna do takiej sciany to polterm uni 10 cm za ok 8 zł/m2 brutto. Taką oferte otrzymalem z hurtowni, pewnie jeszcze zeszliby z ceną. Z cennikow nalezy odjąc co najmniej 20% i to jest cena, na ktorą wielu dystrybutorow sie godzi, wszystko jedno czy jest "promocja" czy nie. Jak sie ktos umie targowac i ma gotowke do rozsądnego wydania, wtedy "promocja" trwa zawsze. Powodzenia Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi 01.02.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Też jestem zainteresowana cenami wełny(10 cm) do ścian 3-warstwowych. Może ktoś może podać adresy internetowe do producentów. Wtedy gdy kończe pracę wszystkie hurtownie są close. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 02.02.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 http://www.isover.com.pl, http://www.rockwool.com.pl (może samo pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Ja kupiłem Uni-Matę 150 Isovera 6,90 m2 po 35 zł bruto za belę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.02.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Dziś odwiedziłem hurtownię tak dla wstępnej orientacji, (bez rabatów) system 15 cm rockwoola ecorock-l wyliczyli mi na 65zł/m2, a styropian frezowany 15 cm na 30,50/m2o rabatach porozmawiam jak już przyjdzie do kupna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 05.02.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Hejka z Białegostoku u mnie wełna Panelrock Rockwoola 11 zł m2 a Paroc 33,60 zł m2 wszystkie wełny o gęstości 80 kg / m3 no to Hlup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 25.04.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Dziś odwiedziłem hurtownię tak dla wstępnej orientacji, (bez rabatów) system 15 cm rockwoola ecorock-l wyliczyli mi na 65zł/m2, a styropian frezowany 15 cm na 30,50/m2 o rabatach porozmawiam jak już przyjdzie do kupna Jak teraz przedstawiają się te ceny? Pewnie i tak nie ma na magazynie... "realizacja po 1. maja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 25.04.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Dla porownania podam Wam ceny styropianowej instalacji.Z tynkiem (akryl w kolorze), 12 cm styropian Dalmatynczyk, kolkami, siatkami itd wyszlo 64 pln brutto za m2. pozdrojay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 27.04.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 RABATY!!!!!! Z własnego doświadczenia wiem że rabaty mogą byc i 50% ale wszystko zalezy jaką dana hurtownia ma cene detaliczną. Spotkałem sie że mimo iz producent na ulotkach przedstawił np.100 pln to u dystrybutora był detal 110 pln. Niby niedużo ale jak powiedzA TOBIE 17% a nie 15% to niech zgadnę kogo WYBIERZECIE???????????????? Porównujcie ceny detaliczne!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 28.04.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 RABATY!!!!!! Z własnego doświadczenia wiem że rabaty mogą byc i 50% ale wszystko zalezy jaką dana hurtownia ma cene detaliczną. Spotkałem sie że mimo iz producent na ulotkach przedstawił np.100 pln to u dystrybutora był detal 110 pln. Niby niedużo ale jak powiedzA TOBIE 17% a nie 15% to niech zgadnę kogo WYBIERZECIE???????????????? Porównujcie ceny detaliczne!!!!!!!! Zbys chyba nie doceniasz zbytnio ludzi, z którymi masz tu do czynienia, prawda? A szkoda... bo pewnie więcej byś się mógł nauczyć... od nas niż my od Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2004 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 na dom 130 m2 wydasz około 4800 zł 12 cm http://www.deks.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 29.04.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Pracuję akurat w hurtowni niestety nie budowlanej i niestety o rabatach co nieco wiem??? Różnie to bywa ale wszystko zależy od uporu i daru przekonywania potencjalnego klienta.Więc wszystko przed nami budowlańcami !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts