andrzej-sk 05.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 jezeli ktoś posiada taki kocioł to jak on sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-sk 06.02.2006 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 też bybym zainteresowany.Na allegro jest wystawiany taki kocioł ale dziwne bo nie mogłem znaleźć w internecie strony producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 18.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 http://www.stalmark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex1 27.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Mam taki piec od 2 tyg nie moge zawiele powiedziec jak na razie ogrzewam bojler 140l grzeje w jakieś 20minut grawitacyjnie.Te piece sa dosyc dobrze opisane przez jednego z dielerów na allegro a strona producenta to http://www.stalmark.pl widziałem jak te piece sie robi.Jesli bedziecie mieli jakies pytania--gg 4669163 skype/tlen--janek-tex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 28.08.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Hmm ja zastanawiam się nad piecem tego typu ale biorę też pod uwagę te same typy ale żeliwne - viadrus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.08.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 zamówiłem stalmark 30 kw do swojego nowego domu. Ale wcześniej robiłem rozeznanie. Firm kotłowych jest sporo w kraju. Też znalazłem ich na Allegro. Podałem ten kocioł do sprawdzenia firmie zajmującej się frofesjonalnie sprzedazą i montażem pieców i uzbrajaniem kotłowni. Skontaktowali się z producentem, powertowali w informacjach i ocenili że jest to produkt warty zainteresowania. Przedewszystkim ze względu na grubość użytej stali, poza tym nie robią go w przysłowiowym garażu. Instalatorzy nie spotkali się wcześniej z użytkownikami tego kotła, więc trudno im powiedzieć jak będzie się sprawował. Udzielają gwarancji i serwis dojeżdża w 24h. Jedno wiemy że jest duża kolejka- w tej chwili realizacja zamówienia jest na 10 listopad a wypuszczają miesięcznie ok. 50 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 29.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 A jaka jest ta grubość użytej stali ?Ile mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.08.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 sopel750Te piece sa dosyc dobrze opisane przez jednego z dielerów na allegro a strona producenta to http://www.stalmark.pl pozdrawiamscur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OskaRGD 22.09.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ... a dleczego one maja tak krótką gwarancję ?? Powierzchnia grzewcza kotła 2,2 m2 , Ling ma 2,7 m2 Druga sprawa skoro Stalmark jest zrobiony z takiej super grubej blachy to czemu waży tylko 320 kg podczas gdy Ling przy tej samej mocy waży 400 kg i do tego ma chyba troche mały zasobnik Tez jestem na etapie wyboru pieca ( w ciągu tygodnia chcę juz zamówić) i się łamie miedzy właśnie Stalmark i Ling, tylk ocoś mi włąśnie przestaje pasować przy nim (firma która istnieje 5 lat chyba tez nie ma dużego doświadczenia) więc się zastanawiam że chyba jednak warto dopłacić do Linga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUDAS 23.09.2006 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 ... a dleczego one maja tak krótką gwarancję ?? Powierzchnia grzewcza kotła 2,2 m2 , Ling ma 2,7 m2 Druga sprawa skoro Stalmark jest zrobiony z takiej super grubej blachy to czemu waży tylko 320 kg podczas gdy Ling przy tej samej mocy waży 400 kg i do tego ma chyba troche mały zasobnik Tez jestem na etapie wyboru pieca ( w ciągu tygodnia chcę juz zamówić) i się łamie miedzy właśnie Stalmark i Ling, tylk ocoś mi włąśnie przestaje pasować przy nim (firma która istnieje 5 lat chyba tez nie ma dużego doświadczenia) więc się zastanawiam że chyba jednak warto dopłacić do Linga. To jest produkcjia w wynajętej hali zakładów chemicznych w oswięcimiu[/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OskaRGD 23.09.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 ... a dleczego one maja tak krótką gwarancję ?? Powierzchnia grzewcza kotła 2,2 m2 , Ling ma 2,7 m2 Druga sprawa skoro Stalmark jest zrobiony z takiej super grubej blachy to czemu waży tylko 320 kg podczas gdy Ling przy tej samej mocy waży 400 kg i do tego ma chyba troche mały zasobnik Tez jestem na etapie wyboru pieca ( w ciągu tygodnia chcę juz zamówić) i się łamie miedzy właśnie Stalmark i Ling, tylk ocoś mi włąśnie przestaje pasować przy nim (firma która istnieje 5 lat chyba tez nie ma dużego doświadczenia) więc się zastanawiam że chyba jednak warto dopłacić do Linga. To jest produkcjia w wynajętej hali zakładów chemicznych w oswięcimiu[/i][/b] Nie za bardzo rozumiem czego ma dotyczyć ta odpowiedź, jaki związek ma powierzchnia grzewcza kotła, jego waga i długość okresu gwarancji do tego w jakich warunkach jest produkowany kocioł. Chyba, że to jakaś firma krzak która nie ma specjalnie swojej siedziby i podnajmuje jakieś zdewastowane zkłady i tam coś sobie spawają i nie wiadomo czy za rok czy dwa będą w ogóle istnieć, to można mieć obawy do trwałości kotła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek77 22.11.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam Od kilku dni mam zainstalowany piec STALMARK o mocy 25 kW. Trudno mi oceniać jego funkcjonalność po kilku dniach - wydaje mi się, że piec jako taki jest ok natomiast mam problem na linii piec - regulator pokojowy. Otóż po wybraniu opcji Regulator pokojowy -> Zalacz wszystko dokładnie przestaje działać. Dziś poprawiłem po wykonawcy regulator pokojowy ( usprawiedliwia gościa to, że sam stwierdził iż mógł pomylić " kabelki" na przekaźniku regulatora - faktycznie miało to miejsce) Zamieniłem kabelki tak, że przekaźnik wspomaga pracę układu z pompą - w zasadzie współpracuje. Teoretycznie wszystko jest ok. Ustawienia poprawne - lecz niestety w praktyce wygląda to tak, że kiedy załączę Regulator pokojowy za około minutę wyłącza się nadmuch, potem pompa i piec w zasadzie wygasa . Muszę wtedy ratować się odłączeniem regulatora - wówczas wszystko jest ok. Piec reaguje prawidłowo i jeśli temperatura spadnie poniżej dwóch stopni od zadanej ( tak mam ustawioną histerezę) załącza się nadmuch podajnik podaje paliwo. Czy może ktoś z Szanownych Forumowiczów spotkał się z podobnym problemem ? Będę wdzięczny za odpowiedź pozdrawiam Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 14.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 witajmam stalmarka 25 kW jest i również mam regulator pokojowy, szczerze mówiąc nie mam żadnych problemów.czy ustawiles na sterowniku kotla priorytet regulatora pokojowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIKTOR. KNAPIK 07.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 witam .jeżeli ktoś jest teraz na kupnie stalmarka to na stronie sprzedawcy jest promocja http://www.eko-kotly.pl mają taniej niż u producenta sam sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Subcarpathian 07.01.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ceny u producenta sa te same jak na stronie ktora podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIKTOR. KNAPIK 10.01.2007 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 tak ceny są takie same ale na stronie mają promocje 200zł na stalmarka a 300 na kmg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maneus 27.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ostro sobie łamię głowę jaki piec kupić. Stalmark też wchodzi w grę. Może ktoś z użytkowników wyrazi jakąś opinię na jego temat i jego użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 21.09.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Jestem uzytkownikiem Stalarka od kilku dni, nie wygasa , grzeje ale prosze o pomoc w innym poście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.11.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Jestem uzytkownikiem Stalarka od kilku dni, nie wygasa , grzeje ale prosze o pomoc w innym poście ) i jak wrażenia ?? duzo spala opału ? jaki miał stosujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts