Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie - pochwalcie się

mk3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[quote=]KasiaR - wlasnie z moją żoną zakupiliśmy podobne lampy lecz teraz troche żałuję tej decyzji:)

ps. z jakiej firmy masz te lampy

Jak dobrze pamietam to chyba ITALUX

Jest kilku producentów tych lamp. Różnią się kloszami. Niektóre są jakby „matowe”, nie są w pełni przeźroczyste. Ale też są ładne.

Szymon, Dlaczego żałujesz tego zakupu :o ???

Pozdrawiam,

KasiaR :D

KasiaR - ile tych lampek masz w salonie (ile na jaką powierzchnię)? Czy jesteś zadowolona z efektu świetlnego (nie jest za ciemno/jaskrawo)? Czy te lampki nie 'dają po oczach' ze względu na przeźroczystą obudowę?

Bardzo mi się podobają, są przepiękne, ale jak z ich funkcjonalnością?

KasiaR - ile tych lampek masz w salonie (ile na jaką powierzchnię)? Czy jesteś zadowolona z efektu świetlnego (nie jest za ciemno/jaskrawo)? Czy te lampki nie 'dają po oczach' ze względu na przeźroczystą obudowę?

Niestety (tak jak juz pisałam ) nie są one jeszcze zamontowane, ale juz część zakupiona :wink: . Dopiero robimy tynki. Dlatego nie moge Ci odpowiedziec na pytanie.

Pozdrawiam :D ,

KasiaR

• 2 weeks później...

to może ja odpowiem :oops:

salon ma 40m, mam tam 2 "zwisy", oprócz tego we wnękach 2 kinkiety (po 3szt) i kilka pojedynczych - światło skierowane na obrazki ;)

światło jest jasne, ale nie oślepia

takie bym chciała :D

http://lamurrina.us/mdl/img/minital_lux/tnSaggina-2.jpg

Aggi jak zwykle strzal w gorna polke :lol: Jak chcesz to Ci zalatwie :p :p . Hihi ciekawe ile z Ciebie zedra ?

BTW .Bardzo lubie tego projektanta.

PS Italux nie jest producentem to importer lamp , wiekszosc to chinske podrobki wloskich marek, niektore nawet "przypominaja" oryginaly :lol: .

Jakosc i efekt swiatla niesprawdzalne, nie wiadomo wiec czy nie bedzie razic lub czy nie bedzie za ciemno.Tych producentow to nie obchodzi :lol: .

Aggi jak zwykle strzal w gorna polke :lol: Jak chcesz to Ci zalatwie :p :p . Hihi ciekawe ile z Ciebie zedra ?

BTW .Bardzo lubie tego projektanta.

PS Italux nie jest producentem to importer lamp , wiekszosc to chinske podrobki wloskich marek, niektore nawet "przypominaja" oryginaly :lol: .

Jakosc i efekt swiatla niesprawdzalne, nie wiadomo wiec czy nie bedzie razic lub czy nie bedzie za ciemno.Tych producentow to nie obchodzi :lol: .

Wojtuś Ty to mnie lubisz za noge na ziemię ściągnąć :wink:

Minital lux - to to samo co Ital lux???

Lampę wymyśliłam sobie sama - projektant w tym paluchów nie maczał :wink:

Chcę ją kupić w sklepie "Światły" w Łodzi. Cena najbardziej rozłożystej to 5600 pln.

Minital lux - to to samo co Ital lux???

Nie/a pewnie chcieliby :lol: / to 2 rozne rzeczy /albo nawet 3 rozne :) / Italux to handlowcy z Polski, Minital Lux to producent z Wloch a Ital Lux to podwykonawca firmy Spazioluce .

Chcę ją kupić w sklepie "Światły" w Łodzi. Cena najbardziej rozłożystej to 5600 pln

.

Ech miasto Łódź :) 5600pln powiadasz ? hihi juz Cie Pani Ś-J obdziera. Cena sklepowa w necie 1050 Euro ...to bedzie chyba jakies 3990pln? Dobrze licze ? :p :p Ale co tam, nie pierwszy nie ostatni raz :p

PS

Jak tam z Twoja mozaika?

Cena sklepowa w necie 1050 Euro ...to bedzie chyba jakies 3990pln? Dobrze licze ? :p :p Ale co tam, nie pierwszy nie ostatni raz :p

PS

Jak tam z Twoja mozaika?

Mozajka na razie tylko w projekcie :wink: teraz sie robi kosztorys. Nie omieszkam Cie poinformowac co tam w tym kosztorysie bedzie ciekawego :wink:

Wojtek, a czy Ty sobie wkalkulowałeś, że ja pewnie w końcu przylece do Ciebie z tymi moimi zakupami :wink: :wink: :wink: i co wtedy ? :lol: :lol:

Gdzie ta cena w necie? Jakoś nic sobie nie umiałam sama znaleźć :cry:

Cena sklepowa w necie 1050 Euro ...to bedzie chyba jakies 3990pln? Dobrze licze ? :p :p Ale co tam, nie pierwszy nie ostatni raz :p

PS

Jak tam z Twoja mozaika?

Mozaika na razie tylko w projekcie :wink: teraz sie robi kosztorys. Nie omieszkam Cie poinformowac co tam w tym kosztorysie bedzie ciekawego :wink:

Wojtek, a czy Ty sobie wkalkulowałeś, że ja pewnie w końcu przylece do Ciebie z tymi moimi zakupami :wink: :wink: :wink: i co wtedy ? :lol: :lol:

Gdzie ta cena w necie? Jakoś nic sobie nie umiałam sama znaleźć :cry: