Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie - pochwalcie się

mk3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla relaxu, jak światełko dyżurne, spokojne, do oglądania TV jak najbardziej ale wybierz ciepłe. Ja nie mogę przeboleć tego mojego. Mąż kupił białe i mi poprostu się nie podoba. Kiedyś tam na pewno zmienimy na żółte. Białe jest naprawdę zimne. Może aparat trochę przekłamał ale nie dużo. Światło jest prawie niebieskie :) Dlatego takiego nie polecam, tylko barwa ciepła bądź żołta.

No tak już jest niestety. Dużo zależy też od marki. Mamy w salonie halogeny. Kupiliśmy 3 tej samej marki, niestety taniej!!! Co śmiesznego każdy świecił inaczej!!! Niestety też po miesiącu poprostu siadły. Więc lepiej inwestować od razu w markowe, bo te tanie to kicha jednak. A człowiek chce zaoszczędzić parę groszy i zawsze się okazuje, że nie da rady.

dużo zalezy od ściemniacza. u mnie żarówki dające się ściemniać, ściemniacze ściemniające ledy a możliwości zero. natychmiast po podpieciu pod sciemniacz ledy zaczynaly mrugac jak szalone. inna sprawa że przy ledach nie zostaje juz zbyt wiele pola na ściemnianie :D

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172328-Pomóżcie-proszę-z-oświetleniem-w-salonie/page3

Zerknijcie i jak macie pomysly to pomalowac prosze pieknie po skanie z pierwszego postu :) Tam sa tez fotki salony i rozstawienie mebli wiec widac co i jak.

Ostatnia koncepcja podpowiedziana jest przez Wojtka ale jeszcze nie rozrysowana. Jak sie wyklaruje to wkleje.

Bede naprawde wdzieczny za jakies sugestie bo temat spedza mi sen z powiek.

Witam,

mam prosbę do Monikaa13,

gdzie kupowałaś swoje lampy : ta nad lustrem, ten kwadrat w kuchni

i te małe białe które masz nad blatem roboczym- czy mogłabym poprosić więcej bardziej z bliska fotek tych lamp- myślisz że mogłabym je zamontować w holu nad schodami i w łazience na suficie??

a ten plafon kwadratowy też się zastanawiałam nad montowaniem w salonie, jaka to moc i jakiej wielkości pomieszcenie Ci oświetla? jasno jest?

bardzo dziękuje z góry za info i za fotki, chętnie na priv.........-jak wolisz zresztą, jeśli priv to strony ,ew. ceny.

Nad lustrem to kinkiet Fascia marki Italux, ten dłuższy: (wchodzi tu świetlówka długa, jarzeniowa, która daje wystarczająco dużo światła, tylko że my mamy o barwie białej)

http://image.ceneo.pl/data/products/4647193/product.jpg

Ten kwadrat nie jest w kuchni tylko w łazience. To ramko okno aluminiowe 40x40, coś takiego (teraz dokładnie nie pamiętam jakiej firmy). W środku okrągła świetlówka

32W o barwie białej. Mogłaby być mocniejsza ale nie można już więcej. Plafon oświetla łazienkę o wielkości 5m2. Nie radzę dawać go do salonu, bo nie da rady, chyba że na inną żarówkę.

http://www.ramko.pl/produkty/d/grafika_435.jpg

Te nad blatem roboczym to oprawy Brilux za ok. 30zł na żarówki energooszczędne. My mamy 11W, dają bardzo dużo światła tylko tu też mamy barwę białą.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/C38cR0eU2TReEFRYMB.jpg

Jak świecą zobaczysz parę stron wcześniej, w tym wątku.

Monika bardzo dziękuje!!!!

najlepsze jest to że 2dni temu oglądałam bardzo dużo oświetlenia i włąsnie te załapały się do wąskiego grona, jak zobaczyłam 3lampy u Ciebie które i ja wybrałam tak wstępnie to bardzo mnie to ucieszyło-bo u Ciebie mogłam zobaczyć ich realizację i wyglądają fajnie!!! DZIEKUJE....

kupowałas przez net? oglądałaś je wcześniej gdzieś na "żywo" czy wszystko wybierałaś przez ekran? dziękuje raz jeszcze

Pokój córki - żarówka energooszczędna 20W

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/abjxCcacT2fpw2SG8B.jpg

Monika13 super ten żyrandol dla córeczki...

Pochwalisz się gdzie takie cudo zakupiłaś???

Moja córcia ma chwilowwo stary żyrandolik ze starego domu i muszę jej coś takiego kupić

Pokój córki - żarówka energooszczędna 20W

Monika13 super ten żyrandol dla córeczki...

Pochwalisz się gdzie takie cudo zakupiłaś???

Moja córcia ma chwilowwo stary żyrandolik ze starego domu i muszę jej coś takiego kupić

to massive iridia - do dostania w marketach budowlanych, np. casto (w necie w tej chwili lepiej jednak sie wystrzegac kupowania massivu)