monikaa13 02.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 nielot2 - mój led 1,5W http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/KhWAJ2JxG0Zzru614B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 02.02.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Czyli np nad sofe i TV do relaxu i ogladania filmow mozna 3 takie w sufit dac i powinno byc dobrze ? Jak myslisz ?Tylko zimne to cos strawsznie. chyba ze WB w aparacie przklamal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.02.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dla relaxu, jak światełko dyżurne, spokojne, do oglądania TV jak najbardziej ale wybierz ciepłe. Ja nie mogę przeboleć tego mojego. Mąż kupił białe i mi poprostu się nie podoba. Kiedyś tam na pewno zmienimy na żółte. Białe jest naprawdę zimne. Może aparat trochę przekłamał ale nie dużo. Światło jest prawie niebieskie Dlatego takiego nie polecam, tylko barwa ciepła bądź żołta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 niestety zależy od ledów. mamy dwa ciepłe i jeden jest super a drugi daje ciemlaźne ponure swiatło. a oba są niby tej samej jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.02.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No tak już jest niestety. Dużo zależy też od marki. Mamy w salonie halogeny. Kupiliśmy 3 tej samej marki, niestety taniej!!! Co śmiesznego każdy świecił inaczej!!! Niestety też po miesiącu poprostu siadły. Więc lepiej inwestować od razu w markowe, bo te tanie to kicha jednak. A człowiek chce zaoszczędzić parę groszy i zawsze się okazuje, że nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 02.02.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Czy ktos wie czy zarowki LEDowe mozna sciemniac? Sciemniacze do tasm LED sa. To wiem. Ale jak to jest z zarowkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 dużo zalezy od ściemniacza. u mnie żarówki dające się ściemniać, ściemniacze ściemniające ledy a możliwości zero. natychmiast po podpieciu pod sciemniacz ledy zaczynaly mrugac jak szalone. inna sprawa że przy ledach nie zostaje juz zbyt wiele pola na ściemnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.02.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No własnie ledy i tak są ciemne, to co tam jeszcze ściemniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 02.02.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Bo jak wpakuje w czesc sufitu 6 LEDow 3x1W to po prostu moze byc za jasno i bada nici z relaxacyjnego swiatla do ogladania filmow. Z kolei przy tych co ma Monika moze byc za ciemno. stad pytanie o sciemnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 a nie mozesz miec innego obwodu do relaksacyjnego ogladania filmow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.02.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Nielot2 to się robi inaczej. Taką sprawę rozwiąż włącznikiem. Poprowadź tak, żeby do Tv zapalały się np. 3 gdzieś z tyłu lub dwa czy ile tam chcesz. Pamiętaj. że tak jak halogen led daje w miarę punktowe światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 02.02.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172328-Pomóżcie-proszę-z-oświetleniem-w-salonie/page3 Zerknijcie i jak macie pomysly to pomalowac prosze pieknie po skanie z pierwszego postu Tam sa tez fotki salony i rozstawienie mebli wiec widac co i jak. Ostatnia koncepcja podpowiedziana jest przez Wojtka ale jeszcze nie rozrysowana. Jak sie wyklaruje to wkleje. Bede naprawde wdzieczny za jakies sugestie bo temat spedza mi sen z powiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam, mam prosbę do Monikaa13, gdzie kupowałaś swoje lampy : ta nad lustrem, ten kwadrat w kuchni i te małe białe które masz nad blatem roboczym- czy mogłabym poprosić więcej bardziej z bliska fotek tych lamp- myślisz że mogłabym je zamontować w holu nad schodami i w łazience na suficie??a ten plafon kwadratowy też się zastanawiałam nad montowaniem w salonie, jaka to moc i jakiej wielkości pomieszcenie Ci oświetla? jasno jest?bardzo dziękuje z góry za info i za fotki, chętnie na priv.........-jak wolisz zresztą, jeśli priv to strony ,ew. ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nad lustrem to kinkiet Fascia marki Italux, ten dłuższy: (wchodzi tu świetlówka długa, jarzeniowa, która daje wystarczająco dużo światła, tylko że my mamy o barwie białej) http://image.ceneo.pl/data/products/4647193/product.jpg Ten kwadrat nie jest w kuchni tylko w łazience. To ramko okno aluminiowe 40x40, coś takiego (teraz dokładnie nie pamiętam jakiej firmy). W środku okrągła świetlówka 32W o barwie białej. Mogłaby być mocniejsza ale nie można już więcej. Plafon oświetla łazienkę o wielkości 5m2. Nie radzę dawać go do salonu, bo nie da rady, chyba że na inną żarówkę. http://www.ramko.pl/produkty/d/grafika_435.jpg Te nad blatem roboczym to oprawy Brilux za ok. 30zł na żarówki energooszczędne. My mamy 11W, dają bardzo dużo światła tylko tu też mamy barwę białą. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/C38cR0eU2TReEFRYMB.jpg Jak świecą zobaczysz parę stron wcześniej, w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.02.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Monika bardzo dziękuje!!!!najlepsze jest to że 2dni temu oglądałam bardzo dużo oświetlenia i włąsnie te załapały się do wąskiego grona, jak zobaczyłam 3lampy u Ciebie które i ja wybrałam tak wstępnie to bardzo mnie to ucieszyło-bo u Ciebie mogłam zobaczyć ich realizację i wyglądają fajnie!!! DZIEKUJE....kupowałas przez net? oglądałaś je wcześniej gdzieś na "żywo" czy wszystko wybierałaś przez ekran? dziękuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wszystkie lampy przez net. Nie widziałam ich wcześniej ale wszystko z nimi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aandziula 08.02.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Pokój córki - żarówka energooszczędna 20W http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/abjxCcacT2fpw2SG8B.jpg Monika13 super ten żyrandol dla córeczki... Pochwalisz się gdzie takie cudo zakupiłaś??? Moja córcia ma chwilowwo stary żyrandolik ze starego domu i muszę jej coś takiego kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 08.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Czy ktoś ma taką lampę http://allegro.pl/lampa-wiszaca-dziecieca-pilka-od-prod-lampex-i1427892218.html ?Taka piłka-lampa podoba się mojemu 7-latkowi.Czy daje ona dobre oświetlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Pokój córki - żarówka energooszczędna 20W Monika13 super ten żyrandol dla córeczki... Pochwalisz się gdzie takie cudo zakupiłaś??? Moja córcia ma chwilowwo stary żyrandolik ze starego domu i muszę jej coś takiego kupić to massive iridia - do dostania w marketach budowlanych, np. casto (w necie w tej chwili lepiej jednak sie wystrzegac kupowania massivu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 08.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 to massive iridia - do dostania w marketach budowlanych, np. casto (w necie w tej chwili lepiej jednak sie wystrzegac kupowania massivu) efilo a możesz napisać dlaczego?? ja właśnie zakupiłam i zawiesiłam- mam się bać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts