liza 06.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 mamy problem z sufitem w salonie... w calym mieszkaniu wszystkie sufity malowane byly ta sama farbe, tymi samymi naredziami, przez ta sama osobe. wyszlo ok. ale w czasie docinania plytki taka maszynka do kafelkow (ostrze chlodzone woda) polecialo na sufit w salonie troche wody wymiezanej z pylem plytkowym i zostaly plamy. najpierw facet probowal to zetrzec i rozmazal, potem zamalowac i wyszly brzydkie mazy. poniewaz bylo troche innej roboty to wtedy odpuscilismy, jakis czas pozniej chyba w 3-4 miejscach wyszly brzydkie bąble, ktore zostaly usuniete, i wtedy decyzja - caly syfit malujemy jescze raz. no i tragedia - widoczne mazy na calym suficie pseudo-fachowiec (niestety...) twierdzil ze jak wyschnie calkiem to zniknie, ale nie zniklo... poniewaz juz nie hcielismy miec do czynienia z tym facetem, to maz kupil walek, znow wiaderko tej samej farby i sam pomalowal sufit... i znow porazka - na calej powierzchni mazy, tak jakby farba miejscami nie wyschla, takie nierowne krycie... farba to dyrup bondex (Ceiling&Wall? pisze z pamieci bo ich strona cos nie dziala) - bardzo gesta, ciezka do rozprowadzania, wiec moze sprobowac i bardzo mocno ja rozcienczyc woda? i co teraz rzrobic? probowac jeszcze raz? czy szukac tym razem porzadnego fachowca, ktory pomaluje ten sufit? help. bo za pare dni przyjezdzaja meble! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liza 06.02.2006 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 06.02.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Korespondencyjnie trudno poradzić... nie ma sensu się "mądrzyć". Weź sprawdzonego malarza - niech obejrzy i zrobi. Habilitacji pewnie tu nie trzeba, więc można poradzić i samemu. Oby ylko mieć na to czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.02.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 eee ... po dwukrotnym malowaniu i wyschnieciu nadal plamy ?? przebijaja tylko te miejsca pociapane, czy cos wiecej ?? pomocne byly by jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liza 06.02.2006 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 to nie jest kwestia plam to sa mazy na calym suficie! jakby slady po pedzlu (1 proba) i walku (2 proba). kurcze nie wiem jak to opisac, wyglada to jak rozne odcienie bieli albo jakby jeszcze nie wyschlo. najlepsze jest to ze prosto nad glowa tego efektu nie widac za dobrze, ale az bije oczy jak sie patrzy pod katem. albo jakby niektore miejsca na suficie w rozny sposob odbijaly swiatlo, wlasnie jakby jeszcze mokra farba. kurcze chceilismy tylko zamalowac kilka niedorobek a mamy mazy na CALYM suficie... ratujcie - mozemy pomalowac i 3 raz, tylko jak? moze rozwodnic ta farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.02.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 to moze jednak niewyschlo ?? moze jednak jakies fotki ? - bedzie latwiej P.S. ale malowanie 3 raz niuniknione ... zmien tylko farbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendziur 07.02.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ja malowałem mały pokoik (5m2 - na szczęście) 5 razy bo nie mogłem równo pokryć farba nierówno się rozładała wałkiem (wcześniej pomalowałem cały dom i było oki) próbowałem na początku poprawiać miejscami ale okazywało się że farba miała jusz inny odcień (bez rozcieńczania itp.) była ciut jaśniejsza wyglądało to jeszcze gorzej i tak próbowałem różnych sposobów (rozcieńczanie itp.) w końcu się dowiedziałem i poskutkowało: niektórych farb nie wolno mieszać mieszadłem na wysokich obrotach gdyż pigment może się oddzielić od reszty (nie jestem malarzem więc takie informacje były czymś nowym wcześniej mieszałem wiertarką i nie było problemu a przy tym kolorze szlak trafiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.02.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 nic nie wolno mieszac na wysokich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 07.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 W ostateczności można zastosować gładką tapetę z włókna szklanego i pomalować ją np. farbą lateksową. Pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.02.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 ale to juz naprawde ostatecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts