alcapo 28.01.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Czy słyszeliście o podobnej sparwie? Gminne wodociągi, na etapie zdobywania przeze uzgodnień do pozwolenia na budowę kazały uiścić opłatę za zamiar włączenia się do sieci, w wysokości 2700 zł. To nie jest opłata za przyłącz, tylko za zamiar. Czy jest to legalne? I czy musi być koniecznie uiszczone przed uzyskaniem pozwolenia na budowę? Rozumiem, gdyby to miało miejsce w momencie robienia przeze mnie przyłącza wod-kan. A tak, nie wiem nawet kiedy i czy w ogóle zacznę się budować, na razie próbuję uzyskać pozwolenie, nie dostanę go bez uiszczenia tej opłaty, to trochę chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 28.01.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Za uzgodnienia branżowe w PWiK dałem 31,76zł. Może chodzi o opłatę adiacencką, czy jak tam to zwał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 29.01.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 U mnie opłata ta wynosi 1200, trzeba zapłacic przed otrzymaniem pozwolenia i pani wytłumaczyła, ze chodzi o to, ze pobieramy wode ze złoza gminnego. No a przesyłem to zajmuje sie potem wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 30.01.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Zawsze możesz sobie zbudować studnię. Aby można było zbudować dom, musisz mieć prąd /czytaj - pozytywną opinię z zakładu energetycznego/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts