Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie gontu bitumicznego.

magdam

Recommended Posts

Witam wszystkich! :D

Ile kosztuje 1 m2 ułożenia gontu bitumicznego (robocizna) na dachu o nachyleniu 100%, powierzchnia 180 m2, jest juz pełne deskowanie i papa podkładowa. Dach dwuspadowy, 1 lukarna, 1 okno dachowe, 1 wyłaz. Czy dodatkowo płaci się za obórki np. przy kominie? Ile kosztuje obsadzenie okna dachowego? Natomiast ile kosztuje zrobienie obróbek blacharskich z blachy powlekanej cena 1 mb (materiał + robocizna).

Proszę o informacje i z góry dziękuję!

Magda

no dach o nachyleniu 100 % to gratuluje. jak juz to w stopniach i to tez nie wiecej niz 60 stopni.

bicie gontu 7 zł netto od metra kwadratowego .

okno dachowe do 150 zł netto.

wyłaz gratis :wink:

montaż obróbek typu okap , wiatrownica 2.5 zł netto od metra biezacego.

obróbka komina 15 zł netto metr biezacy.

giecie blachy na obrobki 2 zł netto od metra biezacego.

arkusz blachy powlekanej w zakresie 40 do 85 zł brutto za arkusz.

np. z arkusza wychodzi okolo 12 metrów biezacych okapu.

lub 8 metrow biezacych wiatrownicy

lub 8 metrow biezacych obrobki komina

wszystkie dane orientacyjne. zeby podac dokladnie trzebabyloby przeslac na meila rzut dachu.

pozdrawiam

Odpowiedź, a właściwie pytanie do Remigiusza.

To znaczy, że przy nachyleniu 100% połaci dachowych nie jest wskazane krycie gontem bitumicznym? To chyba zależy od producenta, z tego co wiem to producent gontu określa jakie może być maksymalne nachylenie. Przyznam, że zastanawiałam się nad tym, ale jest b. dużo dachów o takim nachyleniu i są przykryte gontem. A gont już kupiony...

Dzięki za wycenę to mi naświetli koszty za wykonanie dachu, co znaczy stopniować, nie wiecej niż 60 stopni?

Pozdrawiam

Magda

Sprawdziłam... w Muratorze art. o gontach bitumiczych

Nachylenie dachu 100%=90*

Producenci gontu piszą, że można kryć dachy o stopniu nachylenia do 90*, niektórzy piszą o nachyleniu do 75*-zależy od producenta.

Więc kont nachylenia połaci i krycia gontem jest u mnie prawidłowy...

Pozdrawiam

Magda