magdam 06.02.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam wszystkich! Ile kosztuje 1 m2 ułożenia gontu bitumicznego (robocizna) na dachu o nachyleniu 100%, powierzchnia 180 m2, jest juz pełne deskowanie i papa podkładowa. Dach dwuspadowy, 1 lukarna, 1 okno dachowe, 1 wyłaz. Czy dodatkowo płaci się za obórki np. przy kominie? Ile kosztuje obsadzenie okna dachowego? Natomiast ile kosztuje zrobienie obróbek blacharskich z blachy powlekanej cena 1 mb (materiał + robocizna). Proszę o informacje i z góry dziękuję! Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 07.02.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 no dach o nachyleniu 100 % to gratuluje. jak juz to w stopniach i to tez nie wiecej niz 60 stopni. bicie gontu 7 zł netto od metra kwadratowego . okno dachowe do 150 zł netto. wyłaz gratis montaż obróbek typu okap , wiatrownica 2.5 zł netto od metra biezacego. obróbka komina 15 zł netto metr biezacy. giecie blachy na obrobki 2 zł netto od metra biezacego. arkusz blachy powlekanej w zakresie 40 do 85 zł brutto za arkusz. np. z arkusza wychodzi okolo 12 metrów biezacych okapu. lub 8 metrow biezacych wiatrownicy lub 8 metrow biezacych obrobki komina wszystkie dane orientacyjne. zeby podac dokladnie trzebabyloby przeslac na meila rzut dachu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdam 08.02.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Odpowiedź, a właściwie pytanie do Remigiusza. To znaczy, że przy nachyleniu 100% połaci dachowych nie jest wskazane krycie gontem bitumicznym? To chyba zależy od producenta, z tego co wiem to producent gontu określa jakie może być maksymalne nachylenie. Przyznam, że zastanawiałam się nad tym, ale jest b. dużo dachów o takim nachyleniu i są przykryte gontem. A gont już kupiony...Dzięki za wycenę to mi naświetli koszty za wykonanie dachu, co znaczy stopniować, nie wiecej niż 60 stopni? PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 08.02.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 nachylenie dachu mierzy sie w stopniach i dla gontow nachylenie te miesci sie w zakresie 20 do 60 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdam 08.02.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 W jedym z Muratorów był szeroki artykuł o gontach bitumicznych i z tego co pamiętam Tegola proponowała gonty na dachy o nachyleniu 80 %. Sprawdzę w domu i odpowiem. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdam 09.02.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Sprawdziłam... w Muratorze art. o gontach bitumiczychNachylenie dachu 100%=90*Producenci gontu piszą, że można kryć dachy o stopniu nachylenia do 90*, niektórzy piszą o nachyleniu do 75*-zależy od producenta. Więc kont nachylenia połaci i krycia gontem jest u mnie prawidłowy... Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts