Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie, udokumentowanych... :) Ludzie jak wiercą płytsze studnie, takie do nawadniania ogrodu, to zwykle ich nie zgłaszają.

Z hydrogeologiem rozmawiałam. Powiedział, że tam jest tak z tą wodą, że może być na 10, ale może też być na 100 metrach. Chyba sobie dam spokój. Nie będę klientów narażała na koszty. Za duża niepewność. Różdżkarz powiedział, że w tamte okolice, to się nawet nie wybiera :(

Witam, poszukuję chętnych z śląska do wiercenia studni (Mikołów).

U mnie występuje skała, a woda na około 30m. Więc sprzęt do wykonania odwiertu musi być przygotowany do wiercenia w trudnych warunkach.

Okoliczni studniarze chcą od 350 zł za metr odwiertu, a 200 zł przy negatywie. O ile jestem w stanie zrozumieć 350 zł za studnię z wodą to nie rozumię dlaczego chcą pieniądze jeśli ze studni nie wypłynie woda. To w końcu oni są specjalistami i powinni powiedzieć czy jest sens w danym miejscu wiercić czy nie.

Zastanawia mnie także instytucja różdżkarza, bowiem niektórzy studniarze się z tego śmieją, inni zaś biorą ich opinię za podstawę. W obu przypadkach ilość chybionych odwiertów szacują na 1 - 2%.

Zainteresowanych proszę o kontakt tel. 880 202 992 być może uda się nam sprowadzić kogoś z innych rejonów oczywiście celem oszczędności.

• 3 weeks później...

Mam ekipę do wiercenia w okolicach Pyrzyc (zachodniopomorskie). Jak bym sam robił to liczą 120zł za metr. Ale jak więcej chętnych cena do negocjacji. Jak coś to dzwońcie. tel. 605677060

P.S. Może ktoś wie jak w tym rejonie sytuacja z poziomem wody. Ile metrów trzeba kopać?

witam :)

również ostatnio bardzo interesuję się tematem wiercenia studni.

Mam o tyle nieciekawą sytuację, że wodociąg ma być doprowadzony na działkę przez gminę a termin robót jest wciąż przekładany, w tym roku wody raczej nie będzie :cry:

my zaczynamy budowę już za jakieś 3 tyg.a jako,że domek jest drewniany, budowa nie powinna trwać długo i zostajemy bez wody na czas budowy i być może już wtedy, gdy moglibyśmy się wprowadzać

Niestety, studnia w mojej okolicy to niemała inwestycja

woda znajduje się dopiero na ok.27-30m a tutejsze firmy śpiewają za metr wiercenia 550-600zł :o tańszych nie znalazłam :evil: kosztowałoby mnie to majątek!!!

firmy z innych województw mają zupełnie inne ceny ale do jednej studni nie przyjadą :cry:

CZY KTOś Z WOJEWóDZTWA śWIęTOKRZYSKIEGO JEST ZAINTERESOWANY ZAMóWIENIEM FIRMY Z INNEGO WOJEWóDZTWA ???

• 2 weeks później...
Po przeczytaniu kilku postów jestem w szoku. Jak można naciągać tak ludzi!!!

Jedni piszą, że za metr wywiercenia studni zapłacili 300 zł, a jeszcze inni, że ktoś chciała za wywiercenie metra studni 400 zł. Ludzie, za czym podejmiecie decyzję o wywierceniu studni u siebie na posesji to poszukajcie fachowców w miare rozsądnie ceniących swoje usługi. Ja takich znalazłam. Przyjechali, w jeden dzień wywiercili studnię o głębokości 28 metrów. Z filtrem usługa kosztowała 1800zł. Bardzo mili fachowcy i uczciwi. Wiercą na terenie Mazowsza, a z tego co wiem to biorą za metr po 60 i 100 zł. Zależy od grubości rury. Tel. 0 696 545 339. Nie dajcie się naciągnąć wykorzystywaczom.

Rozmawiałem z tą firmą. Ceny są takie jakie podała Sylwia czyli taniocha. Mogą przyjechać w okolice Częstochowy, ale nie do jednej studni. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt. Ja chcę wywiercić w przeciągu 2 miesięcy.

Jesteśmy zainteresowani. Mamy działkę w Żarkach Letnisko. Jaka byłaby cena?

Jestem zainteresowany wierceniem studni w Tychach. Jaka bylaby cena?

Również jesteśmy zainteresowani wierceniem studni w Siewierzu.

Witam

Ja również byłbym zainteresowany miejscowośc Preczów koło Będzina

Ja również, Rogoźnik koło Piekar Śląskich. Kilku ludzi ma tam studnie głębinowe o głęb. ok 18m, w tym po ok 9m była skała (ok 2m grubości).

Prawdopodobnie ze 3 odwierty do zrobienia by sie znalazły na moim terenie jeśli cena była by dobra.

Mój mail jak by co to:

4life(małpa)interia.pl

Ok, zatem spróbuję to jakoś skoordynować.

1) Z mojej strony są 4 odwierty, jeden mi sie zgłosił na priv z Mikołowa, czyli razem 5. W temacie też widzę że i Rybnik zainteresowany... Tylko nie wiem czy nie będą to za duże odległości...

2) czekam na zgłoszenia powiedzmy do poniedziałku przyszłego tygodnia (25.08.2008) a potem umawiam się z firmą. Ten tydzień poświęcę na wyszukanie czegoś - no chyba że coś polecicie.

3) zgłoszenia najlepiej na maila. Zgłoszenia w tym temacie ignoruję bo nie będę ja wydzwaniał do zainteresowanych.

Witam! A ja w Wiśle skorzystałem z firmy z Cisownicy(tel.660-412-282)polecanej przez Nikitkę i jestem zadowolony.Miała wiercić inna ekipa,która zaczęła wiercić kilka domów dalej,ale tamci trafili na jakieś bardzo twarde rogowce i urwali wiertło i te rury którymi wiercili i skapitulowali.U mnie Pan Wapienik wiercił tydzień,ale się przewiercili i woda popłynęła.Sąsiad chciał żeby mu też zrobili,ale nie mieli czasu lecz po wręcz błaganiach Mirka ustawili się na tej samej dziurze,przywiezli jakieś potężne narzędzia i wyciągnęli to urwane rury.Pisk był przy tym jakby pociąg hamował.Dowiercili jeszcze 15 metrów do 45(tak jak u mnie) i woda popłynęła.Mówili,że urwać może każdy albo przez błąd albo przez zmęczenie materiału lecz trzeba to wyciągnąć. Wiec są różne firmy,nie zawsze taniej znaczy do samego końca taniej,bo czasami wychodzi dużo dużo drożej.U mnie wiercili po 400zł.(+vat)