urgot 26.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 można udać sie do strostwa do geologa powiatowego , bedzie dysponował profilami wszystkich okolicznych studni (tych udokumentowanych), może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 No właśnie, udokumentowanych... Ludzie jak wiercą płytsze studnie, takie do nawadniania ogrodu, to zwykle ich nie zgłaszają. Z hydrogeologiem rozmawiałam. Powiedział, że tam jest tak z tą wodą, że może być na 10, ale może też być na 100 metrach. Chyba sobie dam spokój. Nie będę klientów narażała na koszty. Za duża niepewność. Różdżkarz powiedział, że w tamte okolice, to się nawet nie wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Urgot - dziękuję za pomoc Miłego dnia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Godek 04.07.2008 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Szukam chetnych do zorganizowania kilku zamowien na sciagniecie ekipy z innego wojewodztwa. To pozwoli obnizyc koszty dla wszystkich.Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawix 04.07.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam, poszukuję chętnych z śląska do wiercenia studni (Mikołów).U mnie występuje skała, a woda na około 30m. Więc sprzęt do wykonania odwiertu musi być przygotowany do wiercenia w trudnych warunkach. Okoliczni studniarze chcą od 350 zł za metr odwiertu, a 200 zł przy negatywie. O ile jestem w stanie zrozumieć 350 zł za studnię z wodą to nie rozumię dlaczego chcą pieniądze jeśli ze studni nie wypłynie woda. To w końcu oni są specjalistami i powinni powiedzieć czy jest sens w danym miejscu wiercić czy nie. Zastanawia mnie także instytucja różdżkarza, bowiem niektórzy studniarze się z tego śmieją, inni zaś biorą ich opinię za podstawę. W obu przypadkach ilość chybionych odwiertów szacują na 1 - 2%. Zainteresowanych proszę o kontakt tel. 880 202 992 być może uda się nam sprowadzić kogoś z innych rejonów oczywiście celem oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 24.07.2008 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Moja studnia ma 14 m i kosztowała mnie 1800 zł z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.07.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Świeża cena: 1 mb studni wierconej - 45 zł z materiałem Wschodnie okolice w-wy (Wołomin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.07.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Świeża cena: 1 mb studni wierconej - 45 zł z materiałem Wschodnie okolice w-wy (Wołomin) w mordę a mi powiedział fachowiec 300zł/1mb , wiercona fi160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 27.07.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Jest różnica nie tylko w cenie.Wywiercić studnie w granicie a w piasku to jest różnica...45 zł za metr to cena za tzw abisynke w rurze 40 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 27.07.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Potrzebuję wpuścić 2 kręgi do studni kopanej. Proszę o informację, nie mogę znaleźć fachowców. Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 28.07.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Jest różnica nie tylko w cenie. Wywiercić studnie w granicie a w piasku to jest różnica... 45 zł za metr to cena za tzw abisynke w rurze 40 mm akurat na mojej działce granit jest głęboko inne części miasta to już nawet na 3 metrach mają skałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemqs 28.07.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mam ekipę do wiercenia w okolicach Pyrzyc (zachodniopomorskie). Jak bym sam robił to liczą 120zł za metr. Ale jak więcej chętnych cena do negocjacji. Jak coś to dzwońcie. tel. 605677060 P.S. Może ktoś wie jak w tym rejonie sytuacja z poziomem wody. Ile metrów trzeba kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irq123 29.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 W okolicach Łodzi można przebierać w ofertach.. ceny ok 150zł/metr rura w cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemqs 29.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Mam pytanie do fachowców. Czy jest możliwe aby po przewierceniu 70m w głąb nie było wody? Czy to jest tylko wina ekipy? Bo ekipa specjalizuje się w poszukiwaniach ropy i gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 05.08.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 witam również ostatnio bardzo interesuję się tematem wiercenia studni. Mam o tyle nieciekawą sytuację, że wodociąg ma być doprowadzony na działkę przez gminę a termin robót jest wciąż przekładany, w tym roku wody raczej nie będzie my zaczynamy budowę już za jakieś 3 tyg.a jako,że domek jest drewniany, budowa nie powinna trwać długo i zostajemy bez wody na czas budowy i być może już wtedy, gdy moglibyśmy się wprowadzać Niestety, studnia w mojej okolicy to niemała inwestycja woda znajduje się dopiero na ok.27-30m a tutejsze firmy śpiewają za metr wiercenia 550-600zł tańszych nie znalazłam kosztowałoby mnie to majątek!!! firmy z innych województw mają zupełnie inne ceny ale do jednej studni nie przyjadą CZY KTOś Z WOJEWóDZTWA śWIęTOKRZYSKIEGO JEST ZAINTERESOWANY ZAMóWIENIEM FIRMY Z INNEGO WOJEWóDZTWA ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraku 14.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Po przeczytaniu kilku postów jestem w szoku. Jak można naciągać tak ludzi!!! Jedni piszą, że za metr wywiercenia studni zapłacili 300 zł, a jeszcze inni, że ktoś chciała za wywiercenie metra studni 400 zł. Ludzie, za czym podejmiecie decyzję o wywierceniu studni u siebie na posesji to poszukajcie fachowców w miare rozsądnie ceniących swoje usługi. Ja takich znalazłam. Przyjechali, w jeden dzień wywiercili studnię o głębokości 28 metrów. Z filtrem usługa kosztowała 1800zł. Bardzo mili fachowcy i uczciwi. Wiercą na terenie Mazowsza, a z tego co wiem to biorą za metr po 60 i 100 zł. Zależy od grubości rury. Tel. 0 696 545 339. Nie dajcie się naciągnąć wykorzystywaczom. Rozmawiałem z tą firmą. Ceny są takie jakie podała Sylwia czyli taniocha. Mogą przyjechać w okolice Częstochowy, ale nie do jednej studni. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt. Ja chcę wywiercić w przeciągu 2 miesięcy. Jesteśmy zainteresowani. Mamy działkę w Żarkach Letnisko. Jaka byłaby cena? Jestem zainteresowany wierceniem studni w Tychach. Jaka bylaby cena? Również jesteśmy zainteresowani wierceniem studni w Siewierzu. Witam Ja również byłbym zainteresowany miejscowośc Preczów koło Będzina Ja również, Rogoźnik koło Piekar Śląskich. Kilku ludzi ma tam studnie głębinowe o głęb. ok 18m, w tym po ok 9m była skała (ok 2m grubości). Prawdopodobnie ze 3 odwierty do zrobienia by sie znalazły na moim terenie jeśli cena była by dobra. Mój mail jak by co to: 4life(małpa)interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiagc 16.08.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 jestem z Rybnika i również szukam ekipy do wywiercenia studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraku 18.08.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ok, zatem spróbuję to jakoś skoordynować.1) Z mojej strony są 4 odwierty, jeden mi sie zgłosił na priv z Mikołowa, czyli razem 5. W temacie też widzę że i Rybnik zainteresowany... Tylko nie wiem czy nie będą to za duże odległości...2) czekam na zgłoszenia powiedzmy do poniedziałku przyszłego tygodnia (25.08.2008) a potem umawiam się z firmą. Ten tydzień poświęcę na wyszukanie czegoś - no chyba że coś polecicie.3) zgłoszenia najlepiej na maila. Zgłoszenia w tym temacie ignoruję bo nie będę ja wydzwaniał do zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krak56 22.08.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Poszukuję dobrej i taniej ekipy do wiercenia studni głębinowej w okolicach Jordanowa ( małopolskie k. Rabki ). Głębokość studni ok. 25 mb. Zależy mi też aby za bardzo nie zdewastować działki ( w miarę mała wiertnica ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metan 23.08.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam! A ja w Wiśle skorzystałem z firmy z Cisownicy(tel.660-412-282)polecanej przez Nikitkę i jestem zadowolony.Miała wiercić inna ekipa,która zaczęła wiercić kilka domów dalej,ale tamci trafili na jakieś bardzo twarde rogowce i urwali wiertło i te rury którymi wiercili i skapitulowali.U mnie Pan Wapienik wiercił tydzień,ale się przewiercili i woda popłynęła.Sąsiad chciał żeby mu też zrobili,ale nie mieli czasu lecz po wręcz błaganiach Mirka ustawili się na tej samej dziurze,przywiezli jakieś potężne narzędzia i wyciągnęli to urwane rury.Pisk był przy tym jakby pociąg hamował.Dowiercili jeszcze 15 metrów do 45(tak jak u mnie) i woda popłynęła.Mówili,że urwać może każdy albo przez błąd albo przez zmęczenie materiału lecz trzeba to wyciągnąć. Wiec są różne firmy,nie zawsze taniej znaczy do samego końca taniej,bo czasami wychodzi dużo dużo drożej.U mnie wiercili po 400zł.(+vat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts