mikolaj1 02.04.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja mam dogadane na 130zł od mb , rura 130 ,za studzienkę dodatkowo ok 600zł ,gość przychodzi w połowie kwietnia ,o żadnych "ślepych odwiertach" nie ma mowy. Ja płacę za studnię ,a nie za wiercenie w ziemi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 02.04.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Az się boję powiedzieć, że mam zamówiną stdnię rurową po 50 zł za metr, "prawdziwa glębinówka kosztuje 100 z metra i wtedy pompa jest zatopina w pobliżu dna. studnia którą zamówilem jest plastikowa filtr też (płatny dodtkowo ok 100 zł) Na moim terenie studnie robil ten sam wykonawca mają glębokość (te tańsze) od 12 do 45 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mip2002 02.04.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Przesada, bardzo dobrą studnię można wywiercic za wiele taniej ale chyba wyczuli kasę i naiwniaka. gratuluje dobrych dalszych wyborów. Acca5, Widziałem w Twoich innych postach, że robiłaś studnię. Czy możesz mi dać namiary na studniarzy. Może faktycznie jestem naiwniak (a nie chcę być ) Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.04.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 na priv poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diego80 16.04.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 ekipa z podlasia 100zl za metr z własnym materiałem wykonuja równiez studzienki rewizyjne 500zl polecam z tego co sie zorientowałem to chyba jedzą i kopia po całej polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 11.05.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam,W Szczecinie wiercenie od 100 zł/m + materiał do 300 zł z materiałem, ale nie znalazłem żadnej ekipy, która wywierciłaby studnię powyżej 30m, a wg badań potrzebuję ok. 40m. Jeżeli ktoś ma namiar na firmę, która może takową wykonać, to przoszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rainbow 14.05.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 mogę prosić o namiary na ekipę?gdzie stoi budynek> bedę budowal w powiecie Pruszkowskim, Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 04.06.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Okolice BIELSKA - firmy śpiewają między 150 a 200zł/m - na razie zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 05.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Szukam wykonawcy studni wierconej w okolicach Bielska-Białej. Jeśli ktoś może polecić to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelllo 10.06.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 wierciła mi ekipa z okolic mińska mazowieckiego Woda była na 23 metrach a lustro ponad powierzchnią terenu! ) W tym roku robie oczko wodne a woda sama będzie napływać tylko potrzebna regulacja dopływu Pięknie sie zapowiada!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 13.06.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Potrzebny namiar na studniarzy. Okolice W-wy (Czosnow - Sowia Wola).Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 23.06.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witajcie powitam sie na wstepie. Szukam ekip budujacych studnie glebinowe z okolic Trojmiasta. Cyz ktos ma namiry na takie firmy, chodzi o sprawdzone i niedrogie....Serdecznie dziekuje i czekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 26.06.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Trochę się pozmieniało od zeszłego roku.W tym roku temat powrócił bo mamy nowego sąsiada i teraz we trzech chcemy wiercic - coby taniej było.Tylko że firmy bzikuja - od zeszłego roku z 200/m weszli na 380/m , a inny fachowiec wymyślił że jeździ na miesce ze swoim profesorem od geologi i robią sprawdzenie które kosztuje 2000zł.Znalazłem też takiego który przyjechał i zapytał się mnie w którym miejscu chcę mieć studnię - zdziwiony zapytałem czy nie jest istotne położenie cieków itp. na co fachowiec odparł że trzeba wybrać najlepszą dla siebie lokalizację, potem się w tym miejscu pomodlic i można wiercić, zapytałem sie czy jak nie bedzie wody to za tą jego robotę wystarczy na zapłatę "Bóg zapłać" - i chyba się obraził bo się odwrócił na pięcie i powąchałem spaliny z auta.A tak na marginesie - paru w tym wątku wypowiadało się iż mają namiary na dobre firmy - powysyłałem zapytania o dane i - CISZA, to po co pisac że się ma namiary jak się ich nie chce udostępniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 26.06.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 ekipa z podlasia 100zl za metr z własnym materiałem wykonuja równiez studzienki rewizyjne 500zl polecam z tego co sie zorientowałem to chyba jedzą i kopia po całej polsce DIEGO80 czy miałbyś namiary na tę ekipę?? Jeżeli tak to byłbym bardzo wdzięczny, z tego co się orientowałem to bez problemu można na podlasiu znaleźć ekipę za 140-150 rura fi 160 dopłata tylko za pompę i ewentualnie obudowę. Wszyscy tez proponują odwiert próbny to koszt wielkości ok 400 zł i jeżeli się okaże, że jest woda to wtedy wiercą i nie kasują tych 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 03.07.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Poszukuję ekipy, która mogłaby wywiercić studnię powyżej 30m w okolicach Szczecina w rozsądnej cenie (max. 150zł/m.). Jeżeli ktoś ma namiary, to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 04.07.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ceny ktore podajecie sa jakies makabryczne. W okolicach Warszawy za glebinowke placi sie 100pln/m. A jesli lustro wody jest dosc wysoko ( do 7m) to chyba lepiej (taniej) zrobic wiercona pseudo-glebinowke (cienka rura) za 50zl/m. Woda bedzie smakowac dokladnie tak samo... Ceny 380pln/m brzmia jakby to byl odwiert w poszukiwaniu ropy a nie wody Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 04.07.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ceny ktore podajecie sa jakies makabryczne. W okolicach Warszawy za glebinowke placi sie 100pln/m. A jesli lustro wody jest dosc wysoko ( do 7m) to chyba lepiej (taniej) zrobic wiercona pseudo-glebinowke (cienka rura) za 50zl/m. Woda bedzie smakowac dokladnie tak samo... Ceny 380pln/m brzmia jakby to byl odwiert w poszukiwaniu ropy a nie wody Pozdrawiam, To poproszę o namiary na takie firmy. Przyjazd ekipy spod Warszawy wyjdzie taniej niż lokalna (Szczecińska) firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.07.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Za całość usługi w poprzednim roku płaciłem 600 zł.Podobno na 10m wiercili.Woda ok.W tym roku robił u sąsiadów i chyba jeszcze taniej wyszło. Maciej Flisiński 601-717-254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 06.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Za całość usługi w poprzednim roku płaciłem 600 zł. Podobno na 10m wiercili. Woda ok. W tym roku robił u sąsiadów i chyba jeszcze taniej wyszło. Maciej Flisiński 601-717-254 Potwierdzam cenę powyżej. Dzisiaj rozmawiałam z ww. panem. 600 pln za studnię, rura 40 mm do tego pompa po 140 pln, głębokość ok 12 metrów. Studnia z rurą 100 to 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 07.07.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Wczoraj wywiercili studnie - 28m. Trzy godziny pracy. Wszystko razem ( 2x2m filtry + pompa budowlana) 1950pln. Woda sie leje i jest fajnie Moi sasiedzi dali sie naciagnac i zaplacili 5.5 tys. A woda ta sama Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts