geologpow 02.07.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam ponownie.Różdżkarz nie dosięga.Różdżkarz działa na zasadzie pola magnetycznego wydzielającego się przy przemieszczaniu się np wody ale w jakiś żwirach lub tam gdzie ta woda płynie w dużych ilościach.Studni głębinowych to nie dotyczy.Głębokość zalegania warstwy-wyznaczają (tak mówią) z odbijania się fal kosmicznych od warstwy wodonośnej-nad jeziorem by ich te fale chyba zabiły.A jak wyznaczą studnię i im się uda to jest to naukowo udowodnione(poszukajcie w googlach "operacja stodoła"- rachunek prawdopodobieństwa,lecz może są ludzie o jakiś nadprzyrodzonych zdolnościach-nikogo nie chciałbym obrazić ani wywoływać jakiś niepotrzebnych konfliktów.Co do odcięcia przy braku żwiru filtracyjnego wsypanego na daną głębokość to nie ma na czym posadzić korka.Panie mario_k :proszę się nie unosić bo jak już pisałem Pan Patrzy na sprawę ze strony finansowej-bardzo rozsądnie bo każdy myślący człowiek kieruje się rozumem a cena jest najważniejsza.Pana przykład z piekarzem i drogim chlebem jest rewelacyjny.Czy kupuje Pan chleb na ulicy z kartonu-na pewno nie.Piekarnie właśnie mają nadzór nad tym co robią-raz na "ruski rok"jakiś Sanepid ich sprawdza.A woda jest naszym wspólny dobrem którego powinniśmy wszyscy chronić.Ja z urzędu,ale niech Pan sobie wyobrazi że ja nie mam podstawy prawnej na kontrolowanie firm studniarskich-jestem bezsilny-takie mamy chore prawo.Jeśli w pobliżu dobrze zrobionych dziesięciu studni jest jedna z wpuszczonymi wodami gruntowymi to tamte są po pewnym czasie takie same.Polska ma bardzo małe zasoby wodne-jedne z najmniejszych w Europie.Wody gruntowe z głębinowymi są wciąż łączone i nie ma na to "bata!".My może nie,nasze dzieci też ,ale już wnuki ile będą musiały wiercić żeby mieć czystą wodą? Kogo będzie na to stać-wodą będzie tylko dla najbogatszych.Wtedy już woda będzie pewnie w kapsułkach,ale w czym ją rozpuszczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 03.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 U mnie właśnie wywiercono studnię z sukcesem -jest woda.Studnia 36 m 250zł metr plus 70 zł metr osłonówk,której jest 6 m.Całość 9400.Okolice Rzeszowa,firma Algeo z okolic Brzozowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinus81 05.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 tez jestem zainteresowany studniaBielsko-Biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia1134 06.07.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jak głęboka musi być studnia wiercona,żeby do wody nie przenikała gnojowica z okolicznych szamb?Najbliższe szambo w odległości 8 metrów od planowanego miejsca studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 06.07.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Podobno w przepisach jest 15 m od szamba - problem z odbiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_76 07.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Kupiliśmy nasz wymarzony domek w i okazało się że nie ma wody! Nie wiem czy jest to wina tego suchego lata czy tu tak zawsze, w każdym bądż razie studnia wyschła i już 2 miesiące z przerwami nie ma kropli wody Jedynym wyjściem jest studnia głębinowa, tyle że w naszych okolicach ceny zaczynają się od 350zł/m. Myśleliśmy,że to norma do momentu kiedy nie przeczytaliśmy Waszych wypowiedzi. Błagamy o pomoc, może ma ktoś namiar na ekipę, która wierci studnie na śląsku w "ludzkich" cenach? w którym rejonie Szczyrku macie Państwo domek? Dziwnym jest fakt, że studnia po tak obfitych opadach deszczu już Państwu wyschła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolkkk 07.07.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 witam, szukam firmy/osób wykonujących studnie na jurze okolice Zawiercia / Kroczycproszę o polecenie kogos sprawdzonego i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia1134 08.07.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ile kosztuje projekt wykonania studni i co trzeba jeszcze złożyć w urzędzie,żeby taką studnie zacząć wiercić?Odebrałam dzisiaj badanie hydrogeologiczne i okazało się,że woda jest na 70 metrach .Czy jest możliwość,że urząd miasta nie zgodzi się na studnię?Nie wiem co robić,czy podłączyć się do wodociągów (ok.100 m ),czy wiercić studnie?Czy papierkologia jest długa i kosztowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xacperka 12.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam , ja też poszukuję firmy do studni głębinowej w Łazach koło Zawiercia. Będę wdzięczna za polecenie Solidnej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 12.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 WitamJestem zainteresowany ekipą godną polecenia, która wykona odwiert w Ustroniu na południu Polski (okolice Brennej, Lipowca). Czy ktoś wykonywał tutaj odwierty? Na jakiej głebokosci znajdują się w tym regionie zazwyczaj źródła?Czekam na pomocDziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 14.07.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, poszukuję sprawdzonego fachowca do wykonania studni w gm. Zielonki za Krakowem. Chętnie się dołączę do innych . Ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheridans 14.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam Jestem zainteresowany wywierceniem studni w woj. małopolskimokolice Grybowa, jeżeli ktoś ma namiary na dobrą i solidną firmę bardzo proszę o podanie nr telefonu i cennika. Czy ktoś korzystał z usług firmy ewewiert? http://www.ewewiert.pl/tresc/cennik Ceny mają dość atrakcyjne jak na małopolskę, ale nie wiem jak z solidnością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 15.07.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Potrzebna studnia w opolskim w okolicy Kędzierzyna Koźla. Nie wiem czy jest woda czy jak głęboko potrzeba wiercić, nic nie wiem wiem tylko że chcę studnię 602788186 Może ktoś doradzi lub poleci . proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 15.07.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Ja też jestem zainteresowana! Tyle że w woj. pomorskim - Gdańsk/ Chwaszczyno. Ma ktoś namiary na ekipę, która nie zedrze ostatniej koszulki? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumowicz_80 16.07.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam Jestem zainteresowany wywierceniem studni w woj. małopolskim okolice Grybowa, jeżeli ktoś ma namiary na dobrą i solidną firmę bardzo proszę o podanie nr telefonu i cennika. Czy ktoś korzystał z usług firmy ewewiert? http://www.ewewiert.pl/tresc/cennik Ceny mają dość atrakcyjne jak na małopolskę, ale nie wiem jak z solidnością. Pozdrawiam tak, ja korzystalem. Solidna ekipa, tanio, sprawnie. Ja jestem zadowolony. No i cena dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikaKO 20.07.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 CZY KTOŚ Z WAS MIAŁ KŁOPOTY ZE STUDNIĄ WIERCONĄ? TO ZNACZY NAGLE ZE STUDNI WYPŁYNĄŁ PIASEK I OKAZAŁO SIĘ ŻE Z 15 METRÓW ZROBIŁO SIĘ OK 8 M .CZAS UŻYTKOWANIA STUDNI 6 MIESIĘCY.DODAM ŻE FACHOWCY DOBRZY WODĘ ZNALEŹLI ZARAZ, DWA DNI KOPALI.CENA 120 ZA METR.WIĘC UCZCIWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.07.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Proszę o kontakt osoby zainteresowane wierceniem w okolicy BB. Termin - wrzesień 2009. Paweł Rybnik czyli ok. 50 km od BB, mam działkę ale jeszcze bez badań hydro a chce mieć studnie, co powinnam zrobić zeby załapać sie na wrzesniowe wiercenie w Waszych okolicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xacperka 22.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Właśnie dziś mam odwiert pod studnię głębinową (okolice Zawiercia ). Na razie 14 metrów i nic .Cena 250 zł za metr ale najważniejsze ,że w przypadku braku wody nie płacę nic!!!! A wiadomo ,że na jurze to jest tak ,ze albo wody mamy pod niebo albo wcale w zależności na co trafią. Już jeden odwiert miałam w zeszłym roku i na 32 metrach nic tylko glina. Teraz wiercimy wg. radiescety .Zobaczymy. ktoś jest chętny do odwiertu z okolic Zawiercia? Sprzęt mają z Irlandii.Skały im nie straszne.jak na razie firma oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xacperka 22.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Słuchajcie , właśnie dzwonił mąż i pojawiła się pierwsza woda na 21 metrach!!!! Zaraz tam jadę !!! Cieszę się jak dziecko .Wodociągi nas nie chciały podłączyć przy 1 odwiercie wody nie było , byliśmy załamani . Zaczynam z szacunkiem podchodzić do różczkarstwa!! Już się nie będę z nich śmiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebenzer 22.07.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Poszukuję solidnej ekipy do wiercenia studni (woda wg. projektu na 10 ... 12 metrach). Proszę o namiary. Okolice Gliwic. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts