Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Macie namiary na jakąś ekipę robiącą odwierty w Krakowie i okolicach?

Najlepiej, żeby rozliczenie następowało po wykonaniu trafionego odwiertu... :D

Też bym prosił o jakieś namiary na dobrą firmę w okolicak Krakowa i Wieliczki

Z szambami u nas w górach jest właśnie taki duży problem bo przenikają ponieważ w domkach letniskowych położonych na stokach są specjalnie rozszczelnione i jeden sąsiad zalewa gnojowicą drugiego i są na tyle bezczelni że się tym chwalą!!!By Pan widział szeroko otwarte oczy tych ludzi którzy wiercili po 50metrówx300zł. i nie mają z tych studni nic.Firma zmienia nr telefonu i dalej pruje metry.Pan patrzy na tą sprawę ze strony finansowej a ja z punktu ochrony środowiska i ochrony wód.Koncesją była by idealną sprawą!!!

koleżko, przestań się już ośmieszać. wlazł ci na odcisk wreszcie ktoś normalny kto nie wierci za 400/mb??

powoli kończy się czas kartelu studnie-bielsko i geotest tychy.

powiem szczerze że z taka 'ochroną' własnych interesów to spotkałem się pierwszy raz.

tak dla twojej informacji - geologiem powiatowym w bb jest kobieta, więc na drugi raz jak nie chcesz się do końca ośmieszać i przynajmniej zachować pozory, to co piszesz odmieniaj w rodzaju żeńskim...

najpierw mnie rozbawiłeś, ale teraz sobie myślę że jesteś po prostu żałosny...

U mnie właśnie wywiercono studnię z sukcesem -jest woda.Studnia 36 m 250zł metr plus 70 zł metr osłonówk,której jest 6 m.Całość 9400.Okolice Rzeszowa,firma Algeo z okolic Brzozowa.

Chciałabym prosić o namiary na te firmę na priv

ponawiam prośbę o namiary na tę firmę:)

ewentualnie jak ktoś ma namiary na jakąś inną firme(solidną która nie "zedrze skóry")w podkarpackim to też proszę (z góry dzękuję)

Z szambami u nas w górach jest właśnie taki duży problem bo przenikają ponieważ w domkach letniskowych położonych na stokach są specjalnie rozszczelnione i jeden sąsiad zalewa gnojowicą drugiego i są na tyle bezczelni że się tym chwalą!!!By Pan widział szeroko otwarte oczy tych ludzi którzy wiercili po 50metrówx300zł. i nie mają z tych studni nic.Firma zmienia nr telefonu i dalej pruje metry.Pan patrzy na tą sprawę ze strony finansowej a ja z punktu ochrony środowiska i ochrony wód.Koncesją była by idealną sprawą!!!

koleżko, przestań się już ośmieszać. wlazł ci na odcisk wreszcie ktoś normalny kto nie wierci za 400/mb??

powoli kończy się czas kartelu studnie-bielsko i geotest tychy.

powiem szczerze że z taka 'ochroną' własnych interesów to spotkałem się pierwszy raz.

tak dla twojej informacji - geologiem powiatowym w bb jest kobieta, więc na drugi raz jak nie chcesz się do końca ośmieszać i przynajmniej zachować pozory, to co piszesz odmieniaj w rodzaju żeńskim...

najpierw mnie rozbawiłeś, ale teraz sobie myślę że jesteś po prostu żałosny...

he he to ja teraz czekam na komentarz z jego strony ciekawe co powie ha

• 2 weeks później...
Masz na myśli studnie abisynke z filtrem wkręcanym lub wpłukiwanym. Jednak to wcale nie jest takie proste. Warunki muszą być specyficzne żeby coś takiego zrobić - pierwsze primo poziom wody musi być płycej niż 7m a po drugie primo to grunt musi być lekki lub słaby aby taka operacja sie udała. Można zapomnieć jak jest glina lub grunty skalise.

To prawda, że wiele zależy od gruntu ale warstwy gliny i skał da się przebić. Dodatkowo odwiert można wykonać w starej studni z kręgów i wtedy możliwe jest pobieranie wody z wiekszej głębokości. Jest to sprawdzona metoda. Zainteresowanych tematem proszę o meile.

Potrzebuję sprawdzoną ekipę do odwiertu studni w Kiekrzu k. Poznania. Oczywiście za rozsądną cenę. Proszę o namiar.

witaj!

Ja rowniez poszukuje firmy do odwiertu studni glebinowej w Kiekrzu.

Moze masz jakies informacje i namiary.Prosze o kontakt.

Z gory dziekuje.

Czy macie namiar tel. do pana Grzegorza , który wierci studnie.

rysiekf namiar jest kontakt też tylko firma wróciła pod Częstochowę jeśli będzie nas chętnych na studnie miał więcej w jednym rejonie to chętniej przyjedzie,

będę się z nim kontaktował we wtorek po długim weekendzie, dam znać co się dowiedziałem. Pozdro

Bardzo prosze o namiary do Pana Grzegorza.