Princesa 23.07.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Macie namiary na jakąś ekipę robiącą odwierty w Krakowie i okolicach? Najlepiej, żeby rozliczenie następowało po wykonaniu trafionego odwiertu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uther 06.08.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Macie namiary na jakąś ekipę robiącą odwierty w Krakowie i okolicach? Najlepiej, żeby rozliczenie następowało po wykonaniu trafionego odwiertu... Też bym prosił o jakieś namiary na dobrą firmę w okolicak Krakowa i Wieliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataner 11.08.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam. Równiez jestem chetna na wykopanie studni !!! Namiary jakie udało mi się zdobyc to ceny od 300-400zł wiercone i 400zł kopana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 13.08.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Sprawdzony fachowiec z pod Ujścia koło Piły kasuje 100 zł/mb odwiertu wraz z materiałem. Wierci studnie ręcznie i jak trafi na odpowiednia wodę to pompuje jeśli jest stosowna wydajność odwiertu kończy zabawę i jedzie dalej.Są też i droższe ekipy nawet po 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataner 14.08.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Prosze o namiar w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h.malgorzata 15.08.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 U mnie właśnie wywiercono studnię z sukcesem -jest woda.Studnia 36 m 250zł metr plus 70 zł metr osłonówk,której jest 6 m.Całość 9400.Okolice Rzeszowa,firma Algeo z okolic Brzozowa. Chciałabym prosić o namiary na te firmę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_katowice 15.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Z szambami u nas w górach jest właśnie taki duży problem bo przenikają ponieważ w domkach letniskowych położonych na stokach są specjalnie rozszczelnione i jeden sąsiad zalewa gnojowicą drugiego i są na tyle bezczelni że się tym chwalą!!!By Pan widział szeroko otwarte oczy tych ludzi którzy wiercili po 50metrówx300zł. i nie mają z tych studni nic.Firma zmienia nr telefonu i dalej pruje metry.Pan patrzy na tą sprawę ze strony finansowej a ja z punktu ochrony środowiska i ochrony wód.Koncesją była by idealną sprawą!!! koleżko, przestań się już ośmieszać. wlazł ci na odcisk wreszcie ktoś normalny kto nie wierci za 400/mb?? powoli kończy się czas kartelu studnie-bielsko i geotest tychy. powiem szczerze że z taka 'ochroną' własnych interesów to spotkałem się pierwszy raz. tak dla twojej informacji - geologiem powiatowym w bb jest kobieta, więc na drugi raz jak nie chcesz się do końca ośmieszać i przynajmniej zachować pozory, to co piszesz odmieniaj w rodzaju żeńskim... najpierw mnie rozbawiłeś, ale teraz sobie myślę że jesteś po prostu żałosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h.malgorzata 18.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 U mnie właśnie wywiercono studnię z sukcesem -jest woda.Studnia 36 m 250zł metr plus 70 zł metr osłonówk,której jest 6 m.Całość 9400.Okolice Rzeszowa,firma Algeo z okolic Brzozowa. Chciałabym prosić o namiary na te firmę na priv ponawiam prośbę o namiary na tę firmę ewentualnie jak ktoś ma namiary na jakąś inną firme(solidną która nie "zedrze skóry")w podkarpackim to też proszę (z góry dzękuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 23.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Z szambami u nas w górach jest właśnie taki duży problem bo przenikają ponieważ w domkach letniskowych położonych na stokach są specjalnie rozszczelnione i jeden sąsiad zalewa gnojowicą drugiego i są na tyle bezczelni że się tym chwalą!!!By Pan widział szeroko otwarte oczy tych ludzi którzy wiercili po 50metrówx300zł. i nie mają z tych studni nic.Firma zmienia nr telefonu i dalej pruje metry.Pan patrzy na tą sprawę ze strony finansowej a ja z punktu ochrony środowiska i ochrony wód.Koncesją była by idealną sprawą!!! koleżko, przestań się już ośmieszać. wlazł ci na odcisk wreszcie ktoś normalny kto nie wierci za 400/mb?? powoli kończy się czas kartelu studnie-bielsko i geotest tychy. powiem szczerze że z taka 'ochroną' własnych interesów to spotkałem się pierwszy raz. tak dla twojej informacji - geologiem powiatowym w bb jest kobieta, więc na drugi raz jak nie chcesz się do końca ośmieszać i przynajmniej zachować pozory, to co piszesz odmieniaj w rodzaju żeńskim... najpierw mnie rozbawiłeś, ale teraz sobie myślę że jesteś po prostu żałosny... he he to ja teraz czekam na komentarz z jego strony ciekawe co powie ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEKMONIA 03.09.2009 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Czy 300zł za metr na gotowo to dużo okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 09.09.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 xacperka daj mi proszę namiary na tę firmę, jestem z Zawiercia i też przymierzam się do studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataner 11.09.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Znalazłam we wroclawiu 100zl m2 za studnie kopaną tyle ze nie chca przyjechac W okolicy Skawiny podali mi najpierw cene 150zł a potem po namysle 350zł .... szukam dalej no chyba ze by sie w kilka osób dogadało i by przyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmmtttt 17.09.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jezeli dla kogos studnia glębinowa to za duży wydatek to dobrze sprawdza sie wbicie igłofiltru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jezeli dla kogos studnia glębinowa to za duży wydatek to dobrze sprawdza sie wbicie igłofiltru. Czyli co ? Bo google mówi, że to stosuje się jako odwodnienie... obniżenie poziomu wód gruntowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmmtttt 17.09.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wodę z igłofiltru wbiteg na głebokośc ok. 10 m mozna pobierac i używac nawet do picia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 18.09.2009 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Masz na myśli studnie abisynke z filtrem wkręcanym lub wpłukiwanym. Jednak to wcale nie jest takie proste. Warunki muszą być specyficzne żeby coś takiego zrobić - pierwsze primo poziom wody musi być płycej niż 7m a po drugie primo to grunt musi być lekki lub słaby aby taka operacja sie udała. Można zapomnieć jak jest glina lub grunty skalise. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmmtttt 18.09.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 To prawda, że wiele zależy od gruntu ale warstwy gliny i skał da się przebić. Dodatkowo odwiert można wykonać w starej studni z kręgów i wtedy możliwe jest pobieranie wody z wiekszej głębokości. Jest to sprawdzona metoda. Zainteresowanych tematem proszę o meile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor30 25.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Potrzebuję sprawdzoną ekipę do odwiertu studni w Kiekrzu k. Poznania. Oczywiście za rozsądną cenę. Proszę o namiar. witaj! Ja rowniez poszukuje firmy do odwiertu studni glebinowej w Kiekrzu. Moze masz jakies informacje i namiary.Prosze o kontakt. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotka77 27.09.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Potrzebuje namiary do ludzi robiących odwiert studni okolice tychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotka77 28.09.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czy macie namiar tel. do pana Grzegorza , który wierci studnie. rysiekf namiar jest kontakt też tylko firma wróciła pod Częstochowę jeśli będzie nas chętnych na studnie miał więcej w jednym rejonie to chętniej przyjedzie, będę się z nim kontaktował we wtorek po długim weekendzie, dam znać co się dowiedziałem. Pozdro Bardzo prosze o namiary do Pana Grzegorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts