Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

moja pierwsza studnia ok ale druga to porażka to co zrobił Grzesiek Boniecki z tej całej bon-wiert czy coś tam to lipa i skandal

miało być jak w tej pierwszej 110mm i pompa 98 mm wchodzić bez problemu a stało się tak wywiercili powiedzieli 18metrów włożyli dwie rury 6 m i jedną obciętą która i tak wystawała z ziemi na 1.5 m spartaczyli robotę dociskając rury mechanicznie że ścisło je na łączeniu i lipa pompa nie wchodzi wstępnego czyszczenia nie było bo rzekomo zepsuła się pompa a moim zdaniem im nie weszła mieli przyjechać lecz nikogo nie ma a za to że się przypominałem to zostałem zwymyślany i obrażany sms-y na dowód mam

oraz ponawiam ostrzeżenie przed firmą wodar znaczy jej szefową bo oni razem

robią ludzi w konia

jeśli musicie z nimiwiercić to patrzeć na ręce liczyć metry według rur i nie płacić puki nie wyczyszczą studni okazało się że straszni oszuści

jeśli usłyszysz BONIECKI czujność razy dwa bo strasznie kłamie przez telefon

a najlepiej uciekaj

to tyle na szybko jak znajdę trochę czasu to opiszę wszystko ze szczegółami

naprawdę ostrzegam i pozdrawiam

no właśnie szału niema

ale co go podkusiło żeby taki syf odstawić przecież miał taką renomę i świetną opinie

a tu takiego bubla odstawił jakby nikt nie miał się dowiedzieć jaka będzie prawdziwa głębokość gdyby nie zrobił mi wcześniej studni pomyślałbym że pucybut amator dorwał się do wiertni i wierci

tak czy siak naprawdę radzę uważać bo można wiele stracić

STUDNIE - BON-WIERT Grzegorz Boniecki

Akacjowa 27

96-314 Kaski Gm. Baranów

tel. kom 0604377562

Woj. mazowieckie

Kraj: Polska

http://www.bon-wiert.euroadres.pl

Firma Handlowo-Usługowa WODAR Jolanta Pazera

Adres: Hażlaska 77, 43-400 CieszynTelefon: (033) 858-01-11Fax: (033) 858-01-11Nip: 8132816381

http://www.wodar.com.pl

Z Panem Grzegorzem umawialem sie telefonicznie juz klikanascie razy - sam nie pamietam juz ile, juz prawie mial byc, juz za tydzien, juz we wtorek, znowu za tydzien, zadzwonic jutro, po niedzieli, tutaj koncza i juz jada do mnie, woda im marznie i sie wydluza, wiertnica miala awarie... i sam nie wiem co jeszcze wymysli.

Ten cyrk trwa juz dwa miesiace, mam dosc tego goscia. W razie jakies reklamacji nie wyobrazam sobie jakiejkolwiek aktywnosci. Po prostu dziadostwo i tyle.

Moze sie myle, prosze o opinie tych, ktorzy maja studnie wiercona przez tego Pana i sa zadowoleni.

My też skusiliśmy się na ich cenę i na naszym osiedlu w Brennej mieli zrobić trzy studnie-zaczęli u mnie.Najpierw wykopali jakieś wilcze doły do których lali wodę,tyle że jak bym im nie dał folii którą to je uszczelnili to lali by do dzisiaj.W końcu zaczęli wiercić.Na początku jakoś to szło aż przyszła skała i wiertło stało w miejscu.Przez 2 godziny uwiercili 15 cm!!!!! Wyłączyli maszynę i zażądali dodatkowych pieniędzy z góry na jakieś super wiertła czy coś takiego.Nie daliśmy i już zaczęły się zgrzyty między nami.Założyli te super wiertła ale nie było żadnej różnicy.Znów chcieli kasę więc zrezygnowaliśmy z nich i tego co się działo wtedy już nie będę opisywał.Umówiliśmy się w końcu z miejscową firmą z okolic Ustronia.Pan przyjechał i tylko się uśmiechał gdy mu opowiadałem moją historię.Mówił,że jak będzie twarda skała to super-pomyślałem że ma coś z głową ale nic przecież nie ryzykowałem oprócz ceny prawie 2 krotnie większej od tych oszustów,ale po wykonanej pracy.Przyjechali-nie wyobrażacie sobie tego jak można w skale wiercić.To leciało jak w masło.Jak dołożyli 4 metrową przedłużkę to przez te 4 metry nie zdążyłem papierosa wypalić!Potem książkowe korki pompowania itp itp.Gdy wieczorem przy kieliszku porozmawialiśmy o cenie tych urządzeń i o kosztach pracy zrozumiałem,że to musi kosztować i tyle.

widzę że nie ja jeden mam kłopoty z tymi śmiesznymi naciągaczami

i tak jak wcześniej kolega zauważył co z ewentualną reklamacją

myślę że lepiej poinformować innych o nieuczciwej firmie

a najlepiej na innych forach budowlanych na kturych jesteście zalogowani

reaguję w ten sposób na oszustów

bo straciłem kilka tysięcy i nie chciałbym żeby trawiło na kogoś innego

trzeba się ostrzegać

a jakie esemesy dostałem gdy zaczęło się opisywanie jego przekrętu

teksty typu ,, ty nie wiesz kim jestem co ja znaczę masz przejeba*e,,

,, wybieram się do ciebie bo mnie wkurwił*ś ,,

i coś tam ,, pożałujesz UWAŻAJ !!!!! ,,

wiele tego zostawiłem sobie jak coś