piotr_rt8 15.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Jeszcze wyjdzie na to, że odezwą się wiertacze z południa z ,,a nie mówiłem" jeśli taka prawda to niech tak będzie ale dalej twierdze że to co robią goście u mnie czyli 400zł za mb rury szarej kanalizacyjnej to masakra ale gorsze jest jawne robienie ludzi w konia trzeba szukać innego i wiem że to się uda jeszcze raz powtarzam dajce sobie spokój z Grześkiem i tą firmą bo to ja powiem a nie mówiłem a przepraszam że tak po łepkach coś dodaję lecz nie mam czasu a obiecuję że to zrobię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocp 16.11.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 (edytowane) . Edytowane 5 Czerwca 2012 przez ocp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawix 16.11.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Czy możesz napisać coś więcej o tych kontaktach z okolic tychów? Szczególnie interesujące są opinie osób, które skorzystały z tych usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andys3646 20.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Umówiliśmy się w końcu z miejscową firmą z okolic Ustronia.Pan przyjechał i tylko się uśmiechał gdy mu opowiadałem moją historię.Mówił,że jak będzie twarda skała to super-pomyślałem że ma coś z głową ale nic przecież nie ryzykowałem oprócz ceny prawie 2 krotnie większej od tych oszustów,ale po wykonanej pracy.Przyjechali-nie wyobrażacie sobie tego jak można w skale wiercić.To leciało jak w masło.Jak dołożyli 4 metrową przedłużkę to przez te 4 metry nie zdążyłem papierosa wypalić!Potem książkowe korki pompowania itp itp.Gdy wieczorem przy kieliszku porozmawialiśmy o cenie tych urządzeń i o kosztach pracy zrozumiałem,że to musi kosztować i tyle. Możesz podać namiary na tę firmę z Ustronia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teo-max 20.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 660-412-282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrzegorz156 25.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 witam jak byś mógł dać mi namiary na ekipę która u ciebie kopała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FRANEK DIY 29.11.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 tu jest link do domowego sposobu kopania studni --hehe --za 3 tyg jak zgromadze potrzebny sprzet zaczynam kopac (wiercic ) . Sasiadka ma wode ,wiec u mnie chyba tez bedzie ..jak sie dowierce do skrobne post na forum .. Franek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.12.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 WiatmMa moze ktos namiary na niezbyt drogiego a sprawdzonego radiestete , rozdzkarza?Potrzebuje do wyznaczenia studni. Ze ŚLĄSKA. Dzieki z gory i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teo-max 01.12.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wpisz w Google "OPERACJA STODOŁA" i będziesz wiedział wszystko o różdzkarstwie!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 02.12.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 tu jest link do domowego sposobu kopania studni --hehe --za 3 tyg jak zgromadze potrzebny sprzet zaczynam kopac (wiercic ) . Sasiadka ma wode ,wiec u mnie chyba tez bedzie ..jak sie dowierce do skrobne post na forum .. Franek jeśli to naprawdę robisz to super jak byś wkleił jakąś foto opowieść powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos 09.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 [ moderowano - reklama ] Dlaczego warto przeprowadzić badania gruntu pod przyszłą inwestycję? Argumentów jest wiele, zacznijmy od tychi: sprawdzenie nośności gruntu, stopnia zagęszczenia. Grunt pod naszą przyszłą budowę może się zmieniać na przestrzeni kilku metrów. Istnieje więc realne zagrożenie rysowania się ścian budynku, osiadanie i katastrofa budowlana. Wielokrotnie zdarzało nam się prowadzić ekspertyzę geotechniczną z powodu pęknięć na ścianach. Najczęstszą przyczyną jest warstwa gruntów słabych, torfu lub innych gruntów nienośnych zalegająca pod częścią budynku. Nie trzeba dodawać, że koszt usunięcia zniszczeń jest nieporównywalnie większy od badań geotechnicznych przeprowadzonych przed rozpoczęciem budowy (wymiana gruntu pod fundamentami, opaski, palowanie, zastrzyki betonowe i inne środki zapobiegające dalszej destrukcji budowli)sprawdzenie poziomu wód gruntowych i powierzchniowych oraz sezonowe obserwacje wahań zwierciadła wody. Ma to kluczowe znaczenie w przypadku budowy domów podpiwniczonych oraz posadowienia przydomowej oczyszczalni ścieków. Na potrzeby projektowania przydomowej oczyszczalni ścieków wykonuje się standardowo 2 lub 3 otwory badawcze na głębokość 3 m. ppt. Określa się m. in. głębokość występowania wód gruntowych oraz współczynnik wodochłonności gruntów. Koszt badania wynosi około 300 – 400 zł.Pełna wiedza o stanie poziomie wody na naszej działce pozwala na uniknięcie przykrych niespodzianek w przyszłości (zalana piwnica, bagno na podwórku) oraz dobranie właściwego projektu budowlanego lub zmianę rzędnej posadowienia budynku (podwyższenie budynku, podsypka żwirowa, pale, izolacja wodoszczelna, drenaż melioracyjny, studnie wodochłonne itp. )to co widać na pierwszy rzut oka przy zakupie działki, nie zawsze przekłada się na dobre warunki gruntowe pod przyszłą inwestycję. Nie mamy pewności czy na naszej wymarzonej działce nie było kiedyś bagna, torfowiska, wysypiska śmieci, starych fundamentów.prosty rachunek ekonomiczny: wydatek niewielki za badania gruntu pod dom jednorodzinny przy całości inwestycji oraz świadomość, że budynek ma stać przynajmniej kilkadziesiąt lat nie jest wygórowaną ceną za spokój i pewność rzetelnie przeprowadzonej budowy. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekABC 09.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Robiłem w Klaudynie; 17m*110 pln - w tym rura 110mm, z jej części filtr, dekiel. Ogólnie ok, nie narzekam, aczkolwiek wiercili jesienią jak wody było dużo. Zobaczymy latem czy nie zabraknie facet miły, znał okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 16.12.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie do szanownych forumowiczów.Robię głębinową studnię wierconą, odległosc od granicy działki to 7m, od mojego szamba będzie docelowo koło 20 m.W rejonie będzie budowana kanalizacja przez gminę - czy przepisy mówią coś o odległości studni od sieci kanalizacyjnej (na pweno o szambie, idywidualnej oczyszczalni scieków i lokalnego rozsączenia).Drugie pytanie - sąsiad na działce obok jeszcze nie rozpoczął budowy, co jeśli będzie chciał miec przydomową oczyszczalnię ścieków z rozsączaniem blisko granicy z moją działką. Czy fakt, że za płotem ma studnię uniemożliwi mu zrobienie oczyszczalni ścieków bliżej niż 30 metrów od mojej studni? Z góry dzięki z odpowiedzi, Pozdrawiam, Cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 17.12.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Robię głębinową studnię wierconą, odległosc od granicy działki to 7m, od mojego szamba będzie docelowo koło 20 m. W rejonie będzie budowana kanalizacja przez gminę - czy przepisy mówią coś o odległości studni od sieci kanalizacyjnej (na pweno o szambie, idywidualnej oczyszczalni scieków i lokalnego rozsączenia). Drugie pytanie - sąsiad na działce obok jeszcze nie rozpoczął budowy, co jeśli będzie chciał miec przydomową oczyszczalnię ścieków z rozsączaniem blisko granicy z moją działką. Czy fakt, że za płotem ma studnię uniemożliwi mu zrobienie oczyszczalni ścieków bliżej niż 30 metrów od mojej studni? Z góry dzięki z odpowiedzi, Pozdrawiam, Cooba16 tak sąsiad nie będzie mógł wybudować oczyszczalni w odległości 30m jeśli twoja studnia będzie wrysowana w teren czyli zgłoszenie budowy studni na 30 dni przed rozpoczęciem ( to da się przeskoczyć nawet gdy studnia już jest ) i potem masz obowiązek zrobić z pomocą geodety po wykonawczą inwentaryzacje terenu i to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 19.12.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Podajecie wg mnie wysokie ceny za wiercenie studni. Znalazłem studniarza który będzie wiercił na mojej działce (ok Mińska Mazowieckiego, Siennica) studnię za: -na cienkiej rurze za 40zł/mb z materiałem -na rurze 110 za 70zł/mb z materiałem Namiary wziąłem przypadkiem, w czasie drogi do pracy z reklamy na busie. Teraz już nie wiem , sam pracuje w budowlance, wiem że można mieć niższe ceny, ale żeby tyle? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 19.12.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Bardzo dobra cena! Poczytaj tylko o zmiażdżonych rurach, piaszczeniu, bakteriach, małej wydajności studni itp. Czemu taka niska cena? Bo albo ktoś zaczyna ten biznes, będzie kusił klijentów ceną przy okazji uczył na błędach za które potencjalny inwestor będzie mu płacił lub wierci naprawde marne studnie, nie może liczyć na klijentów z polecenia a tylko na tych z reklamy.Dodam że w okolicy Mińska i Siennicy są małe szanse na studnie ,,cienką rurą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Krk 19.12.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Szukam kogoś kto wywierci studnie w rozsądnej cenie w okolicach krakowa. Macie może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 20.12.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam możę ktoś wiercił w okolicach BIAŁEGOSTOKU, prosze o cene, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekrxxxol 21.12.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Hmm, zastanawiają mnie ceny studni. Nasza firma robi odwiert za ok. 450 zł/mb. W tym są materiały kolumny filtrowej (filtry szczelinowe, siatkowe, PCV lub nierdzewne, z certyfikatem), obsypka żwirowa o odpowiedniej granulacji, koszty pompowania, płuczka wiertnicza, ewentualny projekt i dokumentacja.. nie jest to tanio, ale materiały też tanie nie są.. Jak się może firmie opłacać odwiert za 100 zł/mb? Albo z jakich materiałów ta studnia jest.. Pozdrawiam,Kamila B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 21.12.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Hmm, zastanawiają mnie ceny studni. Nasza firma robi odwiert za ok. 450 zł/mb. W tym są materiały kolumny filtrowej (filtry szczelinowe, siatkowe, PCV lub nierdzewne, z certyfikatem), obsypka żwirowa o odpowiedniej granulacji, koszty pompowania, płuczka wiertnicza, ewentualny projekt i dokumentacja.. nie jest to tanio, ale materiały też tanie nie są.. Jak się może firmie opłacać odwiert za 100 zł/mb? Albo z jakich materiałów ta studnia jest.. Pozdrawiam, Kamila B. Faktycznie nie to jest tanio! Proponuje szybko skasować cene bo nikt nawet nie wyśle zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts