Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie wierciła miejscowa firma z Ustronia.Pełen profesionalizm!!! Najpierw profesor naukową metodą znalazł mi wodę(sąsiad wiercił i nie ma wody!!!) Potem wjechali i tylko dudniło jak wiercili-a teren mamy wyjątkowo twardy i już nie jedna firma zostawiała w naszej okolicy tylko bałagan uciekając przed skałami. Stosują rury typowo studzienne-gwintowane.Obdzwoniłem konkurencje i wszyscy pchają te zwykłe wodociągowe i mówią,że to praktycznie to samo-jak to samo to ja chcę gwintowane to odkładają słuchawkę! Zostawili mi pompę i woda się lała trzy dni.Najlepsze jest to że są miejscowi a właśnie na nich się najdłużej czeka-są dobrzy i mają dużo roboty. Tu masz telefon: 660-412-282.

czesc,

a moze koledzy najpierw przesledzcie powyzsze wypowiedzi, i bez problemu znajdziecie namiary na solidnych wieraczy

Czy chodzi Ci o Twą reklamę Pana na G... ?

Raczej szukam kogoś bliżej mnie :)

ja jestem bardo zadowolony z uslug pana Gruberskiego i bede wszedzie zachwlal, bo uwazam ze warto bylo z jego firma wspolpracowac,

Witam.Czytam ten wątek na temat studni głębinowych.W Rybniku (na śląsku) jest gościu który zaczyna przygodę z tym rodzajem działalności i z tego co wiem to wierci studnię fi200 daje rurę osłonową,a do tej rury dopiero daje rurę 110.Ta 110 jest dłuższa od 200 o tyle o ile wynosi warstwa wodonośna.Ale miejsce gdzie jest woda trzeba znależdz we własnym zakresie.

Hmm, zastanawiają mnie ceny studni.

Nasza firma robi odwiert za ok. 450 zł/mb. W tym są materiały kolumny filtrowej (filtry szczelinowe, siatkowe, PCV lub nierdzewne, z certyfikatem), obsypka żwirowa o odpowiedniej granulacji, koszty pompowania, płuczka wiertnicza, ewentualny projekt i dokumentacja.. nie jest to tanio, ale materiały też tanie nie są..

Jak się może firmie opłacać odwiert za 100 zł/mb? Albo z jakich materiałów ta studnia jest..

Pozdrawiam,

Kamila B.

No dzisiaj nic nie jest TANIO jednak 450 zł to chyba przegięcie i to nawet totalne. Rozumiem, że ta obsypka żwirowa ta wasza nie jest Made in China tak ja te tanie za 100 zł/mb. Projekt też robiony w Polsce bo ta reszta to Made in China. Jednym słowem studnia dla przykładu 30 mb za 13,5 tys złotych to już totalna przesada.

Podsumowując to ja wolę wiercić co 5 lat swoją studnie za 3 tysiące i myślę, że WODA z niej będzie zdecydowania Made in Poland :))

Pozdrowienia dla naciągaczy.

• 2 weeks później...
Może ktoś wie jak się kształtują ceny wiercenia studni w okolicach Białegostoku?

Może macie jakieś namiary na porządnych wiertaczy?

A może Ci wiertacze są w stanie zrobić obudowę studni kompletną?

Podpinam sie pod Twoje zapytanie.Jak cos znajdziesz, to daj na priv. Jak ja cos znajde to, Ci podesle.

Witam

Ja wybudowałem studnię w okolicach Lublina w 2009 r. Studnirz robił to metodą bicia a nie wiercenia. Jest to stary fachowiec i zna się na rzeczy (robi odwierty dla Firmy Cukierniczej Solidarnośc w Lublinie , dla MOSIRU oraz Nałęczowianki w Nałęczowie). Moje koszty były takie:

- kopanie 70zł/mb (u mnie było aż 68m glębokości) - 4760zł

- rura osłonowa (36m*80zł {fi170mm}+20m*124zł {fi219mm - 5360 zł

- kręgi betonowe na szach 2 szt - 2100 zł

- wykop kaparka pod kręgi - 500 zł

- montaż rur osłonowych - 590 zł

- pompa z osprzetem i montażem - 3200 zł

- hydrofor 150 l (uzywany) z osprzętem - 1500 zł

Razem ca 15.000 zł

:roll:

Witam

Ja wybudowałem studnię w okolicach Lublina w 2009 r. Studnirz robił to metodą bicia a nie wiercenia. Jest to stary fachowiec i zna się na rzeczy (robi odwierty dla Firmy Cukierniczej Solidarnośc w Lublinie , dla MOSIRU oraz Nałęczowianki w Nałęczowie). Moje koszty były takie:

- kopanie 70zł/mb (u mnie było aż 68m glębokości) - 4760zł

- rura osłonowa (36m*80zł {fi170mm}+20m*124zł {fi219mm - 5360 zł

- kręgi betonowe na szach 2 szt - 2100 zł

- wykop kaparka pod kręgi - 500 zł

- montaż rur osłonowych - 590 zł

- pompa z osprzetem i montażem - 3200 zł

- hydrofor 150 l (uzywany) z osprzętem - 1500 zł

Razem ca 15.000 zł

:roll:

Ja mam pytanie czy ten "twój fachowiec" przyjechałby zrobić studnie? :D

CZy zajmuje się tylko wykonawstwem na swoim terenie? :roll: