izka21 27.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 wita,jestem z okolic Pszczyny na Śląsku,szukam ludzi co robią studnie,jezeli macie jakies namiary to prosze o kontakt.A tak pozatym to jaką studnie jest najlepiej zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 29.01.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Poszukuje kogos zaufanego kto podejmie się wiercenie w okolicach UstroniaMacie jakies namiary? Być moze zlecimy wieksza ilosc odwiertow w tej okolicy?Bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sikora Jan 30.01.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 U mnie wierciła miejscowa firma z Ustronia.Pełen profesionalizm!!! Najpierw profesor naukową metodą znalazł mi wodę(sąsiad wiercił i nie ma wody!!!) Potem wjechali i tylko dudniło jak wiercili-a teren mamy wyjątkowo twardy i już nie jedna firma zostawiała w naszej okolicy tylko bałagan uciekając przed skałami. Stosują rury typowo studzienne-gwintowane.Obdzwoniłem konkurencje i wszyscy pchają te zwykłe wodociągowe i mówią,że to praktycznie to samo-jak to samo to ja chcę gwintowane to odkładają słuchawkę! Zostawili mi pompę i woda się lała trzy dni.Najlepsze jest to że są miejscowi a właśnie na nich się najdłużej czeka-są dobrzy i mają dużo roboty. Tu masz telefon: 660-412-282. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 31.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Może ktoś wie jak się kształtują ceny wiercenia studni w okolicach Białegostoku?Może macie jakieś namiary na porządnych wiertaczy?A może Ci wiertacze są w stanie zrobić obudowę studni kompletną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodak76 31.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 czesc,a moze koledzy najpierw przesledzcie powyzsze wypowiedzi, i bez problemu znajdziecie namiary na solidnych wieraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 01.02.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 czesc, a moze koledzy najpierw przesledzcie powyzsze wypowiedzi, i bez problemu znajdziecie namiary na solidnych wieraczy Czy chodzi Ci o Twą reklamę Pana na G... ? Raczej szukam kogoś bliżej mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrsk 03.02.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 okolice Sanoka lokalizacja wody 150 zł a wiercenie 250 za mb z materiałami o ile dobrze usłyszałem przez telefon w przypadku samej lokalizacji bez wiercenia koszt lokalizacji miałby wynieść 250 zł. Czas oczekiwania na lokalizacje ok 1 m-c na wiercenie 3 m-ce. Ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodak76 03.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 czesc, a moze koledzy najpierw przesledzcie powyzsze wypowiedzi, i bez problemu znajdziecie namiary na solidnych wieraczy Czy chodzi Ci o Twą reklamę Pana na G... ? Raczej szukam kogoś bliżej mnie ja jestem bardo zadowolony z uslug pana Gruberskiego i bede wszedzie zachwlal, bo uwazam ze warto bylo z jego firma wspolpracowac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sianio 05.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam.Czytam ten wątek na temat studni głębinowych.W Rybniku (na śląsku) jest gościu który zaczyna przygodę z tym rodzajem działalności i z tego co wiem to wierci studnię fi200 daje rurę osłonową,a do tej rury dopiero daje rurę 110.Ta 110 jest dłuższa od 200 o tyle o ile wynosi warstwa wodonośna.Ale miejsce gdzie jest woda trzeba znależdz we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 07.02.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Podkarpacie, konkretnie pow strzyżowski- 260pln/mb w tym rura fi 160mm ścianka 6mm, filtr, obsypka żwirowa, uszczelnienie iłowe, głowica oraz pompowanie. Polecam, jakby co to namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz-W1 11.02.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam serdecznie, jestem zdecydowany wiercić studnie w Bielsku-Białej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 14.02.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Hmm, zastanawiają mnie ceny studni. Nasza firma robi odwiert za ok. 450 zł/mb. W tym są materiały kolumny filtrowej (filtry szczelinowe, siatkowe, PCV lub nierdzewne, z certyfikatem), obsypka żwirowa o odpowiedniej granulacji, koszty pompowania, płuczka wiertnicza, ewentualny projekt i dokumentacja.. nie jest to tanio, ale materiały też tanie nie są.. Jak się może firmie opłacać odwiert za 100 zł/mb? Albo z jakich materiałów ta studnia jest.. Pozdrawiam, Kamila B. No dzisiaj nic nie jest TANIO jednak 450 zł to chyba przegięcie i to nawet totalne. Rozumiem, że ta obsypka żwirowa ta wasza nie jest Made in China tak ja te tanie za 100 zł/mb. Projekt też robiony w Polsce bo ta reszta to Made in China. Jednym słowem studnia dla przykładu 30 mb za 13,5 tys złotych to już totalna przesada. Podsumowując to ja wolę wiercić co 5 lat swoją studnie za 3 tysiące i myślę, że WODA z niej będzie zdecydowania Made in Poland ) Pozdrowienia dla naciągaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 25.02.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 czy do wywiercenia takiej studni na działkę musi wjeżdżać jakiś ciężki sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 02.03.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Może ktoś wie jak się kształtują ceny wiercenia studni w okolicach Białegostoku? Może macie jakieś namiary na porządnych wiertaczy? A może Ci wiertacze są w stanie zrobić obudowę studni kompletną? Podpinam sie pod Twoje zapytanie.Jak cos znajdziesz, to daj na priv. Jak ja cos znajde to, Ci podesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
young 02.03.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam zwracam się z prośbą o podanie jakichś namiarów (w przystępnej cenie) na firmę wiercącą z okolic Śląska, potrzebuję wywiercić studnię w Mysłowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 08.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, Czy ktoś wiercił studnię głębinową z firmą Aquawiert ze Stróży?Proszę o przesłanie opini na temat firmy.Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aons34 09.03.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 WitamSzukam sprawdzonej firmy do wykonania studni głębinowej w okolicy Krakowa.Bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester69 12.03.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Ja wybudowałem studnię w okolicach Lublina w 2009 r. Studnirz robił to metodą bicia a nie wiercenia. Jest to stary fachowiec i zna się na rzeczy (robi odwierty dla Firmy Cukierniczej Solidarnośc w Lublinie , dla MOSIRU oraz Nałęczowianki w Nałęczowie). Moje koszty były takie: - kopanie 70zł/mb (u mnie było aż 68m glębokości) - 4760zł - rura osłonowa (36m*80zł {fi170mm}+20m*124zł {fi219mm - 5360 zł - kręgi betonowe na szach 2 szt - 2100 zł - wykop kaparka pod kręgi - 500 zł - montaż rur osłonowych - 590 zł - pompa z osprzetem i montażem - 3200 zł - hydrofor 150 l (uzywany) z osprzętem - 1500 zł Razem ca 15.000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 12.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Ja wybudowałem studnię w okolicach Lublina w 2009 r. Studnirz robił to metodą bicia a nie wiercenia. Jest to stary fachowiec i zna się na rzeczy (robi odwierty dla Firmy Cukierniczej Solidarnośc w Lublinie , dla MOSIRU oraz Nałęczowianki w Nałęczowie). Moje koszty były takie: - kopanie 70zł/mb (u mnie było aż 68m glębokości) - 4760zł - rura osłonowa (36m*80zł {fi170mm}+20m*124zł {fi219mm - 5360 zł - kręgi betonowe na szach 2 szt - 2100 zł - wykop kaparka pod kręgi - 500 zł - montaż rur osłonowych - 590 zł - pompa z osprzetem i montażem - 3200 zł - hydrofor 150 l (uzywany) z osprzętem - 1500 zł Razem ca 15.000 zł Ja mam pytanie czy ten "twój fachowiec" przyjechałby zrobić studnie? CZy zajmuje się tylko wykonawstwem na swoim terenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VonPiter 15.03.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Czy ktoś ma możne namiar na sprawdzona firmę z okolic Elbląga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts