Nilka 08.07.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Wiatam wszystkich Właściwie pierwszy raz piszę na forum. Wcześniej przeglądałam tylko posty bo od paru lat jestem zainteresowana budową domku. No i wreszcie chyba dojrzałam do tematu Zaczynam od uzbrojenia działki i zbieram informacje na temat studni głębinowej. Czy możecie się podzielić doświadczeniem i podać mi namiary na sprawdzone firmy? Sama szukałam i koszty w Łodzi trochę wzrosły od zeszłego roku (ze 100-150/m do 250/m!!!) Chcę wybudowac studnie już za miesiąc więc czekam niecierpliwie na odpowiedzi. Nie zawiedźcie mnie serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 08.07.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja płaciłam za studnię 55 zł za metr (z materiałem). u mnie wiercili na głęb. 8 m, bo im głębiej, tym gorsza woda (i tak jest syfiasta, jak odstoi. Zelazo - trzeba będzie zrobić badanie i rozejrzeć sie za porządnym filtrem i odżelaziaczem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.07.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Ja wierciłam w tynm roku- 180/mb, koszt razem z rurami i filtrem- 6m. Dodatkowo płatne obudowanie studni -130 kręgi ze stopniami i pokrywa-180zł. Pompa ruska z allegro za 90zł. Działa. studnia na głębokości 32m, lustro-5m pod ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 27.07.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witam,potrzebuje namiary na studnie wiercona w okolicach Wawy (Piaseczno). Mozecie mi kogos polecic?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lena z Rzeszowa 27.07.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja też poproszę o namiar na ekipę z podkarpacia. Byłam na działce z jednym fachowce m i powiedział iż woda będzie poniżej 28 kręgów w dół. Policzył 60zł za pracę + dodatkowo 60zł za krąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekF 28.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 WitajciePotrzebuje namiary na wiertacza/kopacza studni. Budowa w Malopolsce, 20 km na połnoc od Krakowa PozdrawiamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 ekipa z podlasia 100zl za metr z własnym materiałem wykonuja równiez studzienki rewizyjne 500zl polecam z tego co sie zorientowałem to chyba jedzą i kopia po całej polsce Diego80 , bardzo proszę o namiar na ekipę Z góry dziękuję Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nasza studnia ma 22 m, rura fi 110, 3 filtry + studzienka kanalizacyjna + pompa z rynku na czas bydowy - całośc 3 tyś. Robili chłopaki z podkarpackiego ( robią dużo w okolicy Aleksa ) czas 2 dni bo musieliśmy załatwic agregat , jeśli masz 380V i dobrą glebę to może i w 1 dzień zrobią. Polecam. Matea , bardzo proszę o namiary na firmę , mam problem z wodą przy tradycyjnej studni , lustro wody opada poniżej 10 m i hydrofor nie pociągnie i dlatego szukam ekipy do studni wierconej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cajcher 02.08.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Bardzo proszę o podanie kontaktów firm lub osób , które w miarę za przyzwoite pieniądze dokonują wywiertu studni na terenie małopolski - część południowa . Za pomoc w tej sprawie dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 19.08.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 witam, u mnie wiercili w czwartek na głębokości 15 metrów +rury=4800 brutto , no ale cóż, nikogo innego w pobliżu nieznam, kto wierci. Przyznam ze wody jeszcze nie smakowałam ale podobno jest, heheh. Studzienke robimy sami, tzn dryny i pompa. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 23.08.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 A w okolicach Katowic to jakieś chore ceny. To co znalazłem to 350 - 500 zł/mb. A potrzebuję wiercić w Tychach. Czy ktoś może mi polecić jakąś ekipę, która nie zdziera skóry? Bo dziwne jest to, ze w okolicach W-wy, które zawsze są droższe, wiecenie studni jest znacznie tańsze niz na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 23.09.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Co jest? Nikt nie może polecić firmy ze Sląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 11.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 no to do góry: ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 16.10.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 u mnie 850zł za 12 m głębokościpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahrek 16.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 okolice wrocławia 150 zł za m, średnica 150mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 16.10.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Okolice Szczecina 200-250 zł/m studni z materiałem przy głębokości 44m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oleska 16.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ładnie poproszę o namiary na ekipę do wiercenia studni głębinowej w okolicach Piaseczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radocka 17.10.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam, poszukuję namiarów na solidną i niedrogą ekipę, która mogłaby wykonac studnie w okolicy Wadowic. Ceny, o których czytam w waszych wypowiedziach zaskoczyly mnie, poniewaz kilka firm do ktorych dzwonilam, ceny maja znacznie wyzsze. Najwazniejsze, zeby firma byla solidna i sprawdzona.Czy ktoś może mi pomóc?? Sprawa bardzo pilna!!!! PozdrawiamRuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 17.10.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 okolice wrocławia 150 zł za m, średnica 150mm Czy moge poprosić namiary na te ekipy z okolic Wrocławia? Albo jakieś inne ekpiy z kraju, co bedzie sie im chciało do Katowic (Tychów) dojechac a skóry nie będą zdzierali. Bo pewnie taniej bedzie zaplacić za transport niz wynajmowac tych z okolic Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_i_Asia 24.10.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kupiliśmy nasz wymarzony domek w i okazało się że nie ma wody! Nie wiem czy jest to wina tego suchego lata czy tu tak zawsze, w każdym bądż razie studnia wyschła i już 2 miesiące z przerwami nie ma kropli wody Jedynym wyjściem jest studnia głębinowa, tyle że w naszych okolicach ceny zaczynają się od 350zł/m. Myśleliśmy,że to norma do momentu kiedy nie przeczytaliśmy Waszych wypowiedzi. Błagamy o pomoc, może ma ktoś namiar na ekipę, która wierci studnie na śląsku w "ludzkich" cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts