przemo33 19.03.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 WitamPotrzebuje sprawdzonego rozdzkarza z okolic Zagłebia.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 20.03.2010 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 nie ma takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bhutanpl 21.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Szukam firmy wykonującą kompleksową usługę z odwiertem itd. na terenie śląska, a dokładnie RYBNIKA - oczywiście po rozsądnych cenach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sianio 21.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 bhutanpl jak byś uważnie śledził forum to kilka postów wyżej masz gościa z Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bhutanpl 21.03.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 no cóż niedopatrzenie - ale kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelll969 28.03.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Firmą która poleca użytkownik xacperka to nie ekipa p.Gruberskiego tylko firma z Kobióra. U mnie wiercili niecałe 2 godziny dużą maszyną w listopadzie w Górkach przed Brenną. Płaciłem 250zl za metr odwiertu plus rury o które się tutaj tak rozchodzi, bowiem rury studzienne gwintowane 125 ( wewnątrz 115mm ). Wywiercili 27metrów i wody mam na całą wieś. W piątek przyjechali do sąsiada mniejszą maszyną z powodu ciasnego wjazdu i po południu woda też leciała.Podaje linka bo przed wierceniem wszyscy wypytują o kontakt a jak już mają studnie to ciężko się doprosić o namiary. http://studnie-slodpol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khalmia 29.03.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 No dzisiaj nic nie jest TANIO jednak 450 zł to chyba przegięcie i to nawet totalne. Rozumiem, że ta obsypka żwirowa ta wasza nie jest Made in China tak ja te tanie za 100 zł/mb. Projekt też robiony w Polsce bo ta reszta to Made in China. Jednym słowem studnia dla przykładu 30 mb za 13,5 tys złotych to już totalna przesada. Podsumowując to ja wolę wiercić co 5 lat swoją studnie za 3 tysiące i myślę, że WODA z niej będzie zdecydowania Made in Poland ) Pozdrowienia dla naciągaczy. Fakt. Powinnam dodać, że 450 zł to z pompą głębinową i obudową, czyli tzw. "pod klucz". Klient dostaje szczegółowy kosztorys, więc może ocenić za co ile płaci. Pozdrawiam. Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campeche 08.04.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Poszukuje osob ktore posiadaja studnie wiercona w blizszej lub dalszej okolicy Jeleniej Gory. moze ktos zna sprawdzonych "drillerow" z tej oklicy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 14.04.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, Czy ktoś wiercił studnię głębinową z firmą Aquawiert ze Stróży? Proszę o przesłanie opini na temat firmy. Będę wdzięczny za pomoc Witam, Wierciliśmy studnię z tą firmą w Nawojowej przy naszym nowo wybudowanym domku. Z czystym sumieniem mogę polecić. Wody w bród, ekipa bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek11528 17.04.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Daje wam namiary na 2 studniarzy któzi wykopali mi studnie abisynkę. Naprawdę polecam bo dobra firma!!! Wierca na terenie MAZOWIECKIM i WARMIŃSKO-MAZURSKIM .O to pierwszy link : http://ogloszenia.wp.pl/55NZY7WSH.a to drugi link :http://oferia.pl/usluga/item110961-studnie-glebinowe-abisynki-studniars-t Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez przemek11528 Niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.04.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Na wiercenie studni umówiłem się rok temu- wówczas cena to 100 zł/mb z rurą i filtremW takiej też cenie miałem to wykonaneObecna cena to 130 zł/mb z materiałemStudnię mam o głębokości 21m - wiercona ręcznie. Na materiały wykonawca wydał coś około 350 zł i dostałem na to fakturkę.Całość tej przyjemności to 2100 złMiejsce wiercenie to północna Wielkopolska- okolica Piły.Gościu w pierwszy dzień wywiercił 15m a potem już zabawa po kilka centymetrów aż w końcu od 19 metra oczekiwany żwirek. Wcześniej była warstwa węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakasz 26.04.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Na wiercenie studni umówiłem się rok temu- wówczas cena to 100 zł/mb z rurą i filtrem W takiej też cenie miałem to wykonane Obecna cena to 130 zł/mb z materiałem Studnię mam o głębokości 21m - wiercona ręcznie. Na materiały wykonawca wydał coś około 350 zł i dostałem na to fakturkę. Całość tej przyjemności to 2100 zł Miejsce wiercenie to północna Wielkopolska- okolica Piły. Gościu w pierwszy dzień wywiercił 15m a potem już zabawa po kilka centymetrów aż w końcu od 19 metra oczekiwany żwirek. Wcześniej była warstwa węgla. Muszę wykopać studnię koło Jastrowia - czyli w okolicy. Niespodziewanie moja po kilkudziesięcu latach moja wyschła, czego się całkiem nie spodziewałem. BARDZO PROSZĘ O NAMIARY NA TĘ EKIPĘ. Jak czytałem poprzednie wpisy to już widziałem, że kopię studnie za 10000 zł i potem się w niej topię - teraz powróciła nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 30.04.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 poszukuje solidnej ekipy do wywiercenia studni w Mrowiskach k. Halinowa. Ktos moze polecic jakiegos wykonawce? MCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 03.05.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 w mrowiskach będziemy wiercili w przyszłym tygodniu jedną albo dwie studnie,mogę podać jakie warunki hydrogeologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziqn 03.05.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 WitamPoszukuje namiarów na solidną ekipę do wiercenia studni we Wrzosowie gmina Kamień Pomorski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekgrzeg 05.05.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 szukam ekipy która w okolicy 20 km od Krakowa kierunek na Kielce wywierci studnię o głębokości około 30 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 06.05.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam mam pytanie do fachowcow Przyszla wiosna i pora na druga probe wiercenia studnii w innym miejscu(pierwsza byla zbyt malo wydajna naplywalo ok 20l/h), w zwiazku tym mam kilka pytan.-Jesli wczesniej mialem raczej drobny piasek to jaki rozmiar SP siatki studniarskiej zastosowac?(10-16)-Ile razy na obwodzie rury filtracyjnej owinac siatke studniarska?-na jakiej dlugosci rury zrobic otwory i nawinac siatke (1-3m)?-Jaka frakcje zwirku mam zastosowac do obsypki? (2-8mm)?czy tez moze gruby piasek zamiast zwirku Z gory dziekuje za pomoc i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nobix 07.05.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam. Czy ktoś zna jakąś solidną a niedrogą ekipę która wywierciłaby studnię głębinową w Mrowinach koło Żarowa?Interesuje mnie: cena, rodzaj materiału. Czy mogą wykonać studnię kompletną (z pompą, hydroforem, itd.)?Proszę o namiary.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 08.05.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam, Ja mam ofertę na 500 zł za m2. Studnia ma być na ok 20 m głębokości. Najdroższa z możliwych , ale: - rura 150 podobno dobrej jakości jakaś niemiecka - pozostałe materiały też mają być dobrej jakości typu obsypka kwarcowa skądś tam sprowadzana itp. Poza tym dają gwarancję na efekt czyli za ślepe odwierty nie płacę oraz badanie wydajności studni przez dwie doby i badanie wody na 37 składników (czy jakoś tak). Najpierw cena wydwała mi się absurdalna ale porządne (znaczy w miarę duże) firmy studniarskie dawały mi oferty na poziomie od 270 do 300 zł za m z rurą 110. Więc jak sobie doliczyłem rurę, gwarancję na ślepe odwierty itd to się zdecydowałem. Może głupotę robię ale wierzę, że studnia będzie służyła dobrze przez wiele lat. Pozdrawiam Przemek grunt to dobrze sprzedać...... Obudź się, gwarancja, he he he, jak będziesz ich szukał po polsce to zobaczysz co to gwarancja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 16.05.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam, poszukuję ekipy która wywierci studnię w okolicach Brzesko/Tarnowa w małopolsce. Oczywiście pewne info z forum mam, ale jeśli ma ktoś jakieś namiary to poproszę na PW. Pytanie nr 2: Czy mogę prosić o opinie osoby które korystały z usług firmy EWEWIERT ze Stalowej Woli? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts