Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Firmą która poleca użytkownik xacperka to nie ekipa p.Gruberskiego tylko firma z Kobióra.

U mnie wiercili niecałe 2 godziny dużą maszyną w listopadzie w Górkach przed Brenną. Płaciłem 250zl za metr odwiertu plus rury o które się tutaj tak rozchodzi, bowiem rury studzienne gwintowane 125 ( wewnątrz 115mm ). Wywiercili 27metrów i wody mam na całą wieś. W piątek przyjechali do sąsiada mniejszą maszyną z powodu ciasnego wjazdu i po południu woda też leciała.

Podaje linka bo przed wierceniem wszyscy wypytują o kontakt a jak już mają studnie to ciężko się doprosić o namiary. http://studnie-slodpol.pl/

No dzisiaj nic nie jest TANIO jednak 450 zł to chyba przegięcie i to nawet totalne. Rozumiem, że ta obsypka żwirowa ta wasza nie jest Made in China tak ja te tanie za 100 zł/mb. Projekt też robiony w Polsce bo ta reszta to Made in China. Jednym słowem studnia dla przykładu 30 mb za 13,5 tys złotych to już totalna przesada.

Podsumowując to ja wolę wiercić co 5 lat swoją studnie za 3 tysiące i myślę, że WODA z niej będzie zdecydowania Made in Poland :))

Pozdrowienia dla naciągaczy.

Fakt. Powinnam dodać, że 450 zł to z pompą głębinową i obudową, czyli tzw. "pod klucz". Klient dostaje szczegółowy kosztorys, więc może ocenić za co ile płaci.

Pozdrawiam.

Kamila

• 2 weeks później...
Witam,

Czy ktoś wiercił studnię głębinową z firmą Aquawiert ze Stróży?

Proszę o przesłanie opini na temat firmy.

Będę wdzięczny za pomoc

Witam,

Wierciliśmy studnię z tą firmą w Nawojowej przy naszym nowo wybudowanym domku. Z czystym sumieniem mogę polecić. Wody w bród, ekipa bezproblemowa.

Witam. Daje wam namiary na 2 studniarzy któzi wykopali mi studnie abisynkę. Naprawdę polecam bo dobra firma!!! Wierca na terenie MAZOWIECKIM i WARMIŃSKO-MAZURSKIM .O to pierwszy link : http://ogloszenia.wp.pl/55NZY7WSH.a to drugi link :http://oferia.pl/usluga/item110961-studnie-glebinowe-abisynki-studniars-t Edytowane przez przemek11528
Niewiem

Na wiercenie studni umówiłem się rok temu- wówczas cena to 100 zł/mb z rurą i filtrem

W takiej też cenie miałem to wykonane

Obecna cena to 130 zł/mb z materiałem

Studnię mam o głębokości 21m - wiercona ręcznie. Na materiały wykonawca wydał coś około 350 zł i dostałem na to fakturkę.

Całość tej przyjemności to 2100 zł

Miejsce wiercenie to północna Wielkopolska- okolica Piły.

Gościu w pierwszy dzień wywiercił 15m a potem już zabawa po kilka centymetrów aż w końcu od 19 metra oczekiwany żwirek. Wcześniej była warstwa węgla.

Na wiercenie studni umówiłem się rok temu- wówczas cena to 100 zł/mb z rurą i filtrem

W takiej też cenie miałem to wykonane

Obecna cena to 130 zł/mb z materiałem

Studnię mam o głębokości 21m - wiercona ręcznie. Na materiały wykonawca wydał coś około 350 zł i dostałem na to fakturkę.

Całość tej przyjemności to 2100 zł

Miejsce wiercenie to północna Wielkopolska- okolica Piły.

Gościu w pierwszy dzień wywiercił 15m a potem już zabawa po kilka centymetrów aż w końcu od 19 metra oczekiwany żwirek. Wcześniej była warstwa węgla.

Muszę wykopać studnię koło Jastrowia - czyli w okolicy.

Niespodziewanie moja po kilkudziesięcu latach moja wyschła, czego się całkiem nie spodziewałem.

BARDZO PROSZĘ O NAMIARY NA TĘ EKIPĘ.

Jak czytałem poprzednie wpisy to już widziałem, że kopię studnie za 10000 zł i potem się w niej topię - teraz powróciła nadzieja.

Witam mam pytanie do fachowcow

Przyszla wiosna i pora na druga probe wiercenia studnii w innym miejscu(pierwsza byla zbyt malo wydajna naplywalo ok 20l/h), w zwiazku tym mam kilka pytan.

-Jesli wczesniej mialem raczej drobny piasek to jaki rozmiar SP siatki studniarskiej zastosowac?(10-16)

-Ile razy na obwodzie rury filtracyjnej owinac siatke studniarska?

-na jakiej dlugosci rury zrobic otwory i nawinac siatke (1-3m)?

-Jaka frakcje zwirku mam zastosowac do obsypki? (2-8mm)?czy tez moze gruby piasek zamiast zwirku

Z gory dziekuje za pomoc i Pozdrawiam

Witam. Czy ktoś zna jakąś solidną a niedrogą ekipę która wywierciłaby studnię głębinową w Mrowinach koło Żarowa?

Interesuje mnie: cena, rodzaj materiału. Czy mogą wykonać studnię kompletną (z pompą, hydroforem, itd.)?

Proszę o namiary.

Dziękuję.

Witam,

Ja mam ofertę na 500 zł za m2. Studnia ma być na ok 20 m głębokości. Najdroższa z możliwych :-), ale:

- rura 150 podobno dobrej jakości jakaś niemiecka

- pozostałe materiały też mają być dobrej jakości typu obsypka kwarcowa skądś tam sprowadzana itp.

Poza tym dają gwarancję na efekt czyli za ślepe odwierty nie płacę oraz badanie wydajności studni przez dwie doby i badanie wody na 37 składników (czy jakoś tak).

Najpierw cena wydwała mi się absurdalna ale porządne (znaczy w miarę duże) firmy studniarskie dawały mi oferty na poziomie od 270 do 300 zł za m z rurą 110. Więc jak sobie doliczyłem rurę, gwarancję na ślepe odwierty itd to się zdecydowałem. Może głupotę robię ale wierzę, że studnia będzie służyła dobrze przez wiele lat.

Pozdrawiam

Przemek

grunt to dobrze sprzedać......

Obudź się, gwarancja, he he he, jak będziesz ich szukał po polsce to zobaczysz co to gwarancja....

Witam,

poszukuję ekipy która wywierci studnię w okolicach Brzesko/Tarnowa w małopolsce. Oczywiście pewne info z forum mam, ale jeśli ma ktoś jakieś namiary to poproszę na PW.

Pytanie nr 2: Czy mogę prosić o opinie osoby które korystały z usług firmy EWEWIERT ze Stalowej Woli?

Pozdrawiam