anulab 26.07.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 polecam osobiście wiertacza z małopolski Pan Zbigniew 604219774, Witaj . A czy możesz podać cenę za mter ??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiki 29.07.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 WitamProszę o namiary na ekipę w woj. lubelskim.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakow 30.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, szukam solidnego wykonawcy studni wierconej okolice Kazimierzy Wielkiej (50 km od Krakowa - pn-wsch), czy ktoś może polecić? THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakow 30.07.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Podkarpacie, konkretnie pow strzyżowski- 260pln/mb w tym rura fi 160mm ścianka 6mm, filtr, obsypka żwirowa, uszczelnienie iłowe, głowica oraz pompowanie. Polecam, jakby co to namiary na priv. proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiów 31.07.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Gdybym sam chciał się pobawić i sprawdzić czy mam wodę w gruncie to z kąd mam wziąść sprzęt do wiercenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiów 31.07.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Średnicę rury minimum 11 cm wewnątrz tak aby swobodnie weszła standardowa studnia głębinowa. Te które pasują do zwykłej rury setki są kilkakrotnie droższe. Jeżeli chodzi o samo wiercenie to: Jeśli chcesz ręcznie to stawiasz platformę i walisz milimetr po milimetrze rozwalasz kamienie po drodze itd. Znasz wówczas cały przekrój studni. Filtr montujesz w warstwie żwiru i najlepiej aby miąższość jego wynosiła minimum 2 metry. Wówczas montujesz filtr siatkowy o dł. 1,5m. Jak można sprawdzić głębokość wody hmmmm - najlepiej zapytaj sąsiadów jak mają głęboko wodę. Ewentualnie co nieco powiedzą ci mapy geologiczne terenu. Cena za metr bieżący studni zaczyna się od 150 zł z materiałem i idzie ku górze. Wcześniej gdzieś tam zamieszczałem zdjęcia jak wygląda wiercenie. Czy sam mogę powiercić, czyli z kąd załatwić sprzęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 31.07.2010 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Na śląsku moge polecić: 509451374 od przedwczoraj mam własna wode ile płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiów 01.08.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 ile płaciłeś? Również mnie interesuje głębokość oraz cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 09.08.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Pilnie potrzebujemy rzeczoznawcy, który mógłby sporządzić ekspertyzę studni głębinowej. Podejrzewamy, że nasza studnia została niebyt fachowo wykonana i będziemy to musieli udowodnić naszemu wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqua 09.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Muszę wykopać studnię koło Jastrowia - czyli w okolicy. Niespodziewanie moja po kilkudziesięcu latach moja wyschła, czego się całkiem nie spodziewałem. BARDZO PROSZĘ O NAMIARY NA TĘ EKIPĘ. Jak czytałem poprzednie wpisy to już widziałem, że kopię studnie za 10000 zł i potem się w niej topię - teraz powróciła nadzieja. Ja również byłabym wdzięczna za numer kontaktowy tej ekipy. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 12.08.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy ktoś z Was słyszał w ogóle o takim ekspercie, który zajmuje się studniami głębinowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 15.08.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam , widze ze nikt nie kopie w okolicach Trojmiasta , wiec podziele sie tym co ja znalazlam . Studniarz tzw mala firma studnia glebinowa + pompa i te wszystkie inne dodatki 20 tys . Wycena od wiekszej firmy z Elblaga 12 tys .Co o tym sadzicie ...?mimo tej studni musze sie podlaczyc rowniez do wodociagow ale widzac ile znajomi placa za wode gdy dochodzi mycie samochodu , podlewanie ogrodu i pluskanie sie w wodzie latem to rachunki mnie przerazaja chcialabym tego uniknac i posiadac oba przylacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 studnia głębinowa w Szczecinie, zachodniopomorskie i w wojewódźtwie lubuskim 300 zł za metr z materiałempolecam ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam , widze ze nikt nie kopie w okolicach Trojmiasta , wiec podziele sie tym co ja znalazlam . Studniarz tzw mala firma studnia glebinowa + pompa i te wszystkie inne dodatki 20 tys . Wycena od wiekszej firmy z Elblaga 12 tys . Co o tym sadzicie ...? mimo tej studni musze sie podlaczyc rowniez do wodociagow ale widzac ile znajomi placa za wode gdy dochodzi mycie samochodu , podlewanie ogrodu i pluskanie sie w wodzie latem to rachunki mnie przerazaja chcialabym tego uniknac i posiadac oba przylacza. no myślę że 300 zł za metr z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Czy ktoś z Was słyszał w ogóle o takim ekspercie, który zajmuje się studniami głębinowymi? czyli chodzi o firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ja również byłabym wdzięczna za numer kontaktowy tej ekipy. Z góry dziękuję. chodzi o firme studniarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, chciałabym wybudować studnie na działce, ale nie mam pojęcia o co i jak pytać speców od studni, by mnie nie oszukano. Nie mam pojęcia co jest ważne, a sama się muszę tym zająć... Studnia ma służyć celom gospodarczym/ogrodowym, bo i tak w przyszłości ewentualny domek będę musiała podłączyć do wodociągów - wymóg gminy. Liczę na Waszą pomoc! jakie regiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.08.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 szukam sprawdzonych studniarzy do wykonania głębinówki w Sosnowcu, proszę was o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic1 30.08.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 szukam sprawdzonych studniarzy do wykonania głębinówki w Sosnowcu, proszę was o namiary jakie województwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.08.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts