Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Witam

Ja wybudowałem studnię w okolicach Lublina w 2009 r. Studnirz robił to metodą bicia a nie wiercenia. Jest to stary fachowiec i zna się na rzeczy (robi odwierty dla Firmy Cukierniczej Solidarnośc w Lublinie , dla MOSIRU oraz Nałęczowianki w Nałęczowie). Moje koszty były takie:

- kopanie 70zł/mb (u mnie było aż 68m glębokości) - 4760zł

- rura osłonowa (36m*80zł {fi170mm}+20m*124zł {fi219mm - 5360 zł

- kręgi betonowe na szach 2 szt - 2100 zł

- wykop kaparka pod kręgi - 500 zł

- montaż rur osłonowych - 590 zł

- pompa z osprzetem i montażem - 3200 zł

- hydrofor 150 l (uzywany) z osprzętem - 1500 zł

Razem ca 15.000 zł

:roll:

Witam czy ja moglbym prosic o namiary na tego Pana Pozdrawiam

A u mnie powariowali (10 km od Kalwarii Zebrzydowskiej w stronę Krakowa), szukam studniarza i ceny zaczynają się od 280 netto za metr wiercenia.

Zna ktoś ekipę która zrobi to w przyzwoitej cenie?

Wygląda mi to na lekką zmowę .. ale może się mylę.

Za 150pln za metr to brałbym w ciemno nawet jak mieli by rok wiercić

Znacie kogoś kto podjął by się tego zadania w normalnej cenie?

A w okolicach Kalwarii Zebrzydowskiej wiercisz?

witam , widze ze nikt nie kopie w okolicach trojmiasta , wiec podziele sie tym co ja znalazlam . Studniarz tzw mala firma studnia glebinowa + pompa i te wszystkie inne dodatki 20 tys .

Wycena od wiekszej firmy z elblaga 12 tys .

Co o tym sadzicie ...?

Mimo tej studni musze sie podlaczyc rowniez do wodociagow ale widzac ile znajomi placa za wode gdy dochodzi mycie samochodu , podlewanie ogrodu i pluskanie sie w wodzie latem to rachunki mnie przerazaja chcialabym tego uniknac i posiadac oba przylacza.

również poszukuje niedrogiej i solidnej firmy z trójmiasta i okolic do wykonania studnia , macie jakieś namiary?

Właśnie zakończyłam wiercenie studni, jeszcze jutro montaż pompy, zbiornika hydroforowego , obudowa i mogę odkręcać kranik. Firma jest z Wejherowa. Jak narazie to z usługi jestem bardzo zadowolona, panowie , którzy wiercą potrafią odpowiedzieć na każde pytanie i dokładnie wszystko wytłumaczyć. Za metr wiercenia biorą 180 zł ( utargowałam na 175zł, wiem , że to nie dużo ale zawsze na lody jest, a później niespodzianka .... szefuńcio opuścił jeszcze 100 zł.

Pompę mam firmy ZDS 2-12. Może ktoś ma już pompy tej firmy i może coś o nich napisać? Ponoć są dobre.

Jedna z firm z Wrocławia oferuje takie stawki:

125mm do głębokości 60m -cena za 1mb wynosi 200zł. netto. (powyżej 50 km od Wrocławia cena wynosi 230zł netto.)

160mm do głębokości 60m - cena za 1mb wynosi 250zł. netto (powyżej 50 km od Wrocławia cena wynosi 290zł netto.)

200mm do głębokości 60m - cena za 1mb wynosi 310zł. netto (powyżej 50 km od Wrocławia cena wynosi 360zł netto.)

Usunięto reklamę

• 3 weeks później...
Witam, poszukuje firmy która wywierci mi studnie ~30m głębokości fi 110-125. Mieszkam w Rybniku woj śląskie.

Szukam taniej firmy ~100-150zł/metr odwiertu

podpinam się do postu kolegi akieś namiary na solidnych studniarzy bieruń

Witam,a dzwoniliście do tej firmy z brzeszcz http://www.wiercenie-studni.eu/kontakt.php,my w kilka osób naraz zebraliśmy się na forum rybnik chyba też budujecie i wytargowaliśmy cene ale nie pamiętam już jaką.Może z nimi się dogadacie,pozdrawiam

ps.zadzwoncie także do tej firmy http://www.bose-instal.pl/ robią odwierty pod pompy ciepła-naprawdę tanio,może jakby mieli kilka studni to im sie opłaci przyjechać

Edytowane przez bulajev

Witam.

To mój pierwszy wpis na forum, więc mówię dzień dobry.

Szukam sprawdzonej ekipy do wywiercenia studni w okolicach Wrocławia.

Z informacji od sąsiadów wiem, że wiercili na głębokość 27-29m.

Zaznaczam, że interesuje mnie studnia do codziennego użytku, a więc z podłączeniem do instalacji w domu.

• 1 month później...
witam rozgladam sie za kims kto by mi wywiercil studnie. Napisalem do jednej z firm mieszczacych sie w Elblągu odwierty.eu i dostalem propozycje odwiertu pod studnie 200zl mb.w cenie sa rozne zabiegi np.rura pvc 110mm, filtry, obsypka, urochumienie studni itp. Pompe wraz z montazem od 1000 do 3500. Glowice z studzienna wraz z pierscieniem uszczelniajacym wraz montazem 500zl. Wykonanie obudowy studni wkopanie w ziemie h170cm d100cm, drabinka w srodku pokrywa zamykana na klodke 2000zl. Reszta przylacza itp do uzgodnienia. Co myslicie o tych cenach bo nie mam rozeznania ile musze wydac na to. Moja dzialka miesci sie w okolicach Starogard Gd. Prosze o wasze uwagi i moze wymiane doswiadeczen poniewaz dopiero zaczynam :):) dziekuje:) Ps. jesli znaci kogos dobrego i nie drogiego w tych okolicach napiszcie.

W cenę metra studni nie należy wnikać - jest inna w różnych rejonach naszego kraju. Mogę doradzić - najbardziej odpowiednia będzie średnica rur 125mm - ze względów technicznych. Cena pomp przesadzona - te najtańsze chińskie od 500zł, włoskie 1200-1500, grundfos 2500. Dla domku jednorodzinnego np skm150 lub grundfos sq3-55. Głowica studni max 200zł (chyba że za montaż 15min liczą dodatkowe 300zł). Tzw obudowa wydaje się w normie ale samemu można ją wykonać za połowę ceny.