ziemek1 16.11.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam.Czy zdecydowales sie na ta firme? Czy jestes zadowolony. Eyslalem do tej firmy zapytanie i dostalem dokladnie taka sama wycene. Nie wiem czy to dobra oferta bo inne firmy nie odpisaly niestety. Sama firma robi dobre wrazenie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemek1 16.11.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witaj aprlilka1000.Czy macie juz wykopana studnie? Z jakiej firmy skorzystaliscie i czy jestescie zadowoleni? Ja mam dzielke na żuławach i zastanawiam sie nad studnia. Tez kontaktowalem sie z firma z Elblaga.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 27.11.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam , poszukuję firmy która wykonuje studnie wiercone . Okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpak 05.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Znalazłaś może jakąś firmę, która wierci studnie w okolicy Kielc? Szukam jakiegoś sprawdzonego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparta 13.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam Jesteśmy zainteresowani wykopaniem studni głębinowej w celu podlewania boiska sportowego latem. Oczywiście jak najtaniej. Okolice Częstochowa-Kłobuck Prosimy o kontakt : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 27.12.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 dajcie namiary na kogokolwiek w okolicach Zielonej Góry,bo tutaj znalezc kogois do głebinówki to jak w totka wygrac milion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodafree 18.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 60*500 qrde 30000, za to to już własną, używaną wiertnice można kupić, ale się cenią... gdzie można kupić za tę cenę odpowiednią wiertnicę, zdolną wiercić na głębokość 60m?.Chętnie kupię i dam jeszcze 10% prowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amerikan1 22.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 gdzie można kupić za tę cenę odpowiednią wiertnicę, zdolną wiercić na głębokość 60m?.Chętnie kupię i dam jeszcze 10% prowizji. Proszę bardzo tylko trzeba sprowadzić cena 17.000 hrywien tzn około 7 k Pln http://www.alstepan.com/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sianio 23.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Proszę bardzo tylko trzeba sprowadzić cena 17.000 hrywien tzn około 7 k Pln http://www.alstepan.com/index.html Dajcie się naciągnąć cwanemu Ukraincowi.Taką maszyną to można wiertać ,ale pod okolniki.Zauważcie ile metrów rury wepchał w ten otwór.Cwano zrobiony filmik i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek1000000 04.02.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 moze ktos polecic jakas dobra ekipe z okolicy krakowa, potrzebuje wykopac studnie i troszke mi sie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumun69 13.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Do wyboru mam wiercenie studni na głębokość 17-25m lub 80m (złoża kredowe). Odpowiedz tylko pozornie jest oczywista bo: 1. okazuje się że od 1 stycznia podobno trzeba mieć projekt, zgodę i zatwierdzoną dokumentację również na te płytsze odwierty (<30m) - może to ktoś z was potwierdzić?2. inne łódzkie odwierty w tej okolicy nie mają zbyt czystej wody i trzeba inwestowac w uzdatnianie - złoża kredowe z których korzysta wieksza część Łodzi nie wymagają uzdatniania - czy znajdzie sie ktoś z Łodzi Rokicia lub Rudy Pabianickiej kto mógłby zweryfikować ten pogląd? 3. pozostaje cena samego kopania - trudno znaleźć firmę wykonującą odwierty tak głebokie a już na pewno nie za małe pieniądze - w necie znalazłem firmę z Łomianek (nie podam adresu bo zaraz zbanują mój post) która wykonuje odwierty (do 160m) w cenie 120/m! w cenie rura PCV 125mm, "zafiltrowanie" i piasek. Czy to jeszcze studnia wiercona czy może wypłukiwana? niemniej jednak zależy mi na opinii o tej firmie - ktokolwiek widział ktokolwiek wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwmarcin 14.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jaka to firma?? Ja też szukam kogoś tanio Uważaj jest jedna i ma kilkanaście różnych nr. telefonów. Chce tanio ale nie chce lipy. Po co im tyle różnych telefonów??? Ktoś poleci z okolic Białegostoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shadoow 06.03.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mam prosbe prosze o podanie namiarów ekipy z podlasia ktora wierci studnie.Mieszkam w Białymstoku i potrzebuje wywiercenia studni na działce. ekipa z podlasia 100zl za metr z własnym materiałem wykonuja równiez studzienki rewizyjne 500zl polecam z tego co sie zorientowałem to chyba jedzą i kopia po całej polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Blat 12.03.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam!Potrzebuję pilnie namiarów na jakąś sprawdzoną firmę, która wykona nam studnię głębinową na podkarpaciu. Cena też gra rolę- dlatego pytam Was tutaj na forum. Bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi na maila [email protected]Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotdachowiec 12.03.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam, Poszukuje ekipy do wiercenia studni w okolicach warszawy wawer. Podloze piaszczyste. O cenie usługi piszecie 120-150 za m. Cz yest to cena z rura? Jakie są polecane rozwiązania? No i ile dochodzi za materialy (rura, obudowa w przyziemiu i właz)? I przylacze sie do pytania o firme z łomianek - firmuje ja Pan Zielinski, wiercenie-studni.pl O ile ruman69 ma ich na mysli... Tez bede wdzieczny za opinie! Z góry ogromne dzięki za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 13.03.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) 1. okazuje się że od 1 stycznia podobno trzeba mieć projekt, zgodę i zatwierdzoną dokumentację również na te płytsze odwierty (<30m) - może to ktoś z was potwierdzić? 3. pozostaje cena samego kopania - trudno znaleźć firmę wykonującą odwierty tak głebokie a już na pewno nie za małe pieniądze - w necie znalazłem firmę z Łomianek (nie podam adresu bo zaraz zbanują mój post) która wykonuje odwierty (do 160m) w cenie 120/m! w cenie rura PCV 125mm, "zafiltrowanie" i piasek. Czy to jeszcze studnia wiercona czy może wypłukiwana? niemniej jednak zależy mi na opinii o tej firmie - ktokolwiek widział ktokolwiek wie?? Ad.1 Masz rację od 1 stycznia dla każdej studni wymagany jest projekt robót geologicznych wraz z dokumentacją składany do starostwa. Ad.3 Cena koszmarnie niska, zapewnie rury "szare" lub kanalizacyjne, przy tej głębokości nie ryzykowałbym z takimi rurami. Nie rozumiem co to wg Ciebie studnia wypłukiwana. Pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2012 przez ertx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldasso 18.03.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ad.1 Masz rację od 1 stycznia dla każdej studni wymagany jest projekt robót geologicznych wraz z dokumentacją składany do starostwa. Ad.3 Cena koszmarnie niska, zapewnie rury "szare" lub kanalizacyjne, przy tej głębokości nie ryzykowałbym z takimi rurami. Nie rozumiem co to wg Ciebie studnia wypłukiwana. Pozdrawiam Możesz dać konkretną podstawę prawną swojej wypowiedzi dotyczącej obowiązku nakładanego na inwestora przy studni o głębokości mniejszej niż 30 metrów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 19.03.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Treść nowej ustawy znajdziesz pod adresemhttp://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20111630981 Rozdział 2 Art. 161 Ustawy nie stosuje się jedynie do studni kopanych oraz odwiertów wykorzystujących ciepło ziemi do głębokości 30m.Wszystkie studnie wiercone, również te poniżej 30m, wymagają teraz projektu robót geologicznych. Edytowane 19 Marca 2012 przez ertx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldasso 19.03.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 ERTX a przeczytałeś może Artykuł 3 ustęp 1 tej samej ustawy który brzmi: "Art. 3. Ustawy nie stosuje się do:1) korzystania z wód w zakresie uregulowanym odrębnymiprzepisami;" a odrębne przepisy to prawo wodne w tym przypadku bo innego nie ma , druga sprawa że dalej w tej samej ustawie masz że woda nie jest kopaliną Z resztą o tym można poczytać w innym wątku który jeden z użytkowników właśnie rozwinął i zinterpretował tak samo jak ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 20.03.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Pracuję w OUG i tak my tę ustawę interpretujemy. Z ciekawości wyślę dziś zapytanie o interpretację w tej sprawie do ministerstwa, zobaczymy jutro co odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts