Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Poszukuję sprawdzonej ekipy, która podejmie się wywiercenia studni głębinowej w okolicach Częstochowy. Zależy mi, żeby była to firma sprawdzona, która zna się na robocie i wykona usługę profesjonalnie i kompleksowo.

• 2 weeks później...
Witam jeśli chodzi o ekipy z okolic podkarpackiego polecam tylko jedną wstawiają Ci rurę 250-315 mm a wiercą średnicą 450mm . Fakt faktem że zrobienie studni schodzi im od 2-3 dni (do30m) ale efekty są przekonujące. Z tego co wiem robią też pale pod domy i inne zabudowy. Cena za metr jak u mnie wyniesła 320zł. Wody też szukają . Jak ktoś by chciał do nich kontakt piszcie na priv . Pozdrawiam

Do Xavary - mozesz podac jakies namiary na Twoja firme od studni o kotrej piszesz? Niestety nie potrafie na tym forum znalezc opcji wysylania wiadomosci prywatnych. Dziekuje i pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
Szczerze polecam każdemu firme Pana Zbigniewa Sowińskiego z Krzeszowic, wykonali u mnie w Chrzanowie studnie bez zarzutu, dali rury studzienne gwintowane, żwir filtracyjny z deklaracją do studni, zmierzyli mi na koniec głębokość studni i jak woda była wysoko, pompowali studnie swoją pompą a pozniej wychlorowali wode w studni, oddali wode do analizy, mam wodę w wapieniu i jest zdatna do spożycia, pozniej zrobili mi kręgi, zakupili mi i wsadzili pompe glebinowa, w kregach umiescili hydrofor i te inne ustrojstwa co były potrzebne, wykonali przyłącz ze studni do domu, zrobili mi wyjscia na sekcje do podlewania ogrodu i krany dwa przy studni, ciesze się bo nie musiałam brać z mezem dodatkowo kogoś innego, dodam że oni są firmą rodzinną i robią sami te wszystkie rzeczy, dwoch synow, p. Zbigniew i pracownik, co do ceny nie będę tutaj tego pisala maja cennik na swojej stronie i tez można się z nimi dogadac co do ceny, bo u mnie zrobili wszystko od początku do konca, przed wykonaniem studni dzwoniliśmy do paru innych wykonawców, mnie u nich urzekło to ze chcieli się spotkac nie zobowiązująco od razu u mnie na miejscu, nie mydlili mi oczu tylko powiedzieli od razu konkretnie jak to wszystko wygląda, proszę z czystym sumieniem podaje nr tel 604-219-774, mam nadzieje ze wiele innych osob będzie rownie zadowolonych jak ja i ułatwie komuś życie polecając ich :)

• 1 month później...
Przesada, bardzo dobrą studnię można wywiercic za wiele taniej ale chyba wyczuli kasę i naiwniaka. gratuluje dobrych dalszych wyborów.

Wierceniem studni zajmuje się od ponad 20 lat juz od dziecko to mnie pasjonowało koszt studni wielkość rury i rodzaj rury zależy od regionu gdzie ten otwór się wykonuje. Zle dobrane średnica czy sort opsypki mają wpływ na żywotność studni. Wracając do wcześniejszego postu żelazo u sąsiada w otworze a brak u pana to raczej ze pana fachowcy oddzielili panu warstwy wierzchnie "młode czwartorzędowe" a sąsiadowi puścili wszystko.. A naciągaczy w tej branży cie brakuje wiec uważajcie. jestem z Podkarpacia i w przeciągu roku zrobiło się tu 10 nowych firm wiertniczych. Może traficie na poloniste co wierci :) czy na czy na równie dobrze przygotowanego fachowca Lepiej poszukać kogoś z doświadczeniem i dobra opinia a na pewno ktoś ze znajomych zna taka osobę. Dobrze wykonana studnia służy pokoleniami niewłaściwie to wyrzucone pieniądze w błoto. Do lokalizacji studni służy geolog a nie radiesteta. Ale dla nie przekonanych są też dwa w jednym.

Edytowane przez zes33

• 1 month później...
  • 2 months później...