Nani 05.03.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam Niedawno naszła nas z mężem myśl, że można by było wywiercić studnię głębinową, z której będziemy pobierać wodę do podlewania naszego ogrodu. Podzwoniłam trochę po firmach, które się tym zajmują i uzyskałam następujące informacje. Mianowicie koszt wiercenia 110zł/mb, w tej cenie jest rura pcv, filtr/filtry (nie wiem ile i jakie) i pompowanie wody do czysta. W naszym regionie lustro wody jest na głębokości 3,7m. Pan powiedział, że wierci się na głębokość 12-20m. Koszt pompy 400zł za chińczyka, polska pompa ok. 1000zł. Koszt ok. 3000zł, czy warto? myślę, że tak, bo podlewając sobie 2000m2 trawy + mnóstwo krzewów i drzew inwestycja zwróci się po jakichś 3-5lat. Ale czy jest coś o czym jeszcze nie wiem? O co powinnam zapytać wykonawcę? Bardzo proszę o pomoc, ponieważ jestem zielona w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Canuck 07.03.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 A co powiecie na prowizorke z jaka sie spotkalem przy wierceniu ...30 metrowej studni. Oczywiscie trzeba bylo miec trzy fazowe zasilanie(od sasiada), oczywiscie zajelo trzy dni...a to brak wody...a to dziura w beczce...a to...a to..Jasne, ze wywiercone. Ale podejsicie i sprzet do wiercenia to jeszcze daleko do chocby pol...jako takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.04.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Proszę o namiar dobrych studniarzy do wykonania studni w Sosnowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymax 07.06.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 WitamSzukam osobę która dobrze wierci studnie Proszę o namiar dobrych studniarzy do wykonania studni w okolicach Kościana woj wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek64 12.06.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam!Być może ktoś w okolicach Częstochowy przymierza się do wiercenia studni. Sam mam takie plany. Może więc razem byłoby taniej. Moje plany w tym zakresie obejmują okres wakacyjny. W razie czego proszę o info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki111 26.06.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Odwiert w marcu tego roku pdo Warszawą. Studnia 10m, koszt 1000 PLN. Wszystko sprawnie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Częstochowa 07.08.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam! Również planuję jeszcze w okresie letnim studnie głębinową , czy ktoś może polecić sprawdzonych fachowców w Częstochowie? Występowały u was wapienie , skały itp ? Na ilu metrach w Częstochowie "średnio" macie źródło ?Są już dwie osoby z Częstochowy , jeśli dołączy się kilka osób - cena z pewnością będzie zadowalająca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki03 15.08.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam,chetnie się dołącze, inwestycja w Radomsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek307 17.08.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam wszystkich serdecznie.Mieszkam w Łodzi ale mam działeczkę pod Łodzią okolice miejscowości Wodzierady , planuję wykopać tam studnię głębinową i moje pytanie to czy ktoś z szanownego grona zna i może polecić jakąś dobrą sprawdzoną firmę .Będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mupcio 21.08.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Cześć! Proszę o namiar na fachowców z dolnośląskiego. Potrzebuję wykopać studnię glebinową kolo koł Lubawki. Najlepiej firmę z okolic Wałbrzycha, Kamiennej Góry albo Jeleniej Góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuliuszN 27.08.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Witam! Poszukuję wykonawcy do wywiercenia niedrogiej studni do nawadniania automatycznego w okolicach Łodzi. Chodzi o wiercenie w założonym ogrodzie, bez dużych zniszczeń. Wydajność 3-3,5 m3/h ciśnienie 4,5 atm. Proszę o namiary mailowe i telefoniczne. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek64 25.09.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 No to u mnie studnia już wykopana. Ma 21 metrów głębokości, średnica 125 mm. Wody od groma, Rurą o średnicy 32mm lała się cały dzień więc wydajność spora. Jest niestety zażelaziona ale w mojej okolicy to norma. Do podlewania oczywiście się nadaje a tylko w tym celu wierciłem studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 26.09.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 No to u mnie studnia już wykopana. Ma 21 metrów głębokości, średnica 125 mm. Wody od groma, Rurą o średnicy 32mm lała się cały dzień więc wydajność spora. Jest niestety zażelaziona ale w mojej okolicy to norma. Do podlewania oczywiście się nadaje a tylko w tym celu wierciłem studnię. Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renekm 04.10.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Witam. U mnie (okolice Jeleśni w Beskidach) zapłaciłem 5 tys. za odwiert 21m. Zanim zdecydowałem się na konkretną ekipę to 2 tyg. trwały poszukiwania. Przyznam, że to ciężki temat bo firm się narobiło bardzo dużo i większość "naciąga na metry" i dobija straszne procenty na usługach instalacji. Ja wybrałem firmę Specjalwiert Janusz Czerwiński. Działają na rynku około 20 lat. Robią odwiert wiertłem bodajże 220 mm. Rurę studzienną mam 160 mm a osłonową 200 mm jakieś 10 m od ziemi do skały. Wody jest dużo, wydajność około 2,5 m3 na godzinę. Sąsiedzi dom wyżej też chcą wiercić jak zobaczyli ile u mnie wody. Pytanie teraz do fachowców w temacie. Czy wywiercenie u mojego sąsiada studni oddalonej jakieś 40-60m od mojego odwiertu nie spowoduje spadku wydajności u mnie lub braku wody ? Większość fachowców twierdzi, że nie ale ja byłem świadkiem czegoś takiego, że podczas intensywnego wypompowywania wody z mojego odwiertu, u sąsiadki w studni kopanej 5m, lustro wody spadło jej (w deszczowy dzień) do 50cm Czy mam się czego obawiać?? U mnie lustro wody jest na 7 metrze od ziemi. Czy istnieje jakaś wymagana odległość między studniami aby nie było problemów? Dodam, że studnia kopana u tego sąsiada znajduje się jakieś 20-30m od mojego odwiertu. Pompowałem co 2 godziny przez 30 minut. Myślę, że nie było to aż tak intensywnie biorąc pod uwagę, że niektórzy pompują przez kilka godzin bez przerw. Edytowane 4 Października 2015 przez renekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek64 19.10.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Jaki koszt? 220zł od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisnia320 03.11.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Witam! Również planuję jeszcze w okresie letnim studnie głębinową , czy ktoś może polecić sprawdzonych fachowców w Częstochowie? Występowały u was wapienie , skały itp ? Na ilu metrach w Częstochowie "średnio" macie źródło ? Są już dwie osoby z Częstochowy , jeśli dołączy się kilka osób - cena z pewnością będzie zadowalająca. Pozdrawiam Witam również jestem zainteresowany .Moje @ [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztolu 27.02.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 cześć. Macie może namiary na sprawdzony ekipy wiercące w okolicach Tychów i Oświęcimia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 12.07.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Czy są jakieś wstepne badania?aby spradzić na jakim poziomie jest woda?jestem na górce, i się obawiam czy do 30m będzie woda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 20.07.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Na początek pytać okolicznych mieszkańców potem fachowca z bliskiej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 31.07.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 witam, też przymierzam się do wykopania studni w Psarach (powiat Będziński, woj Śląskie). Ktoś rozeznawał firmy z tych okolic ? Drugie pytanie - czy kopiąc studnie przed budową domu należy na coś zwrócić uwagę, aby później móc przyłączyć instalacje wodą w domu do takiej studni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts