Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!!

Ekipa robiła u mnie studnię tylko ich technika polegała na drązeniu otworu wodą pod wysokim ciśnieniu. Metoda może i prymitywna ale musze powiedziec że bardzo skuteczna. Mam studnie na głębokość 8 metrów, natowmiast wydajnośc na poziomie 15-20 litrów na minutę. Zaleta jest jeszcze jedna - koszt 1000 zł.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

u mnie robili studnie wierconą [typu abisynka ] , ekipa była solidna . Studnia

głęboka na 27m. , filtr 3m. dł. , o średnicy 1,5 cala. - 350zł. . po zakończenu

wiercenia było pompowanie próbne , wydajność ok. 100l. na min..

za cołość zapłaciłem 1600 zł.

okolice Ostrołęki.

• 2 weeks później...
Na priva podam inne namiary na studniarzy, obdzwoniłam.

Co prawda jestem z Bolesławca (dolnośląskie), ale może uda się kogoś skaperować i wywiercą w sąsiedztwie? Myślę się wprowadzać w tym roku a woda nie wiadomo kiedy..............

Też bardzo proszę o namiar - mój adres : [email protected] :-?

• 2 weeks później...

xxx xxx xxx

120zl/mb netto w przypadku braku wody 60zl/mb

45zl/mb rury stalowej fi80

350zl/mb filtra stalowego

1.3zl/km dojazd

w przypadku odwiertu typu abisynka

w cenie 120zl/mb jest filtr metrowy i waż PE fi40

szczegoly na pm gdyby ktos byl zainteresowany

Firma wierci w xxx xxx xxx i okolicach/

Edytowane przez studniarz

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Ceny w okolicach trójmiasta to 3,5 do 4 kpln za projekt studni z wszystkimi papierami,a za wykonanie ( ok.35 m głębokosci) z materiałem-niby dobrym- ok.15 kpln.Studniarz i hydrogeolog z referencjami.Wykonanie po podłączenie do domu.Całość ok.20 kpln i trochę mnie to przeraża.Nie mogę jakoś znaleźć nikogo tańszego.Jak to robicie,że macie tak tanio?

Pozdr.Mawi

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Czesc

Miesiąc temu u mnie na dzialce firma pana Gruberski Jacek (http://www.gruberski.konin.lm.pl/) zakończyła prace z pełnym sukcesem. Wierciliśmy studnie do glebokości 43m w Borownie pod BYdgoszcza, także jest Dosc gleboka. Koszt to 220zl/m przy średnicy rury 160mm z 6 m filtrem., natomiast jeśli bym wybral rure 225mm to metr wiercenia kosztowalby mnie 300zl/m

Mieszkac będziemy pod Bydgoszcza i musze przyznac ze taniej wyszlo mnie wziecie firmy z pod konina niż miejscowa, ktoras z Bydgoskich firm. Wziąłem nawet pewnego pana Pacek (geolog) który miał sprawdzic tj wykonac otwor probny i sprawdzic na jakiej głębokości będzie woda, niestety wykonal odwiert, powiedział ze przygotuje dla mnie przekroj gruntu, skasowal i sluch o nim zaginal – nie polecam, radziłbym omijac szerokim lukiem

Jedno musze przyznac, firma bardzo profesjonalna, nie będę robil reklamy ale, jedno powiem jeśli mialbym jeszcze raz wiercic studnie to tylko z Gruberskim

Do tego wszystkiego doszedł koszt papierologi ok. 3600pln z nadzorem nad wierceniami przez bydgoskiego geologa p. Siłacz, jeśli ktos potrzebuje to na Priv podam jej numer. Również polecam.

Bardzo szybko i fachowo dziala ta pani.

Wiercenie studni mam już za soba i jak na tazie mój plan budowy domu krok po kroku przebiega bez najmniejszych zgrzytow. Wszystko na czas tak jak bylo umowione i za tyle ile bylo umowione

Ooo w okolicy Piaseczna to i ja sie miałem ze studnią! Do dziś pamiętam Jedna firma skapitulowała inne nie chciały przyjść. Dopiero na forum piaseczyńskim dostałem kontakt do faceta z Mińska i ten zrobił. Ale robił w rurach pcv- podobno lepiej. Ważne że mam dużo wody a miałem nie mieć wcale hehe