Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proza życia - mop do podłóg

Cypek

Recommended Posts

Już wydaliśmy kaskę na jakieś 2 niby porządne mopy i po 2-3 miesiacach sie rozsypały. Chyba viledy i jakis z NOmi. Napiszcie jakiej firmy warto mopa kupić, aby był trwały, funkcjonalny i ergonomiczny. Jest tych podłóg troche do zmywania, szczególnie przy DGP :( się szybko brudzą, no i dzieci :)

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jedyne działające dobrze, to mopy w kształcie prostokąta, który jeździ po ziemi ;-)

Ja mam taki z wykończeniem coś jakby frotte i działa to idealnie,

szybko i dokładnie ;-)

Jak pracowałam w hotelu, to panie pokojowe szukały idealnego rozwiązania na czyszczenie kafelków - i stanęło właśnie na czymś takim :D

Zuzza a jakiej firmy ten mop?

Ja obecnie używam mopa w postaci wyciskanej gąbki. Przyzwyczaiłam się i jest ok. ale nie mam za dużo powierzchni do mycia. Do domu planuję właśnie tego prostokątnego. Moja mama takiego używa i jest naprawdę zadowolona tyle że nie wim co to za firma bo został kupiony od domokrążcy.

Ha, Zuza.

Mop sznurkowy to już przy poprzednich zakupach odpadł w przedbiegach.

Mop Viledy dość szybko złamała się właśnie ruchoma część od prostokacika (mocowana na dwóch plastikowych kołeczkach)

Szukam czegoś bardziej profesjonalnego, z wyciskarką, ruchoma głowica do zakamarków, no coś porządnego.

Właśnie zainwestowałam (dla mnie sporo) w prostokątnego mopa Viledy i specjalne wiadro do niego, a straszycie, że się szybko złamie... Wygląda delikatnie, więc zapowiedziałam, że tylko ja moge go używać. Rodzina nie wyglądała na zmartwioną :wink: Ale myje super. Już oczyma wyobraźni widzę, jak kupuję coraz to nowe ściereczki do niego (a wybór spory: do mycia na mokro, na sucho, do terakoty, do paneli). :wink: Konserwacja powierzchni płaskich to ostatnio moje ulubione zajęcie ... No, nie mam wyjścia ...

mstrogonow, bingo, to jest to o co mi chodziło.

Aaaa, już znalazłem namiary na firme w Pruszkowie

AGED Sp. z o. o.

Millennium Logistic Park

ul. 3 Maja 8

PL-05-800 Pruszków

Tel. + 48 22 738 31 21

Fax + 48 22 738 31 29

E-Mail: [email protected]

Internet: http://www.aged.com.pl

Zobaczymy, ile to kosztuje ? Mam nadzieję że mnie na to stać :)

O tym samym pisałem tylko mi się pisownia Leifheit z Lifeheit pomyliła :D

Do kupienia przynajmniej w Krakowie w Leroy Merlin. W innych miastach pewnie też.

Hausrein jest bardzo drogi sam mop to chyba stówa z hakiem plus wiaderko chyba ze dwie stówy.

Picollo i Picobello są po kilkadziesiąt zł i wystarczy im dowolne wiaderko (niewfirmowe) najlepiej prostokątne.

• 9 months później...
Mam i polecam płaski mop Picobello XL firmy Leifheit. Kupiłam go w promocji w Makro za ok. 60 zł. Ma ruchomą głowicę, a kij składa się praktycznie na płasko i można nim myć pod szafkami. Ale przede wszystkim łatwo się nim myje. Wcześniej używałam mikrofibrowego mopa Viledy i musiałam każdy fragment powierzchni szorować 2 razy, żeby był czysty. A teraz po prostu bez wysiłku raz przetrę i jest świetnie. Jedyna wada: wkłady pierze się w 30 stopniach, a ja wolałabym chociaż w 60.