Jola z Melisy 19.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja też użytkuję LEIFHEIT HAUSREIN już 2,5 roku. Wcześniej była paskowa Vileda. LEIFHEIT HAUSREIN jest OK, ale zachwytów jakie tu widzę we wcześniejszych postach, nie podzielam. Owszem sprząta się w miarę szybko, ale nie podoba mi się, że po wyciśnięciu mopa nakładka/szmatka pozostaje zbyt mokra. Ale być może to moje subiektywne odczucie. Bardzo fajnie wyciskana jest nakładka Leifheit Twist System. Jest prawie sucha. http://www.leifheit.de/fileadmin/products/reinigen/twist_system/055341_5_01_web.jpg Niestety TWIST ma mniejszy rozmiar nakładek/szmatek niż HAUSREIN Jak dla mnie tem mop po wyciśnięciu też jest stanowczo za mokry. Na moim gresie polerowanym zostaja paskudne smugi po wyschnięciu. Może zatem tem Twist byłby lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 19.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja mam viledę - tego płaskiego mopa ze zdjęcia na poprzedniej stronie. Użytkuję go intensywnie od 5 lat - polecam serdecznie, myje się świetnie, no a jakość wykonania mopa i wiadra jest po prostu na medal. Po tylu latach wyglada jak nowy, wystarczy od czasu do czasu wymienić końcówkę i pewnie posłuzy mi jeszcze parę latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 09.07.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam. Przebrnęłam przez wątek i dochodzę do wniosku, że chyba trzy mopy są godne uwagi. 1. Merida. Wszystko kupuje się osobno – mop, trzonek no i te myjki. A co z wiadrem? Ma ktoś? Chyba dwie osoby wspomniały w tym wątku o tym mopie. Może coś ktoś jeszcze więcej powiedzieć? http://www.merida.com.pl/catalogue.phtml?action=cat_product_show&cat_product_id=2723 Tam na tej stronie można zamówić bezpłatny katalog, zobaczymy co to będzie. 2. Hausrein LEIFHEIT – cena zabija, bo chyba bez wiadra go kupować to nie ma sensu..? 3. No i VILEDA ZESTAW ULTRAMAX (zupełnie przyzwoita cena choćby na allegro).Ale jak z wilgotnością myjki po wyciśnięciu w tym sprytnym wiaderku? Mam hektary parkietów i gresów polerowanych więc musi być ledwo wilgotna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 09.07.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 3. No i VILEDA ZESTAW ULTRAMAX (zupełnie przyzwoita cena choćby na allegro). Ale jak z wilgotnością myjki po wyciśnięciu w tym sprytnym wiaderku? Mam hektary parkietów i gresów polerowanych więc musi być ledwo wilgotna.. No niestety mop po wyciśnięciu nie jest ledwo wilgotny. Może ja za słabo wyciskam, ale jest bardziej mokry niż wilgotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 09.07.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 No niestety mop po wyciśnięciu nie jest ledwo wilgotny. Może ja za słabo wyciskam, ale jest bardziej mokry niż wilgotny. Czyli nie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 09.07.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Czyli nie polecasz? Ja jestem bardzo zadowolona, bo zmywam wszystko na mokro i to dla mnie żaden problem. Ale skoro Ty chcesz mopa ledwo wilgotnego po wyciśnięciu - to ten taki na prewno nie będzie i nie wiem jak się sprawdzi na gresie polerowanym. Ja mam wszystko matowe i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Ja mam taki z VILEDY, z serii Professional.Nazywa się "UltraSpeed".Jestem z niego bardzo zadowolona. http://images39.fotosik.pl/309/dd9827f88a44608e.jpg Są też na ALLEGRO.Jest też tam wersja z wiaderkiem na specjalnych kółeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 09.07.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 AGA NR 1 masz ten VILEDA ULTRASPEED 15L czy VILEDA ULTRASPEED 25L ?? Czym one sie właściwie róznią poza ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Ja mam ten 15 l.W zupełności wystarczy. Wydaje mi się, że one niczym się nie różnią - tylko tym większym wiaderkiem.Stąd pewnie wyższa cena. Ale żałuję tylko, że nie mam tego na kółeczkach - fajnie by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 10.07.2010 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki za Wasze odpowiedzi/podpowiedzi, na pewno coś kupię i zdam relację jak to działa... Po bliższym przeanalizowaniu obu mopów widać różnicę. I nie chodzi tu tylko o wiadro…chyba. Chodzi mi o mopy VILEDA ULTRASPEED 15L i VILEDA ULTRASPEED 25L. Ten z wiadrem 15l ma wyciskarkę (hmm… czy wyciska dobrze?). A ten 25l ma bardzo wydajną prasę.. Czy na forum są użytkownicy tego mopa z tą prasą? Czy ten wystający drążek z tego wiadra, to jest właśnie ta prasa? Edytowane 10 Lipca 2010 przez miwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 10.07.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 A, faktycznie ! Spojrzałam teraz uważniej na zdjęcia : http://www.allegro.pl/item1103068896_vileda_prof_ultraspeed_25_l_zestaw_do_sprzatania.html i ten 25-litrowy ma jeszcze tzw. "prasę" ! Ze zdjęć wynika, że ten wystający z wiadra drążek to właśnie owa prasa. Ciekawe, jak to działa... Szkoda, że mój mąż nie załatwił mi ( on mi to załatwiał od kolegi ) tego właśnie zestawu - z tą prasą i wiadrem na kółeczkach... wrrrrr. Ech, zlecić coś facetowi... Ale mam ten tańszy zestaw i też jestem bardzo zadowolona. Wg mnie wyciskarka dobrze wyciska. Pewnie z tą dodatkową prasą to już bajka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolka789 10.07.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 mam 80m2 plytek na parterze,2 zwierzaki i 2 dzieciaczkow.Ogolnie- myje podlogi codzienne po odkurzaniu.zalezy mi na czystych fugach i higienicznej podlodze majac na wzgledzie szalejace w ogrodzie i lakach 4-nogi ktore potem chetnie przebywaja w domu..Kusi mnie h20 mop ultra i sama juz nie wiem po tych postach czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 15.07.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Kupiłam VILEDA ULTRASPEED 15L z wyciskarką. Mop jest już przetestowany i śmiało można powiedzieć, że sprawdza się rewelacyjnie !!! Po wycisnięciu jest wilgotny a dla mnie to ważne, bo posiadamy hektary gresu polerowanego i parkietów. Nie trzeba też używać jakiejś potężnej siły aby go wycisnąć. Tam gdzie mam ochotę myć bardziej na mokro (taras, piwnica, schody do domu) - nie wyciskam już tak mocno. Ech...życie stało się prostsze Zdecydowanie polecam dla niezdecydowanych! Jeszcze raz dzięki za Waszą pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.07.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Nio, super. Cieszę się, że pomogliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.07.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 A widziałyście dziewczyny to cudo:klik Niby reklamują, że wiruje się to prawie do sucha .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.07.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hmmmmmm, w reklamie wszystko jest wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 26.07.2010 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 No właśnie - ale gdzieś w tym wątku czytałam o takich "wirówkach" ... Może ktoś ma .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 czy ktoś miał taki mop? http://www.phradpol.pl/view/2181/ takie frędzelki z mikrofibry ... salsa jest w tesco w promocji po niecałe 20zł czy warto? dodam że mam ok 100m2 paneli i ok 50 kafelek. czy to się dobrze wykręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colti 01.01.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 mam pytanie do użytkowników ultramaxa Viledy, po umyciu pojawiają mi się dziwne smugi na płytkach, nieważne czy myję modą z płynem do płuytke, czy z Ajaxem czy samą wodą, smugi są. Jak umyję zwykłym mopoem za kilka złotych to tego nie ma, dodam że jeszcze nie prałam szmatki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 01.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Mam ultramaxa od 5 lat i żadnych smug po nim nie odkryłam, nieważne czy myję płytki błyszczące, matowe czy też panele albo wykładzinę. Zawsze używam wody z kroplą płynu do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts