zielony_listek 18.12.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Mam już i używałam (dla przypomnienia H2O mop). Odczucia mieszane 1. Podłoga musi być odkurzona (zielony listek) 2. Wcale nie tak lekko i przyjemnie jak na reklamie, ale może to kwestia wprawy Zgodnie z reklama to chyba tylko Calgon... przeczyszcza nie przerywając snu Dzięki, dobra kobieto, za wyjasnienia dla laika! A tak przy okazji zwierzaków - mój pies jest porządny, ale koty strasznie rozwalaja i położyłam pod miseczki taką dużą prostokatna podkladkę. W oryginale ona jest chyba nabiurkowa, zupelnie przezroczysta i prawie jej nie widac na podlodze. Właśnie dlatego, że mi sie nie chce podłogi szorowac, a podkładkę odmaczam pod prysznicem szybciutko. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.12.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A co z wodą, zbiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 18.12.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A co z wodą, zbiera? Ale, w sensie, czy zostawia? Mniej więcej tak jak byś myła wyciśniętym mopem, tam gdzie podłogówka wyschło szybciutko, w m. pokoju zdecydowanie dłużej, myślę, że na drewno i panele -sporadycznie Ps. Zielony listek, taka cwana gapa z tą podkładką to i ja byłam, niestety po piciu woda była wszędzie - pod podkładką też i suchym i gotowanym też się tak delektuje, więc odpadła mi chociaż ta podkładka (była spora) do mycia, - 3 moja rottka, ale taka nieelegancka żadna nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 18.12.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja w końcu kupiłam to picco... coś tam. Jest OK, ale nie powalił mnie na kolana. No, ale myłam nim tylko panele po ułożeniu, więc nie miał czy się w sumie wykazać.Trochę za mokro się wyciska jak na moje panele.Co do parowych to jak wspominałam mam mam tę parówkę z tchibo. Nie zostawia dużo wody i schnie bardzo szybko. Szybciej na terakocie, wolniej na parkiecie. Bród zostaje na szmacie, która robi się czarna. Okruchów to to wszystkich nie zbiera. Jest nawet napisane w instrukcji, że myje się odkurzone powierzchnie. To mi akurat nie przeszkadza, bo i tak zawsze odkurzałam przed myciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.12.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja dzisiaj zakupiłam Vileda Ultramax. Z przesyłką wyszło mnie 114zł (wiadro i mop). Nie stać mnie na te cuda o jakich piszecie i mam nadzieję, że ta Vileda będzie na moje potrzeby ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 18.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam No dobrze , a jak się zdecyduję na zestaw Leifhait Hauserien to czy można dokupić mopa który wchłania wodę i wyciera do sucha. Mam od dłuższego czasu zestaw Viledy i po umyciu muszę czekać aż wyschnie podłoga a chciałabym sobie życie ułatwić Aktualna cena w Makro - wiadro 218, mop 109. A to niebieska gąbka jest moim zdaniem do niczego. Używałam, nigdy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 19.12.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Zielony listek, taka cwana gapa z tą podkładką to i ja byłam, niestety po piciu woda była wszędzie - pod podkładką też Na wodę to chyba nic nie pomoże... Szkoda, że nie ma takich poideł jak dla królików w wiekszym rozmiarze, ciekawe czy by pomogło na to chlapanie z ryja... Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 19.12.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ja też mam mop parowy, czyli PAROWNICĘ - kerchera. Wygląda jak mały odkurzacz na kółeczkach, mieści 1,2 l wody, do elastyczneho węża można przyłaczyć rurę jak do odkurzcza, z dość duża prostokątną szczotą na której mocuje się szmatkę o fakurze ręcznika:-) llub mniejszą szotkę(taką jak w odukarzaczach kilkanascie lat let temu) lub małą, okrągłą szczoteczkę o śrenicy ok 2-3 cm. Odczucia(subiektywne!) użytkownika takowego sprzetu są następujące:1. duża szcotka nadaje się do mycia każdej powierzni poza drewnem w każdej odmianie(tak podaje producent), mniejsza tez, mała do szorowania. Uzywam tego zestawu w kuchni i laziece:podłogi, kafelki nad kuchenka, ostatnio nawet płytę elektryczna tym potraktowałam, kamień z baterii, kabinę prysznicową, i biały montaż2. sprzątam tym sprzętem DŁUŻEJ: wszystko wymaga ponownego starcia dość suchą ścierką. Parownica myje pod ciśnieniem i super, bo np. rozpuszcza tłusz, czy świetnie usuwa kamień z rolek przy drzwiach kabiny, no ale ten brud ODKLEJONY trzeba nastepnie usunąć z czyszczonej powierzni. Parownica nie ma funkcji wciagania brudu , jak odkurzacz, a sam to ten syfik nie wyparuje(możecie mi wierzyc- sparawdziłam:-)3. to dobra sprawa dla tych, którzy lubią czyścić dom bez uzywania środków chemicznych, czy z minimalną ich ilością. Oraz dla tych, którym kamien zarasta wszelkie zakamarki urządzeń sanitarnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekarstwo 31.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 sprawdziłam tego mopa z tą wirówką to model Twist System. chyba go zamówię... http://www.allegro.pl/item283258186_leifheit_twist_system_do_kazdej_podlogi_nowosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 31.12.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ja ten Twistsystem testowałam w sklepie i mimo, że wirowałam i wirowałam:) to mop był bardzo mokry. Na płytki OK, ale napewno nie nadawał się na panele i parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 01.01.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Mikita - czy juz kupilas Leifheit HAUSREIN? Jestem ciekawa czy jest różnica w porównaniu z ultramaxem - poza ceną oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 02.01.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Niestety dalej się męczę z Viledą. Po prostu ciągle są ważniejsze wydatki niż mop:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Odświeżam stary ale dobry temat - pojawiły mi się w domku na poddaszu panele, trzeba je czymś wygodnie myć Trafiliście na coś sprawdzonego, co da się "bezręcznie" wyciskać na tyle mocno, żeby nadawało się do paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.06.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 No i przy okazji - ma ktoś jakiś sprawdzony środek do mycia paneli? W wątku pojawił się tylko Sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbludzanka1 29.06.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witajcie!Ja mam mopa z firmy MERIDIA jest to firma zajmująca sie dystrybucją profesjonalnego sprzętu i srodków czyszczących, które można spotkać min w szpitalach.Mój mop płaski ściereczkę niestety trzeba wyciskać a potem bęc na ziemię i celujemy mopem na nią gdyż jest to mop na rzepmop dosięga w wiele miejsc mało dostępnych i świetnie się prowadzi ma regulowaną długośc dzięki czemu nie muszę się schylac ii wszędzie dostanę polecam do paneli bardzo szybko schną koszt tego mopa to ok 125 zł ale warto naprawdę.W Meridi kupuję też papier toaletowy wychodzi taniej i jest go dużo na rolce no i różne takie koncentraty do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 19.08.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 podnoszę bo jestem przed zakupem. chcę teraz płaski mop, sznureczków już nie chcę. tylko nie wiem czy vileda czy Leifhait (i który) . czy ten Leifhait wart kasy, którą za niego chcą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 19.08.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Mam VILEDA ULTRAMAX, jest spoko choć mało tez nie kosztuje..... Wcześniej był Leifhait Picobello - mniejszy i po roku się połamał Jak długo wytrzyma ultramax - czas pokaże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 19.08.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 hmmm... może prezent gwiazdkowy...? taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 20.08.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 hmmm... może prezent gwiazdkowy...? taki żarcik zakup mopa jako prezent ? wiesz dlaczego nie - myślalam o tym, ale po uzyskaniu opinii przyszłego użytkownika. Nie zawsze łatwo wyskoczyć za ponad 200 zł dla ściery, bądź co bądź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 22.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 podniosę, może ktoś napisze cos jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts