Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proza życia - mop do podłóg

Cypek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pobieżnie bo to jednak wątek o H2O. wiem wiem, pisze tam sporo osób z tego TVMarketu, a opinie faktycznych użytkowniczek są podzielone. jednak TCM to nieco inne urządzenie - tu mamy szmatkę na zaciskach. użytkowniczka której post wskazałam zerejestrowana/zalogowana więc wydaje mi się, że to opinia bardziej wiarygodna, a wspomina też o zadowolonych koleżankach. tak jak pisałam, zaryzykowałam i jestem dobrej myśli :) biorę ciuchy w Tchibo i jestem b.zadowolona z jakości - polecam :D

Już wydaliśmy kaskę na jakieś 2 niby porządne mopy i po 2-3 miesiacach sie rozsypały. Chyba viledy i jakis z NOmi. Napiszcie jakiej firmy warto mopa kupić, aby był trwały, funkcjonalny i ergonomiczny. Jest tych podłóg troche do zmywania, szczególnie przy DGP :( się szybko brudzą, no i dzieci :)

Polecem coś takiego, niekoniecznie Viledy, ale ta zasada działania:

http://www.vileda.pl/mopy_plaskie.php?pro=76

Nic nie spada, wszędzie wlezie, można to wyprać. Dobre i sprawdzone.

No to i ja doloze kilka groszy do tematu.

Tez gryzlem sie bardzo z tym jakiego mopa kupic, ostatecznie stwierdzilem ze nie ma co stosowac polsrodkow i kupilem w MACRO mopa LEIFHEIT HAUSREIN (sa tez na allegro) wraz z wiaderkiem zaopatrzonym w wyciskarke.

Uzywam go kolo roku srednio 2 razy w tygodniu i powiem ze jest rewelacyjny, wyciskarke naciska sie noga (koniec z przychylaniem sie :) ) wyciska bardzo dobrze, zdjecie mopa (sciereczki) rowniez odbywa sie bezdotykowo podobnie jak jej plukanie.

Mozna dodatkowo zakupic dedykowany podest na kolkach pod wiaderko, swietna sprawa do duzych pomieszczen.

Oczywiscie sa rozne nakladki w zaleznosci od czyszczonej powierzchni jak i uzywanych detergentow.

Mop jest duzy ma 42 cm tak wiec powierzchnia czyszczona jest naprawde pokazna.

A wyglada tak. Widze ze stanialy bo ja placilem ponad okolo 350zł za wiaderko i mopa.

Pozdrawiam.

Już wydaliśmy kaskę na jakieś 2 niby porządne mopy i po 2-3 miesiacach sie rozsypały. Chyba viledy i jakis z NOmi. Napiszcie jakiej firmy warto mopa kupić, aby był trwały, funkcjonalny i ergonomiczny. Jest tych podłóg troche do zmywania, szczególnie przy DGP :( się szybko brudzą, no i dzieci :)

Polecem coś takiego, niekoniecznie Viledy, ale ta zasada działania:

http://www.vileda.pl/mopy_plaskie.php?pro=76

Nic nie spada, wszędzie wlezie, można to wyprać. Dobre i sprawdzone.

Uzywam takiego od miesiaca i teraz myje podlogi 20 minut, a przedtem gdy uzywalam vilede paskowy to mycie podlog zajmowalo mi dobra godzine.

Witam wszystkich zainteresowanych szybkim i skutecznym myciem podłóg (szczególnie duzych powierzchni). Od trzech dni jestem szczęśliwą posiadaczką zestawu LEIFHEIT Hausrein. POlecam, polecam, polecam. Trochę trzeba wprawy by nałożyć myjkę na mopa po wyciśnięciu, ale wodę wyciska rewelacyjnie. Myje się bardzo szybko. Byłam już użytkowniczka VILEDY (ale modelu, który juz nie jest produkowany) - to była porażka, mop ciągle mokry i dosć szybko sie złamał. Mam też Leifheita Pikollo - nie polcam. Kiepsko sie wyciska i mała powierzchnia mycia. Hausrein drogi to fakt - ale jak macie duże powierzchnie do mycia - warto.

Witam wszystkich zainteresowanych szybkim i skutecznym myciem podłóg (szczególnie duzych powierzchni). Od trzech dni jestem szczęśliwą posiadaczką zestawu LEIFHEIT Hausrein. POlecam, polecam, polecam. Trochę trzeba wprawy by nałożyć myjkę na mopa po wyciśnięciu, ale wodę wyciska rewelacyjnie. Myje się bardzo szybko. Byłam już użytkowniczka VILEDY (ale modelu, który juz nie jest produkowany) - to była porażka, mop ciągle mokry i dosć szybko sie złamał. Mam też Leifheita Pikollo - nie polcam. Kiepsko sie wyciska i mała powierzchnia mycia. Hausrein drogi to fakt - ale jak macie duże powierzchnie do mycia - warto.

Popieram, pisalem o nim kilka postow wyzej.

No to i ja doloze kilka groszy do tematu.

Tez gryzlem sie bardzo z tym jakiego mopa kupic, ostatecznie stwierdzilem ze nie ma co stosowac polsrodkow i kupilem w MACRO mopa LEIFHEIT HAUSREIN (sa tez na allegro) wraz z wiaderkiem zaopatrzonym w wyciskarke.

Uzywam go kolo roku srednio 2 razy w tygodniu i powiem ze jest rewelacyjny, wyciskarke naciska sie noga (koniec z przychylaniem sie :) ) wyciska bardzo dobrze, zdjecie mopa (sciereczki) rowniez odbywa sie bezdotykowo podobnie jak jej plukanie.

Mozna dodatkowo zakupic dedykowany podest na kolkach pod wiaderko, swietna sprawa do duzych pomieszczen.

Oczywiscie sa rozne nakladki w zaleznosci od czyszczonej powierzchni jak i uzywanych detergentow.

Mop jest duzy ma 42 cm tak wiec powierzchnia czyszczona jest naprawde pokazna.

A wyglada tak. Widze ze stanialy bo ja placilem ponad okolo 350zł za wiaderko i mopa.

Pozdrawiam.

Ze duzo?

Jakis taki w miare dobry mop w markecie to cos kolo 100zł +wiaderko.

A tu kupujesz markowy produkt ktory naprawde jest niesamowicie praktyczny, super wyciska, nie moczysz przy myciu rak i w dodatku jest trwaly (uzywam go jakos okolo roku czasu i jak pisalem wyzej srednio 2 razy w tygodniu i nic sie z nim zlego nie dzieje).

bez tej dwójki z przodu cena byłaby ok

ale trzy stówy za trochę plastiku... hmm

jak się je wyda to też pewnie nie łatwo o krytyczne spojrzenie...

Uwierz mi ze nim zaplacilem ponad 300zł (w moim przypadku) to sie przymierzalem przez ponad tydzien i bilem z myslami. Ogladalem w tym czasie rozne mopy az ktroegos dnia pojechalem kupilem i...

i do domu jechalem z mieszanymi uczuciami (nie otwieralem pudla z wiadrem).

Po rozpakowaniu, obejrzeniu i urzyciu bylem naprawde zadowolony.

Piszesz ze kawalek plastiku... jasne z tym ze ten plastik to wlasciwie wiadro i jakas czesc mopa. Wazne, ze mop ma z grubych stalowych drutow zrobione mocowanie Frotki, szmatki, scierki, etc., etc., a to dlatego ze przylega idealnie cala powierzchnia do podlogi i nic nie przepusci.

Wyciskanie mopa to juz inna bajka przecierasz podloge wilgotnym mopem a nie mokrym a co to znaczy, to osoby ktore uzywaja mopow dobrze wiedza.

Najlepiej isc do sklepu, dotknac, pomacac i... dokonac wyboru.

Najlepiej isc do sklepu, dotknac, pomacac i... dokonac wyboru.

to akurat mało miarodajne bo mop można sprawdzić tylko podczas mycia :)

a tak z ciekawości spytam ile mopów i jakie wypróbowałeś zanim się zdecydowałeś?

Nie powiem jakie to byly mopy bo poprostu nie zwracalem uwagi na modele a tylko na sposob wyciskania kupowalem je w Obi czy innym ustronstwie, moze rozpietosc cenowa cos podpowie od 40 do 120 (same mopy bez wiaderka).

Kurcze vista nie agituj już tak na maxa! Jak ktoś chce to wyda i trzy stówy i dziesięć - to nie jest wątek pt. Ile chcielibyście zapłacić za mopa?, tylko wymiana doświadczeń użytkowników - Ty sam(a) decydujesz co kupisz, a egzaminowanie ludzi ile mopów wypróbowali przed zakupem i torpedowanie ich porad to nikomu chyba się nie przyda?

DorciaIQ zluzuj.. konstruktywnej krytyki nigdy za mało i nadal twierdzę że w sklepie mopa nie sprawdzisz. nie często spotyka się osoby które inwestując sporą sumkę chętnie upubliczniają później swoje krytyczne uwagi, dlatego też chciałam wiedzieć jakie mopy sprawdzał mój rozmówca bo pewnie często są to najtańsze nieprzemyślane zakupy i później skok na najwyższą półkę (choć tu jak się okazało mamy do czynienia z innym przypadkiem). nie widzę nic zdrożnego w uzasadnianiu swoich zachwytów bo czasem brakuje odpowiedniego kontekstu. zauważ też, że nie tylko ja uznałam cenę za sporą, a rozterki miał nawet sam polecający.

zresztą od tego mamy forum by pytać i dzielić się doświadczeniami :D

a co Ty wniosłaś tym postem do dyskusji?

jak masz zły dzień to wskocz sobie na kurnik i popykaj jakieś pasjanse..

przy okazji - mignął mi jakiś mop parowy za 199 zł w którejś z gazetek TESCO ale nie mogę się ponownie doszukać. wyglądem przypominał H2O. może kogoś to zainteresuje i sprawdzi co to za ustrojstwo :)